DRAM Voltage

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Ne 11. Jún, 2017, 18:50

moja zakladna doska nastavi AUTO DRAM voltage 1.35V u vlozeneho DDR3 1.5V modulu
je to OK? vsetko bezi dlhodobo stabilne bez padov.

1337180a
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa 1337180a » St 14. Jún, 2017, 15:29

Skus dat na 2-3 hodiny prime95 blend test a ak ti to vydrzi nechaj to tak aspon mas mensiu spotrebu i ked u dram je to zanedbatelne. Ked padne nastav 1.5. Ja byt na tvojom mieste tak znizim latenciu a dam tomu 1.8
Kabylake 7700K @ 4.8GHz 1.36V, NB/Cache 4.2GHz, Maximus IX Formula, MSI Radeon HD7970 Lightning, DDR4 3600 CL16 CR2, Platimax 1000W, Samsung 950 M.2

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Ne 18. Jún, 2017, 10:59

testy som zatial nerobil, ale AIDA64 ukazuje u napatia modulu presne toto: 1.35 V / 1.5 V

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 5924
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 18. Jún, 2017, 17:43

drtivou vacsinou su tie moduly obojpohlavne... ked dosticku vyrobia so specifikaciou na 1.35V, uplne kludne ju mozes prevadzkovat na 1.5V lebo to je len nejakych 10% navrch (1.35 + 0,135V = zhruba 1.5V).

Cize ja osobne si myslim ze tvoja pamat jednoducho je 1.35V a keby si ju pustal na 1.5V tak ju mas proste "pretaktovanu".
Ziadny problem, nicoho sa neboj.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri a 2,15 baru z kompresora.

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Po 19. Jún, 2017, 09:42

OK, diky za informacie, o nic dokopy nejde, ja len zo zvedavosti, lebo ten modul bol kupovany ako 1.5V :) nebol a nikde nieje oznaceny ako L-kovy
je to tento: https://www.pricemania.sk/katalog/pamat ... 1-6318054/

milan40
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 11. Jún, 2017, 18:42

Re: DRAM Voltage

Príspevok od užívateľa milan40 » Pi 23. Jún, 2017, 17:17

update: dokupil som dalsi rovnaky 4GB modul a slape to bez problemov na 1.35V v dual channel ;)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"