Strana 1 z 1

Nefunknost akehokolvek biosu na EVGE GTX 980ti Classified

Napísané: So 29. Dec, 2018, 18:23
od užívateľa Dakkon33
Zdravim.

Prosim vas potreboval by som radu ohladne Flashovania biosu na grafiku typu EVGA GTX 980Ti Classified.
Rozhodol som sa ze si skusim flashnut lebo teplotu grafiky mam celkom fayn ale napatie sa samozrejme uz neda navysit nie ako volakedy na starych grafikach nebolo problem cez napr.riva tuner a ine programi pretocit napatie do vysin,teraz clovek musi hladat x navodou ako spravne flashnut bios a prepisovat vselico mozne,star dobre grafiky a nelockovanie napatia.

Nasiel som si na internete tento 22 min. navod https://www.youtube.com/watch?v=igLqxM2d838&t=1001s

Takze klasika stiahol spravny nvflash lebo som mal problemy s 32 bitovou hlaskou pricom mam windows 10 64bit.To sa ale vyriesilo spravnou verziou nvflashu

Vypol som v spravcovi zariadeni grafiku a teda updatol upraveny bios na zvysenie napatia.Po myslim uspesnom update biosu mi ale uplne odpalilo graficky ovladac vobec nejde spustit,nvidia Exprerience mi da ponuku nainstalovat sucasne ale po restarte pc znova to iste a sprava sa ako keby tam ziadne neboli.

Skusal som si updatovat bios na dalsie co som nasiel biosi ale nic nepomaha a stale cez Gpu-z mi nezobrazuje memory,gpu clock je tam proste vsade 0 MHZ ale inak nacita a vie o nej len chyba popis pri niektorych polozkach a taktiez gpu core clock a memory za behu real ukazuje 0.Ako moze takto verzia biosu odpalit graficky ovladac nechapem.

Uz len dufam ze som si ju nejako neodpalil a ze to pojde spravit inak ju mozem rovno zahodit.

Dakujem za pripadne odpovede.

Re: Nefunknost akehokolvek biosu na EVGE GTX 980ti Classified

Napísané: So 29. Dec, 2018, 19:44
od užívateľa mino_85
Zálohoval si pôvodný bios karty pred flashovaním? Ak nie, tak google a skúsiť sa k nemu niekde dopátrať, následne ho skúsiť naflashovať a dúfať, že to rozbeháš. Väčšinou to ide. Prvá vec pri flashovaní je vyťiahnuť z karty bios a niekde si ho uložiť.

Databáza biosov https://www.techpowerup.com/vgabios/?ar ... ze=&since= , vyber podľa presného modelu, sú tam tri verzie pre 980 Ti Classified, tak skús jeden po druhom, jeden by mal zabrať.

Re: Nefunknost akehokolvek biosu na EVGE GTX 980ti Classified

Napísané: So 29. Dec, 2018, 20:11
od užívateľa Dakkon33
Ano ved samozrejme treba zalohovat,aj som to spravil vsetko si pripravil na plochu do priecinku kde bude nvflash,bios stary,bios novy a vsetko potrebne k zmene biosu a bol som v tom ze som si to uz ulozil na usb kluc pak som siel preinstalovat windows ze spravim rovno reinstal uz dlho bezal tak preco nie a potom zistim ze som to nakoniec neulozil na ten kluc nakoniec a bol som v tom ze hej.Este aj Windows mi blbol lebo som tam nechal kluc a uz nie a nie ma pustit do windowsu,nejak sa zacyklil start pôvodného windowsu tak som to rovno preinstaloval.

Ale ako pises nemal by byt problem najst na internete rozne druhy zakladnych biosov ako napriklad tu https://www.techpowerup.com/vgabios/?ar ... ze=&since=

Skusal som vsetky 3 biosi Classifield.

Najprv som mal problem pri flashovani ze chcelo 32 bit to sa teda vyriesilo potom som nasiel iny NVflash ktory tuto chybu nemal ale zas hadzal iny error a vlastne nenapisalo ci prebehol uspesne bios update,teraz som konecne nasiel taky ktory to pekne napise ze succesfull updated bios from x version to X version,takze som sa aspon pohol ze meni sa ten update bios aj verzia,overujem to cez Gpu=z tam mi to krasne pise ze vzdy mam inu verziu biosu tak viem ze to updatuje ale uz som skusal aj ine okrem tychto zakladnych troch a stale nic,pokial viem gpu=z ukaze hodnotu jadra aj pamate bez grafickeho ovladaca taktiez Texture fillrate,memori size...vsade v tychto polozkach mam 0mb alebo 0mhz len sa meni bios verzia cisla.
Zaujimave

Re: Nefunknost akehokolvek biosu na EVGE GTX 980ti Classified

Napísané: So 29. Dec, 2018, 20:21
od užívateľa Dakkon33
Hura...tak nakoniec sa podarilo.

Bola to druha verzia... https://www.techpowerup.com/vgabios/175 ... 4-150629-1

Ktoru som uz raz daval ale bolo to cez zlu verziu nvflashu a teraz na tejto spravnej to uz zobralo a po pridani v spravcovi zariadeni grafiky uz okamzite nabehol zabehu ovladac nvidia.

Teraz ma to zas laka tento bios zalohovat a len zmenit s tochto len jemne napatie cez tu utilitu Maxwell II zalohovat a skusit znova rebootnut :-)