Strana 1 z 1

Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Napísané: Ut 23. Júl, 2019, 18:57
od užívateľa Byah
Ahojte,
Mam taky problem, ze doteraz som mal 2x8GB so zapnutym XMP vsetko fungovalo ako ma. Akonahle pridam dalsich 2x8GB (Total: 32GB) tak system nenabootuje so zapnutym XMP. Vedeli by ste mi nejako poradit cim by to mohlo byt sposobene? Ved som pridal len dalsie RAM...
Vdaka za rady.

RAM: 2x https://www.alza.sk/g-skill-16gb-kit-dd ... 15.htm?o=1
MB: https://www.asus.com/sk/Motherboards/RO ... fications/

Re: Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Napísané: Ut 23. Júl, 2019, 19:00
od užívateľa stiv
Pamatovym radicom. Vzdy to tak bolo ze so 4rmi stickmi to slo horsie nez bez.

Skus pridat viac V.

Re: Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Napísané: Ut 23. Júl, 2019, 19:04
od užívateľa Byah
stiv napísal:
Ut 23. Júl, 2019, 19:00
Pamatovym radicom. Vzdy to tak bolo ze so 4rmi stickmi to slo horsie nez bez.

Skus pridat viac V.
̶H̶m̶m̶m̶.̶.̶.̶ ̶a̶l̶e̶ ̶z̶e̶ ̶v̶o̶b̶e̶c̶ ̶b̶y̶ ̶t̶o̶ ̶n̶e̶n̶a̶b̶o̶o̶t̶o̶v̶a̶l̶o̶?̶ ̶K̶e̶d̶ ̶s̶o̶m̶ ̶h̶o̶d̶i̶l̶ ̶n̶e̶j̶a̶k̶y̶c̶h̶ ̶2̶8̶0̶0̶ ̶t̶a̶k̶ ̶t̶o̶ ̶i̶s̶l̶o̶.̶
̶O̶ ̶k̶o̶l̶k̶o̶ ̶p̶r̶i̶d̶a̶t̶ ̶v̶i̶a̶c̶ ̶V̶?̶ ̶D̶o̶ ̶k̶o̶l̶k̶o̶ ̶j̶e̶ ̶s̶a̶f̶e̶ ̶V̶o̶l̶t̶a̶g̶e̶ ̶p̶r̶e̶ ̶D̶D̶R̶4̶?̶

Edit:// Tak nakoniec ma napadlo hodit nove RAM do slotov kde som mal povodne a povodne RAM hodit do volnych slotov a nabehlo to. Uz sa radsej nebudem toho chytat pokial mozno nemam chut s tym zase carovat.