Dual channel nejde

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
1337180a
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Ne 17. Sep, 2017, 08:37

Caute, ide mi iba single channel, mam to zapojene B1 a B2, A1 A2 ide tiez single, ale ked to kombinujem da mi dual, ten vsak nieje na ziadnych (ani minimalnych) nastaveniach stabilny... takze je to chyba G.Skillu alebo Asus Maximus IX Formula. Dik.
Kabylake 7700K @ 4.9GHz 1.4V, NB/Cache 4.2GHz, DDR4 3500 MHz CL13-16-16-32 320 CR2, Maximus IX Formula, MSI Radeon HD7970 Lightning, Platimax 1000W, Samsung 950 M.2

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19435
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 09:06

A cpu pri teste na def?
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 663
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 17. Sep, 2017, 10:56

Dual nie je A1+A2 alebo B1+B2.Dual je A1+B1 alebo A2+B2.Väčšinou sú to aj sloty ,označené rovnakou farbou.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19435
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 11:18

to záleží od toho ako to urobil výrobca...
dá sa tak aj tak...
on má dual ako píšeš ale očividne nejde tak ako má
preto tá otázka na def cpu, nebudem riešiť problém ak je niečo OC a priam sa núka riešenie týkajúce sa toho OC
to platí všeobecne, ak to nejde pri/po OC treba riešiť defaulty, nikto ti to nezreklamuje ako to máš OC a nejde to
ak to nemá byť vyslovene určené na dané oc
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

1337180a
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Ne 17. Sep, 2017, 19:58

cpu som skusal davat z 4800 na 4500 s 1.36V mozem to skusit este na def. ked myslis ze sa takato chyba moze vyvinut
Kabylake 7700K @ 4.9GHz 1.4V, NB/Cache 4.2GHz, DDR4 3500 MHz CL13-16-16-32 320 CR2, Maximus IX Formula, MSI Radeon HD7970 Lightning, Platimax 1000W, Samsung 950 M.2

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19435
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 17. Sep, 2017, 20:51

OC není stav kde by bola zaručená akákoľvek funkčnosť hocičoho
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4018
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa stiv » Ne 17. Sep, 2017, 21:01

Manual si cital (Kapitel 1)?
A2 B2 je dual channel takze logicky A1 A2, B1 B2 ti nepojde. Prehodil si to korektne uz ako ti radili vyssie?

A co sa tyka tej nestability neviem o tom, aby G.Skill predaval 3342 ramy s CL12. Chyba je v tvojom nestabilnom OC a nie v ramkach ani doske. :)
.

1337180a
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Po 18. Sep, 2017, 11:50

Caute, je pravda ze som cpu uviedol do stock (cize 4.5GHz) standardna mala voltaz, ale ide o to co vam chcem zdelit, nastavil som XMP a ide to! sice na standardnych 1.35V a parametrov ale mam dual channel co myslim ze za OC stoji. Skusim to este s pretaktovanym CPU ale to bolo stabilne tak hadam to pojde. Diky vsetkym za snahu!
Kabylake 7700K @ 4.9GHz 1.4V, NB/Cache 4.2GHz, DDR4 3500 MHz CL13-16-16-32 320 CR2, Maximus IX Formula, MSI Radeon HD7970 Lightning, Platimax 1000W, Samsung 950 M.2

1337180a
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: Dual channel nejde

Príspevok od užívateľa 1337180a » Po 18. Sep, 2017, 14:23

Tak nova sprava - zas to nejde nejde mi A1 ani A2, ani s jednou ramkou, takze mam single zas, dam reklamovat dosku. potesi ze na 1.4V ide CL15-16-16 3600 / 34 / 280 / 2T ale je to single no :) Testujem to s cpu na 4800, trosku som ubral na NB zo 4200 na 4000.
Kabylake 7700K @ 4.9GHz 1.4V, NB/Cache 4.2GHz, DDR4 3500 MHz CL13-16-16-32 320 CR2, Maximus IX Formula, MSI Radeon HD7970 Lightning, Platimax 1000W, Samsung 950 M.2

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"