16gb (2.23 GB usable)

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 17. Aug, 2016, 19:40

nazdar ako nadpis hovori ...

mam 2x8 gb 3000mhz kingston https://www.alza.sk/kingston-16gb-kit-d ... d=18852020
Spoiler: ukázať
Obrázok
da sa stym nieco robit?

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1706
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa Sky » St 17. Aug, 2016, 19:52

ano, preinstaluj na 64bit windows.
Pouzivas integrovanu grafiku?
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: GTX1060 3GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 17. Aug, 2016, 20:27

ked preinstalujem na 64bit win bude to vpoho?

nie pouzivam gtx 970

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1706
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa Sky » St 17. Aug, 2016, 20:58

Tak 32bit win ti nedokaze priradit viac ako 4GB ram, 64bit je prakticky bez obmedzenia.
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: GTX1060 3GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 17. Aug, 2016, 21:21

potom je zaujimave preco je to 2.23 GB... a preco si sa pytal na graficku?

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3767
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa Odar » St 17. Aug, 2016, 22:00

Lebo integrovana pouziva cast RAM a "odhryzne" si z nej.

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 17. Aug, 2016, 22:04

aha

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1706
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa Sky » Št 18. Aug, 2016, 08:19

A ono by to aj malo byt 4gb spolu, ram s vram, takze polovica je priradená k vga. (ak ma pamät neklame)
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: GTX1060 3GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Št 18. Aug, 2016, 10:58

preinstaloval som na 64bit a uz to ukazuje pekne 16gb... teraz mi len z nejakeho dovodu nechce ist zvukovka ale to uz hadam dako poriesim ... dik moc

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1759
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Št 18. Aug, 2016, 11:16

.. chod na stranku vyrobcu tvojej dosky, pohladaj ovladace a bude po probleme, skontroluj spravcu zariadeni, ci ti tam este nieco ine nechyba
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Št 18. Aug, 2016, 14:28

mam cd a nanom je realtek driver ako nahle ho nainstaluje vypise driver was not succesfully installed a potom zvuk ide iba cez monitor z grafickej (to je nahovno) zaujmave je ze na tom 32bit to slo vpohode

pokial nenainstalujem ten realtek driver z cd a vsetko ostatne tak zvuk ide ...

idem to este raz vyskusat s tymi ovladacmi z tej stranky ale ak to zase urobi to iste tak sa na to vykaslem a ziadny realtek nebude.

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Št 18. Aug, 2016, 14:32

skusal som pramo od msi ten driver a vypisalo toto,...


http://www.upnito.sk/imggal.php?viewIma ... adad118566


tento windows to asi nechce takze kaslem nato :)

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1759
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Pi 19. Aug, 2016, 03:46

neviem co na tom co som napisal nebolo jasne, ze mas ist na stranku vyrobcu, kde najdes najaktualnejsie ovladace. co sa tyka zvukovky, grafiky a inych komponentov, ktore su od nejakeho vyrobcu, tak nie je na skodu skontrolovat nove ovladace aj tam. ale to uz s pamatou teda dakt nema nic spolocne :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8026
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa HellAngel » Pi 19. Aug, 2016, 07:31

a hlavne instaluj ovladace urcetne pre 64bit system. urob tak ako ti napisal leper. chod na stranky vyrobcu, najde HW, vyber verziu OS a 64bit
NB: Dell Latitude 5480

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: 16gb (2.23 GB usable)

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Pi 19. Aug, 2016, 08:23

Ale ja som presne to urobil a vyhodilo hento viz.screen ...musel som znovu reinstal win aby mi isiel zvuk...proste mi natomto 64bit ten realtek vyhadzuje chyby a v spravcovy zariadeni mam teraz vsetko v poriadku aj bez realtek driveru...nehajme to tak to sem uz naozaj nepatri a diky za rady :-)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"