Mrznutie PC s viac ako jednou DDR RAM

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Mrznutie PC s viac ako jednou DDR RAM

Príspevok od užívateľa cimbo » Št 17. Aug, 2006, 23:03

Mam PC: AMD Athlox XP 2800+ , MB-ASUS A7V600-F, 2x512 V-DATA DDR 400Mhz Kit balenie, GeForce 6600GT od Leadtek. Nasledovny problem mam ked mam zasunutu len jednu RAM 512 tak ide vsetko OK akonale vsak dam dve aby som mal 1GB tak mi PC mrzne ale pri gamesoch vo win ide OK. Tie RAM maju 2dni kupoval som ich narokom ako Kit s jednej serie aby sa nestalo ze si nebudu rozumiet. Testoval som ich aj Memtestom a ziadna chyba sa nenasla. Presne tot mi robilo aj s dvomi Apacermi a aj v kombinacii Apacer, V-Data. Proste ako keby ta ASUS doska ktoru mam 2 tyzdne novu nechcela brat viac ako jeden pamatovy slot. Zle je ze na tuto dosku sa neda najst BIOS ani nic pdobne vraj nieje oficialne komercne podporovana. Ja uz neviem co mam robit :(
Naposledy upravil/-a cimbo v Št 17. Aug, 2006, 23:36, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » Št 17. Aug, 2006, 23:30

mas nieco pretaktovane na pc? skusal si aj ine ovladace?
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cimbo » Št 17. Aug, 2006, 23:37

Nemam veru nic pretaktovane tato MB to totiz blokuje.

Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cimbo » Št 17. Aug, 2006, 23:51

Mohlo by to mrznut aj preto ze mam v BIOSE zapnute AGP Fast Write a AGP performance control?

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » Pi 18. Aug, 2006, 00:35

no neviem ci u GF600 by to vadilo dako. FW a agp 4x bolo treba u radeonov 9x00 ale u teba to bude ais nieco ine.
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cimbo » Pi 18. Aug, 2006, 00:39

Zeby ta doska moc sa mi nevidi no musel som kupit bo stara zacala strajkovat a vtejto dobe ked pre Socket A tych dosiek uz skoro vobec nieje tak som nemal ine vychodisko.

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » Pi 18. Aug, 2006, 00:42

mozno z bazaru daku povestnu dobru sA dosku.. tam by mohol byt slusny vyber.
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cimbo » Pi 18. Aug, 2006, 01:14

No tato doska je kupovana u jedneho kamarata v predajni a ma zaruku takze on hadam bude vediet nejaku osvedcenu MSI alebo Gigabite. ASUS nikdy nebol moj favorit. Bohuzial velmi zly typ dosky na pctuning.cz fore som nasiel na vela dotazov a nic dobe len podobne problemi a ziadne riesenie.

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 18. Aug, 2006, 15:54

btw, aky mas zdroj?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20798
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 18. Aug, 2006, 16:09

a windows?
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6617
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Pi 18. Aug, 2006, 20:10

nForce2 mala obcas problem, v prvom slote nechceli bezat 512 MB moduly. Slot 2 a 3 v pohode. Vyskusaj a uvidis.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
cimbo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Kriváò
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa cimbo » Po 21. Aug, 2006, 11:46

Bola to doska tato svina je problemova od vyroby docital som sa vsetko o nej a skusenostiach inych ludi s nou na pctuning cz maju rovnake problemi tak som ju bol vratit a zohanal so si osvedcenu MSI K7N2

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"