Strana 1 z 1

Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Po 22. Máj, 2017, 22:17
od užívateľa n0vIc3
Zdravím mám taký problém. Mal som pc zostavu a v nej 2x1gb ram kingston, chcel som tam prihodiť 2x 1gb aeneon. No nedostal som sa ani do biosu len tak 1x z 10 spustení. čisto len na tých kingstonch to bežalo no problémos. Tak som dal kingstony preč že skúsim len aeneony čo to spraví a už nespravilo nič len čierna obrazovka a začal beeping, myslím že niečo ako dvojbeep a hned na to 7 po sebe iducich rýchlych. A problém je že aj keď som dal preč aeneony a dal nas5 kingstony stále to isté. Všetky moduly sú funkčné tie aeneony mám z 2 pc kde fungovali na 100% . Sú to ddr2 , doska je http://www.foxconnchannel.com/ProductDe ... -us0000319.
ČO spraviť ??? :help: :help:

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 08:30
od užívateľa Per
Ake su presne parameter kingstonov a tych druhych ?

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 11:54
od užívateľa BiFino
Skús vyreseovať bios dosky. Vypni zdroj, vyber batériu z dosky na pár min. Keď je zdroj vypnutý a batéria vonku tak párkrát zapni PC nech tam nie je žiaden prúd a potom to vyskúšaj dať späť a uvidíš či ti ramky pôjdu.

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 12:40
od užívateľa Per
tazko radit,ked nevieme,ci su vobec tie ram kompatibilne s mb

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 12:41
od užívateľa Pepeb007xx
mam velmi podobny problem, odkedy som pridaval RAM, tak mi blbne start pocitaca, zapne sa ale po chvilke mi zacne na monitore svietit ako keby nemal signal a nic sa nedeje, pomoze len tvrdy restart, obcas aj dva!

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 12:58
od užívateľa CageJ
ak mate rozne RAM musite ich v ramci kanala MIXOVAT!

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 19:56
od užívateľa n0vIc3
Ja chápem že vykombinovať tie 2 druhy je trocha obtiažne, ALE problém je v tom že nejde ten PC ani s kingstonami, s ktorými fungoval doteraz 5 rokov.
*Per takže sú na 100% kompatibilné, podľa údajov zo stránky sú dokonca kompatibilné aj presne tie aeneony, podľa SN na štítku ram.
Práve som nevedel presné parametre aeneonov, preto som ich tam chcel dať miesto tých kingstonov aby som zistil a prípadne manuálne nastavil časovanie a pod.
*CageJ to ma nenapadlo, vyskúšam.
*BiFino tiež ma to dnes napadlo rovno to idem vyskúšať, dokonca sú na doske aj 3 piny a jumper na reset biosu, no nemám manuál k doske a neviem ako presne dať jumper a nechcem to len tak na slepo streliť.

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 21:35
od užívateľa n0vIc3
No, ešte som skúsil pustiť bez ramiek, a vtedy je beeping iný, vytiahol som baterku= resetol sa bios a nepomohlo, no vymenil som grafiku a funguje to, nerozumiem tomu, veĎ tá je úplne v poriadku.

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Ut 23. Máj, 2017, 22:15
od užívateľa n0vIc3
Inak CageJ mal pravdu, ak tie pamäte zapojím do mixu tak idú všetky krásne. Len neviem prečo nejde tá grafika, keď doteraz išla, pri chybnej grafike mi to nepípa. Môže to byť nejakou zlou podporou zo strany dosky ? No potom nechápem jak to že predtým išla.

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: St 24. Máj, 2017, 10:40
od užívateľa mosqa
a aj si vyfukal sloty? zostava je starsia a ak to nebolo pravidelne cistene tak aj trocha prachu moze narobit taketo problemy.

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: Po 05. Jún, 2017, 11:18
od užívateľa kakocool
Nechcem malovat certa na stenu ale staticka elektrika tam nebola?
Ja sa radsej dotknem kolíku nulaku v zástrčke vždy ked nieco riesim s kompom. Bez toho je riziko každé prevetranie criev PC

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Napísané: So 17. Jún, 2017, 20:39
od užívateľa n0vIc3
Ja zárubne, no je to možné... čo už narobím.