Strana 1 z 1

Frekvencia neprejde testami dosky

Napísané: Ut 17. Mar, 2020, 09:23
od užívateľa JurajSlovakID
Dobry den,
tahal som T1 do ramiek pri 3800(cl15) az pri voltazi 1.565 mi to slo stabilne.. nasledne som usudil ze to nema zmysel tak som to vratil na 1.465 no vsimol som si ze mam len 2800 v cpuz.. pozrel som sa na to blizsie a digitalny ukazovatel na doske mi ukazal ze doska na tychto nastaveniach uz nebootne, spravi kolotoc inicializacie a nasledne vrati ram na 2800..
Myslite ze som nieco poskodil s tou voltazou?
Pekny den.

Re: Frekvencia neprejde testami dosky

Napísané: Ut 17. Mar, 2020, 14:06
od užívateľa JurajSlovakID
asi SOC? nova doska tomu nema preco pomoct IMHO mozno tak ze sa to rozobere zlozi a loadne fresh ale podla mna bude nieco poskodene

Re: Frekvencia neprejde testami dosky

Napísané: Ut 17. Mar, 2020, 17:24
od užívateľa flanker
2800 MHz na čem? Trošku to rozveď.

1. frekvence 2800 MHz paměti a nebo CPU (CPUZ samozřejmě ukazuje polovinu oproti efektivní frekvenci DRAM)
2. nastavoval si ručně napětí SOC a případně kolik?
3. Pokud v bodě 2 jsi nechal na auto, kolikje hodnota na auto (vidietlné v BIOSu)
4. jak jsou nastavené LLC?
5. něco dalšího si v BIOSu měnil, jiná napětí, jiná nastavení?
6.pro změnu časování a jeho sekudnární časování a řízení pamětí si použil DRAM Ryzen Calculator?

Re: Frekvencia neprejde testami dosky

Napísané: Ut 17. Mar, 2020, 17:55
od užívateľa JurajSlovakID
1433 cpuz
dram calculator som dal vsetko na auto a pridal tras a trc
1.12 - 1.15 som skusal soc
1.5 1.45 som skusal este skusim nizsie
16R171616 na 3600... nic
boot voltage 1.51V, skusim nizsie
uz som nic v biose nemenil a skusim este vsetko default

Re: Frekvencia neprejde testami dosky

Napísané: Ut 17. Mar, 2020, 18:04
od užívateľa JurajSlovakID
dal som vsetko default DOCP standard 4400 v biose casovania nastavene voltaz 1.4 (docp), prejde vsetko ani sa nezastavi no frekvencia sa nenastavila casovania ano, win aj bios ukazuju 1430/ 2866

edit: teda kompletne ignoruje nastavenia rychlosti nastavenia pamate, casovania si zapamata, skusim flashnut bios mozno to pomoze mam last 3xxx z prosinca

edit2: tak po flashnuti biosu vsetko v poriadku, dakujem za asistenciu