Upgrade ramiek

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Ne 12. Jún, 2016, 12:06

Zdravim :)

Chcel by som upgrade mojich Ramiek na 16GB.

Aktualne vlastnim 2x4 kit:
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... .htm#popis

Tieto mi padli do oka:
https://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr ... 36.htm?o=2



Len netusim bratia a sestry ci to bude spolu pracovat kedze rozne znacky :(


Dovod:
https://ctrlv.cz/VQgK - webhelper su stranky cez steam overlay.

Dakujem za rady.

EDIT: Dik admin :)

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1088
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Famous » Ne 12. Jún, 2016, 18:08

Hmm, si si isty, ze vlastnis 2x4GB? pretoze v spravcovi mas RAM na 95% pouzitu a ak spocitas tie zaznamy, tak cez 4GB sa nedostanes....

Tie RAM by mali spolu fungovat, ale za tuto cenu bych radsej vzal toto:
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... d=18850357
Oni sa prisposobia tym starym pomalsim.
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Ne 12. Jún, 2016, 18:50

Famous napísal:Hmm, si si isty, ze vlastnis 2x4GB? pretoze v spravcovi mas RAM na 95% pouzitu a ak spocitas tie zaznamy, tak cez 4GB sa nedostanes....

Tie RAM by mali spolu fungovat, ale za tuto cenu bych radsej vzal toto:
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... d=18850357
Oni sa prisposobia tym starym pomalsim.
Hej no viem, ze to nedava 8 v tomto. Tiez by ma zaujimalo kam ide zvysok. Kazdopadne:
https://ctrlv.cz/EVkz

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1088
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Famous » Po 13. Jún, 2016, 10:00

Zaujimave, kde sa podel ten zvysok RAM.
Ako sim pisal hore, vzal bych tie za tu akciovu cenu. Este pockaj na vyjadrenie ostatnych. Ci nahodou nemaju lepsiu radu.
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa DankoPR » Po 13. Jún, 2016, 10:23

Nemáš náhodou nainštalovaný 32bit OS?

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1532
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa marfan » Po 13. Jún, 2016, 10:50

Nech si zobrazí v spravcoch úloh procesy všetkych uživateľov a tam to bude podľa mňa, nejaké aktualizácie to môžu zobrať.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Po 13. Jún, 2016, 14:02

DankoPR napísal:Nemáš náhodou nainštalovaný 32bit OS?
64 win 7.
marfan napísal:Nech si zobrazí v spravcoch úloh procesy všetkych uživateľov a tam to bude podľa mňa, nejaké aktualizácie to môžu zobrať.
Hned jak budem doma postnem screen. Ale mozu aktualizacie brat 4 GB dlhodobo (cca mesiac)?

Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Po 13. Jún, 2016, 18:33

GTA V vs bez GTA
https://ctrlv.cz/4Htl

+ zapnute cacky macky vsetkych pouzivatelov

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1088
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Famous » Po 13. Jún, 2016, 21:31

Hmm, stale po spocitani mi to vychadza pod 4GB. Nejak si ten tvoj win privlastnuje RAM a nechce povedat kvoli comu. :laugh:
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4263
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa lacika » Po 13. Jún, 2016, 21:45

Famous napísal:Hmm, si si isty, ze vlastnis 2x4GB? pretoze v spravcovi mas RAM na 95% pouzitu a ak spocitas tie zaznamy, tak cez 4GB sa nedostanes....

Tie RAM by mali spolu fungovat, ale za tuto cenu bych radsej vzal toto:
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... d=18850357
Oni sa prisposobia tym starym pomalsim.
seriozne vazne?
teraz ma tam 1600 CL9-9-9 @1.65V
a ty mu tam odporucis 1866 CL10-11-10 @1.5V
aby ta jeho stara isla na 1.5V musela by ist na 1600 CL11-11-11
Cize aj nova by musela znizit frekvenciu na 1600 a dat si horsie Latencie na 11tku..
No, podla mna sa to za 2.5€ ku*evsky oplati.
Ked pri tych, co si on vybral, sedia vsetky casovania a napatie.
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Po 13. Jún, 2016, 21:47

Famous napísal:Hmm, stale po spocitani mi to vychadza pod 4GB. Nejak si ten tvoj win privlastnuje RAM a nechce povedat kvoli comu. :laugh:
To si ma nepotesil :D Potom nechapem kam ide zvysok :?

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4263
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa lacika » Po 13. Jún, 2016, 21:52

Fakt netusim... (davka ironie)

Obrázok
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7491
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa newmi » Po 13. Jún, 2016, 22:21

daj dokaz, ze mas naozaj 8GB RAM.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: EUROCASE,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Netgear JNR3210 myPhone Xiaomi Mi A1 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Kedo2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2015, 17:46

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Kedo2 » Po 13. Jún, 2016, 22:33

newmi napísal:daj dokaz, ze mas naozaj 8GB RAM.
https://ctrlv.cz/q5t6
https://ctrlv.cz/F9rR

Ci mam ich poslat postou ? :D

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1088
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Upgrade ramiek

Príspevok od užívateľa Famous » Po 13. Jún, 2016, 22:39

lacika napísal: seriozne vazne?
teraz ma tam 1600 CL9-9-9 @1.65V
a ty mu tam odporucis 1866 CL10-11-10 @1.5V
aby ta jeho stara isla na 1.5V musela by ist na 1600 CL11-11-11
Cize aj nova by musela znizit frekvenciu na 1600 a dat si horsie Latencie na 11tku..
No, podla mna sa to za 2.5€ ku*evsky oplati.
Ked pri tych, co si on vybral, sedia vsetky casovania a napatie.
To napatie som si nevsimol, moja chyba.
A keby latencie hodi na 11, tak nemyslim, ze vykonovo by to bol skok, plus dobuducna lepsie preda 1866, podla mojho nazoru.
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"