Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
Byah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 282
Dátum registrácie: Pi 02. Máj, 2014, 15:42
Bydlisko: Malacky

Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Príspevok od užívateľa Byah » Ut 23. Júl, 2019, 18:57

Ahojte,
Mam taky problem, ze doteraz som mal 2x8GB so zapnutym XMP vsetko fungovalo ako ma. Akonahle pridam dalsich 2x8GB (Total: 32GB) tak system nenabootuje so zapnutym XMP. Vedeli by ste mi nejako poradit cim by to mohlo byt sposobene? Ved som pridal len dalsie RAM...
Vdaka za rady.

RAM: 2x https://www.alza.sk/g-skill-16gb-kit-dd ... 15.htm?o=1
MB: https://www.asus.com/sk/Motherboards/RO ... fications/

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6604
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Príspevok od užívateľa stiv » Ut 23. Júl, 2019, 19:00

Pamatovym radicom. Vzdy to tak bolo ze so 4rmi stickmi to slo horsie nez bez.

Skus pridat viac V.

Užívateľov profilový obrázok
Byah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 282
Dátum registrácie: Pi 02. Máj, 2014, 15:42
Bydlisko: Malacky

Re: Nefunkcne XMP pri plnom osadeni RAM

Príspevok od užívateľa Byah » Ut 23. Júl, 2019, 19:04

stiv napísal:
Ut 23. Júl, 2019, 19:00
Pamatovym radicom. Vzdy to tak bolo ze so 4rmi stickmi to slo horsie nez bez.

Skus pridat viac V.
̶H̶m̶m̶m̶.̶.̶.̶ ̶a̶l̶e̶ ̶z̶e̶ ̶v̶o̶b̶e̶c̶ ̶b̶y̶ ̶t̶o̶ ̶n̶e̶n̶a̶b̶o̶o̶t̶o̶v̶a̶l̶o̶?̶ ̶K̶e̶d̶ ̶s̶o̶m̶ ̶h̶o̶d̶i̶l̶ ̶n̶e̶j̶a̶k̶y̶c̶h̶ ̶2̶8̶0̶0̶ ̶t̶a̶k̶ ̶t̶o̶ ̶i̶s̶l̶o̶.̶
̶O̶ ̶k̶o̶l̶k̶o̶ ̶p̶r̶i̶d̶a̶t̶ ̶v̶i̶a̶c̶ ̶V̶?̶ ̶D̶o̶ ̶k̶o̶l̶k̶o̶ ̶j̶e̶ ̶s̶a̶f̶e̶ ̶V̶o̶l̶t̶a̶g̶e̶ ̶p̶r̶e̶ ̶D̶D̶R̶4̶?̶

Edit:// Tak nakoniec ma napadlo hodit nove RAM do slotov kde som mal povodne a povodne RAM hodit do volnych slotov a nabehlo to. Uz sa radsej nebudem toho chytat pokial mozno nemam chut s tym zase carovat.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"