Oplatí sa dokúpiť RAM?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
MaTullo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12. Feb, 2017, 22:13
Bydlisko: Piešťany

Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa MaTullo » Ne 12. Feb, 2017, 22:24

Zdravím Vás, chcem sa spýtať či by sa oplatilo vymeniť RAM v mojom PC za 2x4GB, momentálne tam je 2x2GB RAM. Mám na ruke výhodne tie pamäte RAM DDR2 2x4GB kompatibilné s Intel. PC neplánujem kupovať zatiaľ nový, tento ešte poslúži nejaký rok, dva.
Na PC hrám hry ako GTA 5, BF 3,4, COD BO2 Far Cry 3,4 a pod... Bolo by poznať v niečom, keby vymením tie pamäte za 8GB? Ďakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7393
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa newmi » Ne 12. Feb, 2017, 22:43

a ake mas PC? Viac RAM nikdy nie je na skodu ale zalezi aj od ceny, ci ma upgrade zmysel.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: EUROCASE,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Netgear JNR3210 myBook DELL XPS M1330 myPhones iPhone 5S-Nokia Lumia 520 myStation Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

MaTullo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12. Feb, 2017, 22:13
Bydlisko: Piešťany

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa MaTullo » Ne 12. Feb, 2017, 23:03

Pc mám CPU Intel C2Q Q6600 3GHz, chladič Scythe Katana 3, DDR2 2x2GB, GPU Nvidia GTX 660 2GB, Zdroj Fortron 550W black power

tron44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 169
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa tron44 » Ne 12. Feb, 2017, 23:04

ddr2 gta5 wtf

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2263
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa castelL » Ne 12. Feb, 2017, 23:49

Kompatibilné s Intel môžu byť, ale otázka je, či ich korektne vezme základná doska, tam je často problém. 4GB DDR2 sa dajú zohnať za zhruba 20 € (bazár samozrejme), čiže určite by som rozmýšľal nad dokúpením pamätí RAM, pokiaľ reálne nemáš v pláne nasledujúci rok žiadny apgrejd HW. Napíš ešte akú máš konkrétne základnú dosku, zistiť vieš cez program HWInfo: https://www.hwinfo.com/.
CPU Intel Core i7-6700K, 4.60GHz + Scythe Ninja 4 MB MSI Z170 GAMING M5 RAM Kingston 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series GPU ? HDD Crucial MX200 250GB + Seagate Barracuda 2TB + 3TB PSU Evga G2 750w CASE ? LCD LG 29UB55

MaTullo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12. Feb, 2017, 22:13
Bydlisko: Piešťany

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa MaTullo » Po 13. Feb, 2017, 00:05

Dokúpiť RAM v mojom prípade nepomôže, keďže mám na doske len 2 sloty na RAM :(
Doska MSI G41TM-P31

a ešte ďalšia otázka keď tu už píšem, Prešiel som z Win7 na Win10.
Problém nastal pri GTA 5, predtým na Win7 som mal stálych 35-60 FPS bez nejakých väčších zásekov, teraz mám FPS rovnaké, avšak každú chvíľu to seká, pád FPS až ku 15, neviete čo za tým môže byť?

tron44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 169
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa tron44 » St 19. Apr, 2017, 11:45

grafika, cpu?

MaTullo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12. Feb, 2017, 22:13
Bydlisko: Piešťany

Re: Oplatí sa dokúpiť RAM?

Príspevok od užívateľa MaTullo » St 19. Apr, 2017, 20:49

vyššie to mám napísané :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"