DRAM Voltage

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Ne 11. Jún, 2017, 18:50

moja zakladna doska nastavi AUTO DRAM voltage 1.35V u vlozeneho DDR3 1.5V modulu
je to OK? vsetko bezi dlhodobo stabilne bez padov.

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa 1337180a » St 14. Jún, 2017, 15:29

Skus dat na 2-3 hodiny prime95 blend test a ak ti to vydrzi nechaj to tak aspon mas mensiu spotrebu i ked u dram je to zanedbatelne. Ked padne nastav 1.5. Ja byt na tvojom mieste tak znizim latenciu a dam tomu 1.8
Procesor Ryzen 2600X 4.04GHz 1.450V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Ne 18. Jún, 2017, 10:59

testy som zatial nerobil, ale AIDA64 ukazuje u napatia modulu presne toto: 1.35 V / 1.5 V

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 18. Jún, 2017, 17:43

drtivou vacsinou su tie moduly obojpohlavne... ked dosticku vyrobia so specifikaciou na 1.35V, uplne kludne ju mozes prevadzkovat na 1.5V lebo to je len nejakych 10% navrch (1.35 + 0,135V = zhruba 1.5V).

Cize ja osobne si myslim ze tvoja pamat jednoducho je 1.35V a keby si ju pustal na 1.5V tak ju mas proste "pretaktovanu".
Ziadny problem, nicoho sa neboj.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Po 19. Jún, 2017, 09:42

OK, diky za informacie, o nic dokopy nejde, ja len zo zvedavosti, lebo ten modul bol kupovany ako 1.5V :) nebol a nikde nieje oznaceny ako L-kovy
je to tento: https://www.pricemania.sk/katalog/pamat ... 1-6318054/

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Pi 23. Jún, 2017, 17:17

update: dokupil som dalsi rovnaky 4GB modul a slape to bez problemov na 1.35V v dual channel ;)

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa 1337180a » Št 31. Aug, 2017, 10:16

1.8V taky max ked je 1.5 tak 1.75 je v poho, zaklad je zvysit az kym to nebootne a potom rozumne ubrat
Procesor Ryzen 2600X 4.04GHz 1.450V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator 1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.1 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"