neda sa na disky instalovat win

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 08. Mar, 2016, 19:25

Nazdar chlapy mam problem a celkom velky . Na mojom pc som uz davnejsie musel manualne spustat ssd disk cez f12 a vzdy na druhy krat po restarte a potom vse islo . Ale teraz som chcel preinstalovat win a pisalo hlasku ktora je v prilohe . Proste nenachadza mi to pri instalacii windowsu ziaden disk pri tom v bootovaciom menu f12 ich vidiet . Datana nich dolezite niesu . Zobral som disky ku kamaratovi a tam vsetko ide tak som si unho nainstaloval na ssd windows ale u mna stale pri botovani ta cierna hlaska v prilohach s tym boot problemom boot/bcd 0x0000000f . Pozrite si fail co prilozim v dalsom prispevku somna telefone . Ked dam botovat z hdd kdenie je win ziadny tak pise a disk read error ocurred . Skusal som pri repair moznostiach repair startup a i e skusal som aj tie boot prikazi recboot /fixboot a fixmbr pisalo ze succesfully ale stale bez zmien kde moze byt chyba v doske ? U kamosa na intel doske idu .
Pred tou instalaciou winu mi to pise tu hlasku select driver to be installed . Dakujem za rady ide ma porazit uz niekolko dni sa v tom vrtam no cim dalej tym je to horsie . Inak ubuntu tiez nejde ani bez instalacie spustit ani s instalaciou vzdy restart . Mam kebynieco ultimate boot cd napaleny.
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 08. Mar, 2016, 19:31

http://m.uloz.to/xLimcbkX/camerahh-zip tu je priloha dakujem za rychle odpovede
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 08. Mar, 2016, 21:12

Sorry za tieto double posty na telefone som fest obmedzeny . Mal som na trn pc kupcu lebo som chcel brat notas ale zrejme to do zajtra nerozbeham a nechcem natahovat dotyc eho ked neviem co s tym . Preto by som rad vedel ci je chyba v diskoch alebo. V doske alebo com. Mozno je na ne este zaruka. Tak by som to mohol dat na reklamacku dik co podozrievate vy alebo co teda
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 08. Mar, 2016, 21:40

Podobný problém som mal na AMD doske, kde blbi pamäte resp. jedna po inštalácii OS a daní naspäť pamäte všetko išlo.

Predpokladám ale, že si aj toto už skúšal, čiže by som asi podozrieval tú dosku.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 08. Mar, 2016, 23:08

Doska by mala byt vzaruke do septembra . Zrejme ju tam zanesiem . Bez ramky to islo rovnako . Proste pred instalaciou win to pyta instalaciu nejakych driverov co je fakt divne u kamosa pohoda .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 08. Mar, 2016, 23:19

Tak to je fakt divné. Tak to bude doska.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 09. Mar, 2016, 08:35

ee, chyba vobec nieje v doske :))

hod instalaciu z .ISO na usb kluc cez nastroj dvd to usb download (oficial nastroj microsoftu) a instaluj to cez USB2.0 kluc z ktoreho nabootujes /nie usb 3.0 port!/. UZ to ovladac pytat nebude.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa landrower » St 09. Mar, 2016, 10:32

predpokladam ze to je win7, a predpokladam ze doska je relativne nova, a tu vznika zasadny problem, uz mu nestacia generic drivery co ma v instalacke.
ako to realne funguje? ano, treba hodit instalacku na USB, ALE len preto aby si do CD/DVD mechaniky hodil disk s drivermi k doske, z toho potom nacitas adekvatny driver a malo by to zbehnut.
samozrejme za idealnych okolnosti. ak mas po ruke instalacku win8/10, tak ta by mala zbehnut bez toho aby nieco taketo chcela.
ja som sa s tymto hrajkal na nejakom novom low-end inteli a zbehlo mi to az na neviem kolky pokus, kazdoapdne na strankach microsoftu sa k tomu da vsetko dolezite najst, alebo google pomoze :)
(a pochopitelne ako hovori felipe, nedavat to do usb 3.0, to s najvacsou pravdepodobnostou nenabootuje)
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » St 09. Mar, 2016, 16:35

Felipe na to kapnul :D vcera v noci som toto cital na microsoft fore prispevok od nejakeho erica . A podozrivo vela ludi suhlasilo tak som teda hodil usb do usb 2.0 portu a instalacia prebehla ako mala :D fakt takato kokocina to by ma nenapadloale dakujem vam za snahu. A ochotu .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » St 09. Mar, 2016, 16:35

Felipe na to kapnul :D vcera v noci som toto cital na microsoft fore prispevok od nejakeho erica . A podozrivo vela ludi suhlasilo tak som teda hodil usb do usb 2.0 portu a instalacia prebehla ako mala :D fakt takato kokocina to by ma nenapadloale dakujem vam za snahu. A ochotu .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa landrower » St 09. Mar, 2016, 18:08

to fakt ani len tie drivery nechcelo? mna to nepustilo bez disku s drivermi k doske :D ale tak to moze byt aj konkretnou doskou...
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa spencer » St 09. Mar, 2016, 20:07

no vazne :laugh: mna islo jebnut keĎ som zistil že je problém iba v tom že som to inštaloval cez nespravný konektor . a preto plati pravidlo : keď ti nejde pc a ty už si unaveny o pol noci a planuješ isť spať aby si vstal ráno do roboty , nerob to ! radšej hľadaj riešenie na nete do jednej a viac :D . každopadne keby som to vzdal ráno ma tu už čakalo riešenie od felipeho :D
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 09. Mar, 2016, 21:08

usb2.0 ma default drivery vzdy.. cize, ak to nejde cez mechaniku, cez usb to pojde VZDY:))

uz som to parkrat riesil, a to boli aj starsie dosky. proste ked vybehne ta blba hlaska CD/DVD a pod. hodit instalacku na kluc a pojde to :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20652
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 10. Mar, 2016, 08:20

Tak w7 uz nepoznaju usb3, starsie chipsety maju na to dokonca tezim kompatibility, z170 uz nie a potrebuje speci instalacku
Je to nieco podobne ako xp a sata
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: neda sa na disky instalovat win

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 10. Mar, 2016, 12:49

to s tym nema nic spolocne. ono to totiz nejde nainstalovat ani z dvdcka, ktore je v normalnom sata pripojene :)
alebo v booku to nejde cez mechaniku, iba cez usb2.0 - iba cez kluc
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Ovládače a BIOSy"