system reserved 1GB ram zo 4GB?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6563
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Št 05. Máj, 2016, 18:12

Dr.80 napísal:od kamosa, mal win 7 ultimate a cpu bezal len vo wine so steamom skoro na 100% a rovnako aj ramky, presiel na home premium a vyuzitie ram aj cpu islo dole asi o polovicu. samozrejme toto plati len pri slabsich pc
Dr.80 napísal:ten win ultimate bol cerstvo preinstalovany,
...takze formatom si to defakto odviril od sracek, pretoze ci ultimatka, ci home premium, OS nema co vytazovat cpu na 100%.
V dobach win7 som ich prevazdkoval na athlon x2 4800+ a potom na phenom II x4 955 a ziadnych 100% cpu sa nekonalo. je to skratka nezmysel. To potom mozes povedat, ze XPcka vytazia staru P4 na 100%...blbina.

Co si videl isto nebol OS v normalnom stave, ale zababrany blbostami.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 391
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Št 05. Máj, 2016, 18:59

odviril to reinstalom na ultimate a ajtak to islo pomaly, na home premium to az islo o cosi lepsie ale okey kaslem na tuto temu uz :)
nejsom idiot aby som porovnaval chod zasra*eho winu virusmi oproti cerstvo preinstalovanemu...
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
grepii
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa grepii » Pi 06. Máj, 2016, 08:32

dakujem vsetkym :) ked budem mat moznost zohnat win 64-bit...tak to naistanujem a uvidim. dakujem este raz

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6497
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 06. Máj, 2016, 09:21

Dr.80 ty si ale uplne mimo ... :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa bongo-man » Št 09. Jún, 2016, 15:27

vobec ste zakladatelovi temy neporadili preto zalozim podobnu temu.. Ja mam 6 giga ram bios mi pise 5000 mb aviable..neviem preco win mi pise 6 gb ram /4,94 usable
Q6600 3 ghz 6gb ram R9 270

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6563
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Št 09. Jún, 2016, 16:33

poradili mu niektori, pouzi oci a docitas sa :-)
Navyse lezies do cudzieho topiku so svojim problemom, ktory je o dacom inom. Ries si to v svojom, ktory si si spravil.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
grepii
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa grepii » St 09. Nov, 2016, 22:59

Len tak na uzavretie témy . Pomohol reinstal na 64 biť verziu . Už sa používa full ramka :)

Užívateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa LtK » Pi 20. Jan, 2017, 15:06

Uz asi silny OT, ale predsa len.
32bitovy system dokaze adresovat max 4GB pamate. Lenze napr. aj grafika ma nejaku pamat a aj ta sa musi nejako adresovat. Preto sa vymyslel svindel, ze RAM zacina na zaciatku a zvysne pamate sa postupne priraduju od konca.
Grafika hlada cosi vo svojej pamati ked to tam nie je, hlada v spolocnej == RAM. A vsetky ostatne perifierie to tiez nejako podobne riesia.
Cize hlavna vyuzitelna RAM je opticky mensia. Da sa to obist, napr. cez PAE, alebo specialne drivre na HDD, ktore zo zvysku urobia akoze disk.

64bitovy system moze adresovat pamat nasobne vacsiu - 2^64, ale tiez je tu ALE. Napr. taky 64bit Win7 Home ma max nastaveny na 16GB, takze aj ked system vie, ze ma pamate viac (a aj ukaze kolko jej ma), vyuzitelnych 16GB je stopka.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"