Dual channel nejde

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 290
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Ne 17. Sep, 2017, 08:37

Caute, ide mi iba single channel, mam to zapojene B1 a B2, A1 A2 ide tiez single, ale ked to kombinujem da mi dual, ten vsak nieje na ziadnych (ani minimalnych) nastaveniach stabilny... takze je to chyba G.Skillu alebo Asus Maximus IX Formula. Dik.
Procesor Ryzen 2600X 4.1GHz 1.400V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3400MHz CL14-14-14-14-24-36 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.4 - Fast Timing, voltaz 1.41V + 2x 8cm fans + SOC 1.2V GPU: Strix 1050Ti Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20577
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 09:06

A cpu pri teste na def?
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 906
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 17. Sep, 2017, 10:56

Dual nie je A1+A2 alebo B1+B2.Dual je A1+B1 alebo A2+B2.Väčšinou sú to aj sloty ,označené rovnakou farbou.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20577
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 11:18

to záleží od toho ako to urobil výrobca...
dá sa tak aj tak...
on má dual ako píšeš ale očividne nejde tak ako má
preto tá otázka na def cpu, nebudem riešiť problém ak je niečo OC a priam sa núka riešenie týkajúce sa toho OC
to platí všeobecne, ak to nejde pri/po OC treba riešiť defaulty, nikto ti to nezreklamuje ako to máš OC a nejde to
ak to nemá byť vyslovene určené na dané oc
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 290
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Ne 17. Sep, 2017, 19:58

cpu som skusal davat z 4800 na 4500 s 1.36V mozem to skusit este na def. ked myslis ze sa takato chyba moze vyvinut
Procesor Ryzen 2600X 4.1GHz 1.400V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3400MHz CL14-14-14-14-24-36 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.4 - Fast Timing, voltaz 1.41V + 2x 8cm fans + SOC 1.2V GPU: Strix 1050Ti Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20577
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 20:51

OC není stav kde by bola zaručená akákoľvek funkčnosť hocičoho
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6582
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa stiv » Ne 17. Sep, 2017, 21:01

Manual si cital (Kapitel 1)?
A2 B2 je dual channel takze logicky A1 A2, B1 B2 ti nepojde. Prehodil si to korektne uz ako ti radili vyssie?

A co sa tyka tej nestability neviem o tom, aby G.Skill predaval 3342 ramy s CL12. Chyba je v tvojom nestabilnom OC a nie v ramkach ani doske. :)

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 290
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Po 18. Sep, 2017, 11:50

Caute, je pravda ze som cpu uviedol do stock (cize 4.5GHz) standardna mala voltaz, ale ide o to co vam chcem zdelit, nastavil som XMP a ide to! sice na standardnych 1.35V a parametrov ale mam dual channel co myslim ze za OC stoji. Skusim to este s pretaktovanym CPU ale to bolo stabilne tak hadam to pojde. Diky vsetkym za snahu!
Procesor Ryzen 2600X 4.1GHz 1.400V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3400MHz CL14-14-14-14-24-36 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.4 - Fast Timing, voltaz 1.41V + 2x 8cm fans + SOC 1.2V GPU: Strix 1050Ti Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 290
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Po 18. Sep, 2017, 14:23

Tak nova sprava - zas to nejde nejde mi A1 ani A2, ani s jednou ramkou, takze mam single zas, dam reklamovat dosku. potesi ze na 1.4V ide CL15-16-16 3600 / 34 / 280 / 2T ale je to single no :) Testujem to s cpu na 4800, trosku som ubral na NB zo 4200 na 4000.
Procesor Ryzen 2600X 4.1GHz 1.400V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3400MHz CL14-14-14-14-24-36 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.4 - Fast Timing, voltaz 1.41V + 2x 8cm fans + SOC 1.2V GPU: Strix 1050Ti Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"