Strana 1 z 1

DRAM Voltage

Napísané: Ne 11. Jún, 2017, 18:50
od užívateľa milan40
moja zakladna doska nastavi AUTO DRAM voltage 1.35V u vlozeneho DDR3 1.5V modulu
je to OK? vsetko bezi dlhodobo stabilne bez padov.

Re: DRAM Voltage

Napísané: St 14. Jún, 2017, 15:29
od užívateľa 1337180a
Skus dat na 2-3 hodiny prime95 blend test a ak ti to vydrzi nechaj to tak aspon mas mensiu spotrebu i ked u dram je to zanedbatelne. Ked padne nastav 1.5. Ja byt na tvojom mieste tak znizim latenciu a dam tomu 1.8

Re: DRAM Voltage

Napísané: Ne 18. Jún, 2017, 10:59
od užívateľa milan40
testy som zatial nerobil, ale AIDA64 ukazuje u napatia modulu presne toto: 1.35 V / 1.5 V

Re: DRAM Voltage

Napísané: Ne 18. Jún, 2017, 17:43
od užívateľa mp3turbo
drtivou vacsinou su tie moduly obojpohlavne... ked dosticku vyrobia so specifikaciou na 1.35V, uplne kludne ju mozes prevadzkovat na 1.5V lebo to je len nejakych 10% navrch (1.35 + 0,135V = zhruba 1.5V).

Cize ja osobne si myslim ze tvoja pamat jednoducho je 1.35V a keby si ju pustal na 1.5V tak ju mas proste "pretaktovanu".
Ziadny problem, nicoho sa neboj.

Re: DRAM Voltage

Napísané: Po 19. Jún, 2017, 09:42
od užívateľa milan40
OK, diky za informacie, o nic dokopy nejde, ja len zo zvedavosti, lebo ten modul bol kupovany ako 1.5V :) nebol a nikde nieje oznaceny ako L-kovy
je to tento: https://www.pricemania.sk/katalog/pamat ... 1-6318054/

Re: DRAM Voltage

Napísané: Pi 23. Jún, 2017, 17:17
od užívateľa milan40
update: dokupil som dalsi rovnaky 4GB modul a slape to bez problemov na 1.35V v dual channel ;)

Re: DRAM Voltage

Napísané: Št 31. Aug, 2017, 10:16
od užívateľa 1337180a
1.8V taky max ked je 1.5 tak 1.75 je v poho, zaklad je zvysit az kym to nebootne a potom rozumne ubrat