KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
bremis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: Ut 23. Mar, 2010, 16:34
Bydlisko: Martin

KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa bremis » Po 13. Feb, 2017, 22:34

Ahoj mám v zostave KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 1600 CL9 ale idú len na 1333. V biose som prehodil na manual dal 1600 a, system nenabotoval,tak som vrátil späť auto čiže 1333. Poradí mi niekto ako dosiahnuť aby mi ramky šlapali na 1600 ? Ďakujem.
CPU: AMD FX 8300 3,3GHz, Noctua nh u12p, MB:ASUS 970 PRO GAMING AURA, RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL11 Ballistix Elite, GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD DDR5,PSU: Seasonic X-750 80Plus Gold, HDD:Samsung SSD 850 EVO 250GB,Samsung SSD 840 EVO 250GB,WD30EFRX 3TB 64MB,Zalman HDD Heatpipe ZM-2HC2,SCYTHE HDD Ita Kaze, CRT:24"Dell U2412M ,Keyboard: Logitech G15, Mouse: Logitech G5,CASE: CHIEFTEC BRAVO BX-01B-B-B-OP Black Steel ATX Mid Tower Computer Case,AKASA AK-PAX-2,OS:WIN7 64bit

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1632
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 14. Feb, 2017, 02:28

Pozri si presné špecifikácie tvojich RAM pri akom napätí a akom časovaní zvládnu tých 1600MHz a potom to ručne skús zadať. Ak netušíš aké presne máš, len vieš že by mali zvládnuť 1600MHz podľa XMP profilu, ešte môžeš ako núdzovku skúsiť nastaviť 1600MHz, zvýšiť napätie na 1,65V (predpokladám že na 1333MHz idú na 1,5V) a časovania nechať rovnaké, čo to spraví.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4600MHz@1,3V, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1060 6GB + Accelero Twin Turbo II (2100MHz core, 8800MHz VRAM), Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274 (TN, 27", FullHD, 120Hz, 3D Vision), Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 14. Feb, 2017, 07:33

mam rovnaky problem, prestal som to riesit lebo riesenie som nenasiel -.-
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver NavigationRear cameraCHSKY Horn
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case All  Silicone Cases + 27pcs PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1632
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 14. Feb, 2017, 11:31

Pepe však ty máš Intel, tebe by malo stačiť povoliť XMP profil. Či ani cez profil to nejde?
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4600MHz@1,3V, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1060 6GB + Accelero Twin Turbo II (2100MHz core, 8800MHz VRAM), Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274 (TN, 27", FullHD, 120Hz, 3D Vision), Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 14. Feb, 2017, 11:57

nie, vyskusal som hadam vsetko, robi to stale, uz mam normalne podozrenie, ze to len zle ukazuje..
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver NavigationRear cameraCHSKY Horn
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case All  Silicone Cases + 27pcs PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Vlko » Ut 14. Feb, 2017, 13:32

Tie pamete mam a mal som ich aj na tej Gb doske na AMD. Pamete vždy šlapali na 1600Mhz v duale. Jedine čo som hned nastavil bolo 1.65V a Mhz :-)
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
bremis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: Ut 23. Mar, 2010, 16:34
Bydlisko: Martin

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa bremis » Ut 14. Feb, 2017, 14:45

Je mi to záhada,vyhodí mi takuto obrazovku ked dam 1600Mhz a 1,65V : http://prntscr.com/e8lnh3
Poradíte čo s tým ? Ďakujem
CPU: AMD FX 8300 3,3GHz, Noctua nh u12p, MB:ASUS 970 PRO GAMING AURA, RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL11 Ballistix Elite, GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD DDR5,PSU: Seasonic X-750 80Plus Gold, HDD:Samsung SSD 850 EVO 250GB,Samsung SSD 840 EVO 250GB,WD30EFRX 3TB 64MB,Zalman HDD Heatpipe ZM-2HC2,SCYTHE HDD Ita Kaze, CRT:24"Dell U2412M ,Keyboard: Logitech G15, Mouse: Logitech G5,CASE: CHIEFTEC BRAVO BX-01B-B-B-OP Black Steel ATX Mid Tower Computer Case,AKASA AK-PAX-2,OS:WIN7 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Vlko » Ut 14. Feb, 2017, 15:29

Updatni bios na F8f ...nech tam mame to najnovšie.
Skusaj na defaulte, aby si vylucil chybu z pretaktovania. Ted klasicky miesto 1 a 3 pametovy slot skus 2 a 4. (Dobre je aj prehodit pamet co bola v 4ke do dvojky atd ..proste opacne). Skusit aj po jednom module či aspon jeden nejde na 1600Mhz.

btw...či 1333mhz, alebo 1600 je relativne jedno. Rozdiel spoznáš len benchmarkoch ...
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
bremis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: Ut 23. Mar, 2010, 16:34
Bydlisko: Martin

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa bremis » St 15. Feb, 2017, 11:54

bios mám teraz F4, skúšam stiahnuť nový ale moc sa mi nedarí,same odkazy na softy čo to spravia same. ale 30E nejdem len tak vyhodiť. A nemôžem zistiť revíziu,aida mi ju neukáže,idem dalej skúšať.
CPU: AMD FX 8300 3,3GHz, Noctua nh u12p, MB:ASUS 970 PRO GAMING AURA, RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL11 Ballistix Elite, GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD DDR5,PSU: Seasonic X-750 80Plus Gold, HDD:Samsung SSD 850 EVO 250GB,Samsung SSD 840 EVO 250GB,WD30EFRX 3TB 64MB,Zalman HDD Heatpipe ZM-2HC2,SCYTHE HDD Ita Kaze, CRT:24"Dell U2412M ,Keyboard: Logitech G15, Mouse: Logitech G5,CASE: CHIEFTEC BRAVO BX-01B-B-B-OP Black Steel ATX Mid Tower Computer Case,AKASA AK-PAX-2,OS:WIN7 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Vlko » St 15. Feb, 2017, 13:00

Revízia dosky je napisana priamo na doske, tušim v oblasti kde je grafika. Ja som bios flashoval priamo vo win7ke cez ich program Easy Tune6. Doska ma dual bios, tak sa netreba ničoho báť, ak sa to posere nabehne automaticky založný.
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3772
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Odar » St 15. Feb, 2017, 13:26

Vsak BIOS tahaj z oficialnej stranky http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA- ... support-dl Priamy link na F8f
http://download.gigabyte.eu/FileList/BI ... d3_f8f.zip Auto update BIOSu mi sem tam na Gigabyte doske kedysi blbol. Nevedel sa pripojit na server, tak som mu tam musel rucne stiahnut BIOS, ktory potom priamo z Win flashol (nacita ho z HDD, kde je ulozeny). Ako pise Vlko vyssie - je tam dual BIOS. Netreba sa nicoho bat. Ak flash neprejde korektne, automaticky sa nacita zalozny BIOS.

Užívateľov profilový obrázok
bremis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: Ut 23. Mar, 2010, 16:34
Bydlisko: Martin

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa bremis » St 15. Feb, 2017, 15:05

Prosím ešte o radu, toto som nikdy nerobil. Stiahol som aj te easy tunes 6 ale nenašiel som tam možnosť upgrade bios/update bios from drive/. Ten stiahnutý bios som dal aj na disk, aj na plochu a aj na USB ktoré som pripojil. pri reštarte stláčam end, ponúkne upgrade biosu z disku ale napíše: no drive found. Ďalej sa asi nepohnem,pls kde robím chybu ? Vďaka.
http://prntscr.com/e91m24
CPU: AMD FX 8300 3,3GHz, Noctua nh u12p, MB:ASUS 970 PRO GAMING AURA, RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL11 Ballistix Elite, GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD DDR5,PSU: Seasonic X-750 80Plus Gold, HDD:Samsung SSD 850 EVO 250GB,Samsung SSD 840 EVO 250GB,WD30EFRX 3TB 64MB,Zalman HDD Heatpipe ZM-2HC2,SCYTHE HDD Ita Kaze, CRT:24"Dell U2412M ,Keyboard: Logitech G15, Mouse: Logitech G5,CASE: CHIEFTEC BRAVO BX-01B-B-B-OP Black Steel ATX Mid Tower Computer Case,AKASA AK-PAX-2,OS:WIN7 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3772
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa Odar » St 15. Feb, 2017, 15:51

Maju tam aplikaciu @BIOS http://download.gigabyte.eu/FileList/Ut ... atbios.exe Pouzi tu. Je mozne, ze kedysi to slo aj cez EasyTune . . . si to nepamatame uz presne ;) Takto by to malo vyzerat (co si pamatam) https://youtu.be/A4TSoIPzlzM?t=4m5s

Užívateľov profilový obrázok
bremis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 410
Dátum registrácie: Ut 23. Mar, 2010, 16:34
Bydlisko: Martin

Re: KINGSTON HyperX 2x4GB DDR3 CL9

Príspevok od užívateľa bremis » St 15. Feb, 2017, 16:56

Tak žial, bios sa podarilo updatovať,moc ďakujem, ale ramky jednoducho na 1600Mhz odmietajú fungovať,skúšal som prehadzovať pozície, aj po jednej ramke,no stále to isté. Za všetky rady ďakujem ak by ešte niekoho napadlo čo stým rád privítam nejaký spôsob a vyskúšam. Ďakujem
CPU: AMD FX 8300 3,3GHz, Noctua nh u12p, MB:ASUS 970 PRO GAMING AURA, RAM: Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL11 Ballistix Elite, GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD DDR5,PSU: Seasonic X-750 80Plus Gold, HDD:Samsung SSD 850 EVO 250GB,Samsung SSD 840 EVO 250GB,WD30EFRX 3TB 64MB,Zalman HDD Heatpipe ZM-2HC2,SCYTHE HDD Ita Kaze, CRT:24"Dell U2412M ,Keyboard: Logitech G15, Mouse: Logitech G5,CASE: CHIEFTEC BRAVO BX-01B-B-B-OP Black Steel ATX Mid Tower Computer Case,AKASA AK-PAX-2,OS:WIN7 64bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"