Strana 1 z 1

16Gb nainštalované, použitelné 12GB

Napísané: St 11. Júl, 2018, 17:45
od užívateľa TomoSK
Zdravím

Chcel by som sa spýtať v čom by mohol byť problém s ramkami, nakoľko doteraz som mal 2x4 GB kit a dnes som tam pridal 8GB single a vo vlastnostiach systému mi ukazuje nainštalované 16GB použitelné 12GB.

Doteraz 2x 4GB HyperX DDR3 1866 MHz CL10 Fury Black Series

Dnes pridaná
HyperX 8 GB DDR3 1866 MHz CL10 Fury Black Series

základná doska GIGABYTE 970A-DS3P

systém : windows 7 ultimate.

Skúšal som pozrieť nastavenia v biose ale nenašiel som tam nič také, nakoľko obe sú od toho istého výrobcu, rovnaká frekvencia, rovnaké časovanie neviem v čom to môže byť.

Ďakujem za odpoveď.

Re: 16Gb nainštalované, použitelné 12GB

Napísané: St 11. Júl, 2018, 18:24
od užívateľa faugusztin
Typicky je toto dosledok bud nedostatku voltaze pamatoveho radica, alebo nekompatibility danej kombinacie v danych slotoch. Odporucam poprehadzovat moduly v slotoch a otestovat rozne kombinacie, nasledne skusit otestovat ramky po jednotlivych kusoch, a nakoniec pridat trochu voltaze pamatovemu radicu, ak nic z predchadzajucich krokov nepomohlo.

Re: 16Gb nainštalované, použitelné 12GB

Napísané: St 11. Júl, 2018, 18:32
od užívateľa GABO
A ja doplním ešte že občas tento problém robil aj prílišný tlak chladiča na samotné CPU resp. socket - ale typicky podľa toho ako si to doplnil to bude skôr niečo z toho čo píše Fero.