Kde je limit velkosti ram modulou ?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Kde je limit velkosti ram modulou ?

Príspevok od užívateľa MengelE » Pi 08. Sep, 2006, 22:08

Micron pripravuje 16 GB DDR2 moduly


Spolocnost Micron Technology v utorok oznamila vyvinutie 16 GB DDR2 pamatovych modulov.

16 GB modul je vyrobeny zo 72 DDR2 pamatovych cipov o kapacite 2 Gbity, celkova kapacita pouzitych cipov je tak 18 GB. Micron zatial neoznamil, akeho typu budu tieto pamatove moduly.

Moduly su vyrabane 78 nm procesom, dva cipy su spojene do 4-gigabitovych tzv. TwinDie komponentov, ktorych je tak pouzitych 36.

Moduly budu samozrejme urcene najma pre serverove pouzitie a pouzitie v pracovnych staniciach, keD cipsety pouzivane v sucasnych desktopovych rieseniach zvycajne limituju velkost jedneho modulu na maximalne 2 GB.

Cena modulov nebola oznamena, server TG Daily ale odhaduje, ze sa bude pohybovat az vo vyske 14,400 az 21,600 dolarov za jeden 16 GB modul.

Prve vzorky modulov v sucasnosti uz testuju prvi vyrobcovia serverov, komercne dostupne by mali byt este tento rok.

zdroj dsl.sk
Nikdy neni tak zle aby nemohlo byt horsie

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » So 09. Sep, 2006, 09:30

mno, ide o to, ze v beznej zostave ho nevyuzijes, pretoze neexistuju zakladne dosky, ktore by boli schopne pouzit tento modul. Ide vylucne iba o serverove dosky, a preto sa zacali vyrabat tieto DDR2 pamate, keDze vyrobcovia procesorov zacali pouzivat v novych socketoch, aj serverovych, DDR2 pamatove moduly. :wink:

Dnesne zakladne dosky su schopne podporovat tusim max. 4GB pamate, mozno 8GB, ale to uz som si neni isty.

Užívateľov profilový obrázok
Jeffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Ut 09. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Detva(19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jeffo » So 09. Sep, 2006, 12:11

Tyx 8 GB ako pises, uz dokazu dnesne desktopove dosky adresovat, ale pre hracow na takom Win XP je aj 8 GB nemozne adresovat, win by ix nevyuzil!! Myslim, ze ten vie max. 2GB wiac nie!!
CPU: Intel CeleronD 2,53GHz@2.89GHz PresHOT | MB: Abit BD7 III-i845 | RAM: 2x 512MB PC4000 Gold kit OCZ VX @304 MHz 2-2-2-5| VGA: ABIT GF MX 440(64MB) core:270/mem:405 | 2x AC Fan3 TC | HDD: Samsung SpinPoint P 200GB | DVD-RW NEC 3500 AG & DVD-ROM PIONEER 106 (slot-in)| SOUND: Creative SB Live! & 5.1 Creative-repro |PSU: 300W | DISPLAY: ACeR AL 1912 (19") | HP DJ 3420 & DJ 3745

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Wizik » So 09. Sep, 2006, 21:45

Jeffo napísal:Tyx 8 GB ako pises, uz dokazu dnesne desktopove dosky adresovat, ale pre hracow na takom Win XP je aj 8 GB nemozne adresovat, win by ix nevyuzil!! Myslim, ze ten vie max. 2GB wiac nie!!
pokial viem win Xp vie vyuzit 4GB RAMky
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MengelE » So 09. Sep, 2006, 22:10

Mozno vista dokaze daco stoho vyuzit na 80 % tasko povedat
Nikdy neni tak zle aby nemohlo byt horsie

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 09. Sep, 2006, 22:19

jj,ale servery pouzivaju uz aj dnes vela RAM aj 512GB 8)
btw.tie microny budu len do nich= ecc...

Užívateľov profilový obrázok
doCHtor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 366
Dátum registrácie: St 16. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/Sered
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doCHtor » Po 11. Sep, 2006, 10:38

Win XP dokaze pouzit 4GB ram. Z toho 2GB pre aplikacie a 2GB pre system. 3GB switchom sa to da prepnut tak ze 3GB bude pre aplikacie a 1GB pre system. Problem je ze drviva vacsina aplikacii aj tak dokaze pouzit len 2GB, pretoze aby vyuzila 3GB musi byt na to skompilovana.
Win XP x64 dokaze pouzit 128GB RAM a predpokladam ze 64b Win Vista tak isto. 64bitove aplikacie potom dokazu tiez pouzit viac ako 2GB RAM.
Core i7 4500Mhz, 16GBRam, GTX570, x64 win7 pro

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"