DDR4 casovanie

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
pyroman712
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ut 11. Dec, 2018, 14:33

DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa pyroman712 » Ut 11. Dec, 2018, 14:37

Ahojte, kupil som nove ramky do dosky asrock B350M pro4 pamate su plne podporovane podla vyrobcu HyperX 16 GB KIT DDR4 3000 MHz CL15 Predator Series Produktové číslo: HX430C15PB3K2/16, len neviem ako nastavit prijatelne hodnoty casovania, lebo defaultny xmp profil je pravdepodobne pre intel a pocitac sa s nim ani nezapne. Ak by mi s tym vedel niekto poradit budem neskonale vdacny. Dakujem a caute :cry:

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa rulerkelso » St 12. Dec, 2018, 21:20

Ahoj, predátory by mali mať 15-16-16-39 pri 1.35V. Pozri pre istotu v dokumentoch.
Je inak divné, že sa PC ani nezapne. Pri krejzy časovaniach však býva systém nestabilný :-)
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7045
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa ericc64 » Št 13. Dec, 2018, 16:33



Od 9:45

Pojdes do OC tweaker a tam nastavis rucne frekvenciu pameti ( Dram frequency ) 3000Mhz

a pod tym nastavis rucne

Cas latency tcl - 15
Ras to Cas , relay to read - 16
Ras to Cas , relay to write - 16
Row precharge time - 16
Ras active time - 36

pojdes dole a mas tam Voltage configuration

Dram voltage ... tam das 1,35V

ulozit, reset a malo by to ist :)


Problem ale moze byt, ze ak si nedaval aktualizovat bios a doska ma povodny, moze sa stat ze tie pamete nechce doska poriadne zobrat. Na prvych B350 doskach bolo vela aktualizaci biosu a vsetky riesili kompatibilitu s ramkami.

Ak vies bios aktualizovat a nemas tam najnovsi, tak sprav najskor to.
MB: Gigabyte B550 AORUS Pro AC CPU: Ryzen 5 3600 @ 4200 MHz RAM: Patriot Viper Steel 16 GB 4000 MHz CL19 @ 3800 Mhz CL16 VGA: ??? @ ??? MHz SSD: ADATA SX6000 Pro 512GB PSU: Corsair HX 850 Platinum + Noctua Sleeved Cables CASE: Lian Li PC-O11 + 4x Noctua NF-A12x25-PWM LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

WATTER → CPU: HEATKILLER IV BASIC VGA: ??? RADIATOR: Phobya Xtreme SUPERNOVA 1260 + 1x Noctua NF-A20 FLX + 2x BitFenix Spectre PRO 200 PUMP: EK-D5 PWM G2 Motor RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT Matte Black 16/11 FITTING: EK Black 16/12

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7238
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 13. Dec, 2018, 16:41

Dosli mi 4000 MHz moduly cez víkend otestujem s B450 ASrock Fatality

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Ne 27. Jan, 2019, 12:28

Ja mam na Inteli 4400 GSkill ale 4400 nedavaju zato 4000 CL16 ide.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7238
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: DDR4 casovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 27. Jan, 2019, 14:36

nemas dobry radic v CPU, preto nejdu..


Takze VIPER: 3600-16-15-38-1T@1.35V
B450 Fatality GAMING K4

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"