Pytam sa ohladne RAM pre NB

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Pi 08. Máj, 2020, 15:14

Caute vsetci rad vas opat vidim.
Mam takyto notebook co som dostal za mierny poplatok od Tcomu.
Okrem toho ze touchpad sa zacal spravat svojsky uz po tyzdni pouzivani ma jeden zasadny nedostatok - stvorgigova ram.
Ako pchat 4gb ram a win10 dokoopy je dost lakome.
Rozobral som ho a zistil som dve veci: modul ram nema ziadny, evidentne su chipy na doske (aspon taky modul nebolo vidno a na doske su chipy podobne dram). A ma jeden slot na ram.
Neviem ci to je ddr3 alebo dd4.
CPU je Whiskey lake i3 8145u teda asi ddr4 i ked pri tom procesore som videl na webe ddr3 aj ddr4. CPU Z to neukazuje jedine co tam je je 4GB.
Bude tam sediet tato? Lebo vidim ze kingston ma pamate s nalepkou "pre vybrane notebooky"
https://www.alza.sk/crucial-so-dimm-16g ... 988537.htm
Dakujem, drzte sa v dobrom, nech to ide.

edit: poprosim presunut do nakupnej poradne, pardon, dakujem.
Naposledy upravil/-a JurajSlovakID v Pi 08. Máj, 2020, 15:27, upravené celkom 1 krát.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2932
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 08. Máj, 2020, 15:22

Co tak zistit a napisat tu PRESNY model toho NB ?
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Pi 08. Máj, 2020, 15:31

lenovo ideapad s145
su rozne v domovskej stranke tam je pod tymto oznacenim uplne iny (ryzen)
a niektore maju 8gb a ssd vacsie
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4586
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 08. Máj, 2020, 15:33

zo spodu mas aj presny model, podla coho najdes na internet uplne presne ten isty co mas v ruke
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Peterteo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2018, 16:07

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa Peterteo » Pi 08. Máj, 2020, 17:02

Cpu-z vie zistit aj ked nie na 100% aku ram tam mas, mne to zistil uplne presne aj typ, rychlost casovanie no proste vsetko. Treba zistit ci ten slot funguje ako dual a kupit ram najblizsie k tej co mas integrovanu, minimalne vyrobcu a rychlost, casovanie sa ti upravy podla tej krora bude mat pomalsie casovanie. A neviem ako by fungovala 4gb s tou 16gb co planujes kupit, skor asi len 4gb kupit, mozno sa mylim 😁

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7502
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 08. Máj, 2020, 19:44

Ten CPU podporuje DDR4-2400 aj LPDDR3-2133:
https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 0-ghz.html
Ohladom vykonu by som skor videl problem v tom, ze je to dvojjadro s HT.

Win10 x64 a 4GB RAM pouzivam v praci. Pravda, staci to max. na office a internet. Par tabov vo FF, nejake wordy a excely, hned je 3.5GB RAM zabratych.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2932
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 08. Máj, 2020, 20:27

Otazka ci tam ma vobec SSD :) To by vysvetlovalo tu super sviznost
#rastlinkaniejehanba

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3162
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa castelL » Pi 08. Máj, 2020, 21:14

Procesor na to bežné kancelárske využitie má výkonu habadej.. skôr vidím problém, že tam nebude SSD a sekundárne malá operačná pamäť RAM.

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » So 09. Máj, 2020, 12:35

je tam m2 disk nejakych 160gb co som uz zaplnil a moje vlastne ssd sata.. cpu mi staci ide o to ze ked otvorim visual studio code s ff 10 tabmi tak mi to dalsiu aplikaciu otvara pol minuty
postnem presny popis modelu len co preinstalujem windows (nevedel som si poradit s npm yarn a babelom (programovacie utility))...
inak myslim ze som spominal cpu z tie pamate nevie urcit mozno nejaka ina utilita (dajte tip) pise len 4gb co vie aj windows (samozrejme :D)
tie pamate su naletovane na maticnej doske
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4654
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa molnart » So 09. Máj, 2020, 12:37

preco je problem to zistit zo speficikacie? https://www.telekom.sk/notebook-lenovo- ... s145-14iwl
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Pytam sa ohladne RAM pre NB

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » So 09. Máj, 2020, 13:39

po troche hladania som zistil ze to je ddr4, tak skusim defaultnu ddr4 8gb a ked to nepojde vratim
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"