Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Po 30. Dec, 2019, 13:23

Hej boli. Moze to byt to.
a co bude nasledovat? samsung moja oblubena firma pracky televizory cipy pamate mobily
snad to s pamatami nevzdaju ne? :)
edit: ano, b die konci. sustredit sa budu na ddr5.
idem kupit ryzen 3950x niekedy vo februari, chcem pockat este na doladenu ramku ci pride dovtedy ak nie mam svoju samsung b die 4400 cl18 19 19, ktoru mam teraz v ryzen+ systeme (2700x) na 3434 cl 14 13 15 14 22 36 t1, snad pojde pri 3800 na cl 15/16 (s pretocenym if na 1900)

b die sa moze vratit v 10nm podobe (stare mali 20 nm)

:-)
Naposledy upravil/-a JurajSlovakID v Po 30. Dec, 2019, 18:45, upravené celkom 1 krát.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7508
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa shiro » Po 30. Dec, 2019, 18:12

...alebo si kupis b-die ddr5 :-)
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa Energetik » St 05. Feb, 2020, 08:37

Zdravíčko,
mal by som takú otázku ohľadne nastavenia pamätí na bežné frekvencie. Kúpil som si pred týždňom nové combo CPU,MB a RAM podĺa popisu a všetko bežalo fajn až na RAM. Tie síce fungujú ale len na 2133 MHz. Pokiaľ v BIOSE nastavím XMP a 3400MHz ako majú od výroby tak pri reštarte mi PC nenabehne do win ale ostane čierna obrazovka. Po tvrdom reštarte ide zase na 2133. Manuálne som nastavil 3000MHz a tam sa to držalo ale už keď sú Ramky 3400 tak by som ich chcel na toľko aj prevádzkovať. Bios mám najnovší.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa BiFino » St 05. Feb, 2020, 19:34

Skús zvýšil CPU NB/SOC voltage napr. 1,15 V a samozrejme DRAM voltage na 1,35 V
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 7 3700X
MB: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
RAM: 32GB DDR4 3200MHz Crucial Ballistix Sport AT Gaming CL16 2x16GB
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: FRACTAL Define R5 Black + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: SteelSeries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa Energetik » Št 06. Feb, 2020, 00:43

Zatiaľ sa mi podarilo pri 1,40V na DRAM dať 3200, neviem či má zmysel ísť ešte vyššie
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 06. Feb, 2020, 21:58

hej do 1.5V na dram mozes v pohode ist, viac uz ne, aj su z vyroby ram na 1.5V (gskill), soc si daj na 1.25V to je take max. kazdopadne pouzi ryzen dram calculator a daj si fast profil read xmp potom fast, extreme sa ocakava az v 1.7.1 kde sa maju prerabat profily to ake dram cipy mas som tu uz niekde pisal ked to najdem dam to sem
ked mas asus dosku tam nastavis vsetko vratane DRAM R1-R4 tune

Tu zistis ake pamate mas, das read a hladaj DRAM COMPONENTS tam najdes vyrobcu a typ. keby si nieco nevedel pis mi pm.
https://www.softpedia.com/get/Tweak/Mem ... rner.shtml
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa Energetik » Pi 07. Feb, 2020, 16:04

zatiaľ sa mi nepodari dvihnúť frekvenciu ani o chlp nad 3200...skúšal som aj ryzen dram calculator ale bud robim niečo zle alebo mi ramky viac nedovolia. zrejme frekvenciu nechám na 3200 a skúsim ísť nižšie s časovaním. len musím zistiť ako to funguje :D
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 13. Feb, 2020, 11:59

Upozornujem ze R1-R4 Tune moze destabilizovat cely system aj ked zadate hodnotu z RYZEN DRAM CALCULATOR 1.7, toto ma dost pribrzdilo v taktovani. Takze zadat hodnotu 0.
Teraz system bezi na 15-16(READ)-15-15 29 44 1T 3800MHz (IF 1900 bez zvysovania voltaze).
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Pi 20. Mar, 2020, 12:19

tim co maju staru MB 2xxx novy CPU 3xxx odporucam pohladat bios update na AGESA 1.0.0.4 ... AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B (toto je posledny patch jeden z mnohych plati pre dosky asus, posledny bios dec 2019)
malo by to pomoct aj ramkam

uz je skoro april a ziadne ryzen 3000 optimized pamate, co boli to stiahli nieco bolo v rozpore
ryzen 3000 pamate cakaju na update agesa aspon co som sa docital
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » So 28. Mar, 2020, 14:21

samsung ma uz 10 nm vyrobu cipov, posiela milion kusov na testovanie ale DDR4 je otazne kedze spomina rok 2021 a ddr5, dufam ze to dovtedy bude stat za to
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7508
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ryzen 3000 (ZEN2) Pamate

Príspevok od užívateľa shiro » So 28. Mar, 2020, 17:33

No neviem, moje RAM vyrobca inzeruje ako "optimized pre latest amd & intel" a na krabicke je nalepka "optimized for ryzen" a daju sa v pohode kupit :-) A co som cital aj vyjadrenia z testov a pod., tak tym vyrobca mysli nove ryzeny 3xxx
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"