8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
Bobankooo7
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 14. Nov, 2017, 11:05

8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa Bobankooo7 » Ut 14. Nov, 2017, 12:32

Zdravim chcem sa vas spytat ci ste uz mali niekto skusenost s takou vecou ze pred reinstalovanim systemu win7 64bit ste mali 8gb ramiek plne funkcnych potom som omylom instaloval 32bit ked sóm zistil ze mam len 4gb ramky tak som googlil a vsade bolo pisane ze 32bitovy system podporuje max 4gb OK spravil som reinstal na 64bit a stale mam 4gb ramky skusal som ich premiestnit hoci aj tak akoby som nemal 1010 1100 1001 vsetko mozne a vobec mi to nepomohlo.... mam dosku asus p7h55 akurat som mam 2druhy vyrobcou ramiek ktore boli kompatibilne 2x2gb hyperX 2x2gb zepelin

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1473
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ut 14. Nov, 2017, 18:11

a BIOS vidi kolko? ak BIOS vidi 8GB a nepobabral si nieco v BIOSe tak aj Windows musi vidiet 8GB RAM .. pozri najprv v BIOSe ci vidis 8GB a potom vo Win napr. skus CPU-Z program, kde ti ukaze kolko RAM, na akom SPD, v ktorych slotoch .. ked je to x64, musi to vediet 8GB
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Intel 520 SSD 180GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, CM Quickfire TK, SS Rival, MS LifeCam Studio
+ laptop: Lenovo X220 + 1TB Samsung 840 Evo SSD + 1.5TB Hitachi HDD + Win10 Insider

Bobankooo7
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 14. Nov, 2017, 11:05

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa Bobankooo7 » Ut 14. Nov, 2017, 23:19

Praveze aj bios ukazuje 4gb alebo aj v systéme všade rovnako ale nechápem prečo keď pred inštaláciu mi slapalo 8gb.... ale keď som skúšal meniť ramky tak,su,všetky plne funkčné len mi nejde jeden dualchannel podľa všetkého keď som mal ramky v tom "nefunkcom" dualchanneli tak svietila červená dioda pri ramkach... a v biose som len skúšal meniť frekvenciu a,napätie ale to až po tom keď som na to prisiel

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa spencer » St 15. Nov, 2017, 00:27

len z predele update BIOSu a skús dať len 3 ramky či bude aspoň 6 GB
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound card Asus Xonar DG PCINetwork card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6001
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa CageJ » St 15. Nov, 2017, 09:22

U starých dosiek býva funkcia na premapovanie RAM.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19513
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa dexterav » St 15. Nov, 2017, 14:05

Aj pri novych :-D
Ale v biose by mal vidieť všetko
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@4,9GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Bobankooo7
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 14. Nov, 2017, 11:05

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa Bobankooo7 » Ut 28. Nov, 2017, 19:20

Zdravím píšem troška neskôr ale update biosu som spravil, aj som dal kontrolu pamäti cez bios a nič mi nevyhodilo žiadnu chybu... ale,cez program cpu-z mi 1. Až 3. Slot ze,je funkčný ukazovali mi frekvencie všetko len posledný 4. Mi neukazovalo nič ako by tam nebola zapojena ramka.... takže teraz mám zapojene všetky sloty a bios mi bere iba prvé dve od procesora ;-) aj keď sú,dualchannel ;-) skúšal som aj,windows 10 ale bez úspechu ;-) ..... nejaké ďalšie rady ?

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1473
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ut 28. Nov, 2017, 20:08

S týmto nemá Windows nič spoločné .. ak ti neberie jeden slot, skús osadiť len 3 moduly, či budeš mať 6GB.. a ak áno, tak to asi odišiel slot na doske no..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Intel 520 SSD 180GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, CM Quickfire TK, SS Rival, MS LifeCam Studio
+ laptop: Lenovo X220 + 1TB Samsung 840 Evo SSD + 1.5TB Hitachi HDD + Win10 Insider

IVNAtor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Št 19. Nov, 2015, 00:01

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa IVNAtor » Ut 28. Nov, 2017, 21:01

nahraj tam default profil pri ktorom fungovali vsetky ak nepojde , mas to zle zapojene /odisla ram . Popripade po jednej skusaj ak prejdu vsetky otestuj sloty po jednom

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 8gb RAM po reinstalu windowsu 7 4gb RAM

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 28. Nov, 2017, 21:55

skúšaj každú samostatne a patraj bude to HW chyba
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound card Asus Xonar DG PCINetwork card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"