FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 25. Dec, 2011, 19:25

ManuelG (NVIDIA Technical Support) prisľúbil v minulosti, že nVidia implementuje obmedzovač FPS na určitú hodnotu (FPS-limiter) do budúcich GeForce ovládačov.

Vo viacerých ovládačoch je tento FPS-limiter už integrovaný, len nie je v menu možnosť jeho ovládania. Dá sa však už ovládať pomocou nVidia Inspector alebo podľa návodu:
  • Pridať do súboru CustomSettingNames_en-EN.xml nasledujúci text:
<CustomSetting>
<UserfriendlyName>Frame Limiter</UserfriendlyName>
<HexSettingID>0x10834FEE</HexSettingID>
<Description />
<GroupName />
<SettingValues>
<CustomSettingValue>
<UserfriendlyName>Off</UserfriendlyName>
<HexValue>0x00000000</HexValue>
</CustomSettingValue>
<CustomSettingValue>
<UserfriendlyName>30 fps</UserfriendlyName>
<HexValue>0xF000001E</HexValue>
</CustomSettingValue>
<CustomSettingValue>
<UserfriendlyName>40 fps</UserfriendlyName>
<HexValue>0xF0000028</HexValue>
</CustomSettingValue>
<CustomSettingValue>
<UserfriendlyName>50 fps</UserfriendlyName>
<HexValue>0xF0000032</HexValue>
</CustomSettingValue>
<CustomSettingValue>
<UserfriendlyName>60 fps</UserfriendlyName>
<HexValue>0xF000003C</HexValue>
</CustomSettingValue>
</SettingValues>
<SettingMasks />
</CustomSetting>
POZOR: súbor musí byť ukončený pomocou:
</Settings>
</CustomSettingNames>
  • Názov <UserfriendlyName> a hodnota <HexValue> sa dajú ľubovoľne upraviť podľa potreby.
Dôvody pre FPS-limiter: FPS-limiter nie je závislý na obnovovacej frekvencii monitora a dajú sa ním zmierniť problémy - microstuttering, pískanie cievok na grafickej karte, znížiť spotreba grafickej karty. Najlepší príklad je obmedzenie vysokých FPS v menu hier.UserfriendlyName
s pozdravom, crux.

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » Ut 10. Jan, 2012, 15:44

a to vysoke fps v menu hrach vypnem v tom inspectorovi?
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ut 10. Jan, 2012, 18:29

Áno, to zapne ten FPS limiter. Alebo teraz aj cez Afterburner.
s pozdravom, crux.

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » Ut 10. Jan, 2012, 18:44

v tom msi afterburne to nevidim nikde, mozes mi pomoct? :cry:
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 10. Jan, 2012, 23:46

No to by zaujimalo aj mna... :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 11. Jan, 2012, 02:03

a kvôli tomu som si musel stiahnuť ten Beta (shit) Afterburner

Obrázok
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 11. Jan, 2012, 10:06

Dikes :good:
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 11. Jan, 2012, 14:31

mne sa v tom on screen display nic neda robit :facepalm:
http://i42.tinypic.com/205dpon.jpg
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 11. Jan, 2012, 14:44

Nie tam, ale v tom druhom :)

Obrázok
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 11. Jan, 2012, 15:07

ja tam nic take nemam
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 11. Jan, 2012, 15:12

Skus si v nastaveniach AF pridat nejaku polozku do OSD, malo by sa to potom zapnut.

Obrázok

..inak, ked tak teraz rozmyslam, ani neviem ako som to vlastne zapol :red: :D
Vyskusaj.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 11. Jan, 2012, 15:19

jj, skusil som to show in on scrreen zatrhnut. viac menej vela veci som zatrhol :hysterical: dik ale saint row mi ide 8fps :/
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 11. Jan, 2012, 15:29

Jake saint row? Ide ti to, ci nie?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4695
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 11. Jan, 2012, 15:30

jj toot mi ide ale v hre saint row mi to dava 8fps
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: FPS-limiter v GeForce ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 11. Jan, 2012, 15:32

Tak si nastav ten limiter :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Napísať odpoveď

Návrat na "Ovládače a BIOSy"