Dual Channel AMD

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa 1337180a » Št 04. Okt, 2018, 18:04

Dobry mam pc v (idealnom) popise dolu.
Ram mi ale ide dual channel na 1866MHz pri CL13 a viacej nejde (ide ale nie stabilne takycch 2400 max). Mam G.Skill flare X co ma bezat 3200 CL 14.
Skusal som A1 B1 aj A2 B2. V rade tie ramky idu single. BIOS som updatol. Mam reklamovat dosku ? Alebo co mam robit ?
Dakujem.
Procesor Ryzen 2600X 4.04GHz 1.450V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15347
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 04. Okt, 2018, 18:16

1866MHz vidis kde ? V CPU-Z alebo v BIOS-e ? Lebo hodnota v CPU-Z je frekvencia, kde DDR hodnota je MHz x 2.

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa 1337180a » Št 04. Okt, 2018, 18:31

931 cpuz 1866bios
3:28 fsb dram
Este je tu jedna sanca lebo vidim ze ma 1T a na Intele mi 1T na takych freq. neutiahne ale s tym som robil tiez ono je haluzak ten pc si nastavi take nastavenia kde mu to nejde potom sa spusta 1000x restartuje istu operaciu kym mi nenabehne uplne spomalene.
edit: este skusim po jednej ze ktora kolko da...
Naposledy upravil/-a 1337180a v Št 04. Okt, 2018, 18:52, upravené celkom 1 krát.
Procesor Ryzen 2600X 4.04GHz 1.450V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15347
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 04. Okt, 2018, 18:52

Urcite by som na zaciatok zrusil pretakt CPU a nastavil XMP/DOCP profil. Ak ti to pojde s XMP/DOCP profilom na zakladnych CPU taktoch, tak potom mozes vylucit problem s RAM a problem je s tvojim pretaktovanim CPU. Ak ti to nepojde ani na na XMP profile, pripadne spomalene na DDR4-2933 az DDR4-3000 CL14, tak potom mas problem s kompatibilitou RAM a dosky.

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa 1337180a » Št 04. Okt, 2018, 19:33

Slot 1 nefunguje spravne. mam teraz A2 B2 a ide 3200 CL14 dual channel
Dik za podporu.
Procesor Ryzen 2600X 4.04GHz 1.450V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15347
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Dual Channel AMD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 04. Okt, 2018, 19:39

Ak ale mas 2 moduly, tak musia byt prave v A2 a B2, tak ako sa to pise v manuale.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"