system reserved 1GB ram zo 4GB?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Užívateľov profilový obrázok
grepii
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 592
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa grepii » Ut 03. Máj, 2016, 11:08

Caute,

chcel by som sa opytat ci sa to neda nejako odstranit mam dosku co podporuje 4GB. 32-bitovy system win7. a aj ked cez msconfig nastavim max memory na 4GB a restratrtnem komp nic sa nestane. viete mi nejako poradit? zostava je v popise akurat GPU je ina a ramky su nove. inak je vsetko tak ako v podpise MB: ASUS A8N-SLI PREMIUM.
neda sa nastavit nieco v biose co by mohlo pomoct ?
Obrázok

Dakujem za rady.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6498
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 03. Máj, 2016, 13:13

prejdi na 64-bit OS..

v msconfig nenastavuj nic, tu moznost normalne odklini...

32-bit OS moze podla HW alokovat od 3GB - 3,5GB... 4GB sa prakticky neda dostat.. dostupna RAM sa lisi system od systemu..

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 391
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Ut 03. Máj, 2016, 16:17

ono dost ramky si zobere win, ja mam 64bit win7 a mam zapnuty steam a mozilu. 3,8gb je obsadene. aku verziu win7 mas ? home ed alebo inu ? lebo aj od toho zalezi to ako sa narve do ramky a ako vytazuje procesor. 32bit vie pouzivat max nieco okolo tych 3,5gb ak sa nemylim
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4756
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 05. Máj, 2016, 08:36

Od edície Win záleží to, aký je memory management a dokonca vyťaženie CPU ? To kde si sa k takej múdrosti dopracoval ? A k tomu, že si Win berie veľa RAM ? Naštuduj si o tom najprv niečo a potom raď ostatným. Koľko RAM si to berie závisí od toho, koľko jej k máš k dispozícii. Ja mám 2 GB RAM a mám spustený 3 krát chrome a x tabov a v task manageri mám vyťaženie 1,5 GB. Vyťaženie RAM treba pozerať v resource monitore, nie v task manageri.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6565
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Št 05. Máj, 2016, 09:40

pravda, zalezi to od verzie, nie od edicie OS.
na porovnanie, pri 16GB RAM mavam zabratych daco nad 3GB, no je tam este zapnuty samsung rapid pre SSD, ten si cucne tak giga.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6498
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 05. Máj, 2016, 10:09

na starej zostave s 32-bit OS a 4GB RAM, mi system dokazal pouzivat 3,5GB RAM... aj to zalezalo ako v poradi som zapojil pamate.. bez srandy.. ak v inom poradi tak len 3,25GB :D..

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6565
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa shiro » Št 05. Máj, 2016, 10:14

aj keby na zapojeni RAM nezalezalo, tak sa to moze lisit doska od dosky. Pretoze kazda doska ma inac ponapajane zariadenia na zbernice a tiez zavisi co si tam podava este uzivatel....buffery pre prid. karty sa alokuju od 4GB dole, takze daco vezme grafika, sietovka, zvukovka, diskovy radic...je fuk ci je integrovany alebo nie a tiez zavisi od hardwaru samotneho, uzivtel to nema moznost zmenit.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6251
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 05. Máj, 2016, 11:13

Trocha to zhrniem, proste zjednodušene povedané, potrebuje 64bit OS na to aby mu win dokázal pracovať s 4GB RAM (a viac) ;)
MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,5GHz + Coollaboratory Liquid Ultra IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical 4x4GB @ 1866MHz 9-9-9-27 1T GPU: Asus GTX 960 4GB Strix @ 1530/8100MHz + Arctic Accelero Xtreme Plus II SSD: Samsung 850 EVO 500GB + Crucial M4 256GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 + Noctua NF-P14/A14 fans + Silent mod Fan/Temp Controller: NZXT Sentry LXE Monitor: Dell U2415 OS: Windows 7 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7, Cyborg R.A.T. 5 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
Smartphone Master: Xiaomi Mi Mix 2
Smartphone Slave: Xiaomi MiNote Pro, Xiaomi Redmi Note 4, Xiaomi Redmi 3S, OnePlus One

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 391
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Št 05. Máj, 2016, 14:41

od kamosa, mal win 7 ultimate a cpu bezal len vo wine so steamom skoro na 100% a rovnako aj ramky, presiel na home premium a vyuzitie ram aj cpu islo dole asi o polovicu. samozrejme toto plati len pri slabsich pc
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4756
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 05. Máj, 2016, 14:47

Tak to je zaujímavá dedukcia, prajem veľa šťastia v živote, keď si takouto formou robíš zo všetkého závery :D

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 391
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Št 05. Máj, 2016, 14:52

to nieje dedukcia :D tiez som sa tomu cudoval ale fakt pomohol prechod z ultimate na home premium :D ja som si to nevymyslel
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4756
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 05. Máj, 2016, 15:00

A to znamena, ze ked to pomohlo jemu ako jedinemu cloveku, tak to pomoze kazdemu ? Pripadne ze je pricinou len samotna verzia Winu ? To vsetko ostalo uplne rovnake a zmenila sa mu len verzia Winu ? Nebolo to verziou winu, bolo to niecim inym, co sa vyriesilo tym, ze preinstaloval Win. Nic v zlom, ale fakt by sa hodilo radit ludom, ked sa vyznam vo veciach.

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 391
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Št 05. Máj, 2016, 15:14

ten win ultimate bol cerstvo preinstalovany, poprosim ta neodpovedaj uz na moje komentare. ludia radia aj hovadiny ktore pomohli a boli toho svedkami. ked to pomohlo kamosovy na jeho starom core2duo cpu a 2gb ram tak to moze pomoct aj viacerym ludom. to aj ludi co poradia napriklad prehodit ramky posles dakam zato ze je to primitivne riesenie problemu ktore niekomu moze pomoct a niekomu nie ? clovek napise z dobrym umyslom nieco co moze pomoct a musi sa tu objavit niekto kto vyryva a zhovadzuje toho kto sa snazi pomoct...
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4756
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 05. Máj, 2016, 16:11

Lebo to, co si napisal je totalna hovadina. Tvoja rada nepomoze na 99 percent nikomu. Ak teda nepovazujes zbytocny reinstall winu na inu verziu ako prospesnu vec. Ked niekomu radim, tak ponukam overene a podlozene rady, pretoze v opacnom pripade mu viac uskodis ako pomozes. Tu si precitaj, ake su rozdiely medzi ediciami a vysvetli mi, preco mu teda pomohol prechod na Win 7 Home premium https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

Ja mam doma prastary notas co ma CPU slabsi ako ktorykolvek Core 2 duo, ma 2 GB RAM a fici bez problemov, dokonca sa da aj v pohode pouzivat, ak sa clovek ako tak kroti na bezne veci. A bezi na nom Win 7 Ultimate.

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6251
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: system reserved 1GB ram zo 4GB?

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 05. Máj, 2016, 16:26

Páni, inak ste si vedomí, že po 1. zbytočne riešite už totálne blbosti a po 2. že riešite celkovo niečo úplne iné, než je problém zakladateľa témy ;) (...a na ten mu už poradené bolo dostatočne presne) :good:
MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,5GHz + Coollaboratory Liquid Ultra IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical 4x4GB @ 1866MHz 9-9-9-27 1T GPU: Asus GTX 960 4GB Strix @ 1530/8100MHz + Arctic Accelero Xtreme Plus II SSD: Samsung 850 EVO 500GB + Crucial M4 256GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 + Noctua NF-P14/A14 fans + Silent mod Fan/Temp Controller: NZXT Sentry LXE Monitor: Dell U2415 OS: Windows 7 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7, Cyborg R.A.T. 5 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
Smartphone Master: Xiaomi Mi Mix 2
Smartphone Slave: Xiaomi MiNote Pro, Xiaomi Redmi Note 4, Xiaomi Redmi 3S, OnePlus One

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"