Driver pre grafiku

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa nexon » Št 27. Aug, 2015, 13:57

Zdravím,

Mám windows 7 a grafiku od ATI Mobility Radeon HD 2400 XT (to že je stara to neriešiť prosím) :D updatoval som z amd stránky a driver je posledný (pretože podpora skončila v roku 2013). A keď som mal windows 10 tak ten si sám stiahol driver z roku 2015 január (to pripomínam že podpora skončila v roku 2013) tak ako je možné že windows 10 to stiahol a pre windows 7 niet.

Myslím že to bola verzia catalyst 15.7 pre windows 10 avšak oficiálne to moju kartu nepodporuje som zmätený z toho :facepalm:

Vie mi aspoň niekto vysvetliť čo do pekla sa to deje?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7628
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa shiro » Št 27. Aug, 2015, 14:12

nic divneho sa nedeje.
MS proste ma nejake zakladne ovladace. Ovsem ked ti daco bude chybat, napr. nejaky control panel, ako maju AMD grafiky, tak neplac.
Dodava sa proste vzdy len nejaky zakladny ovladac, aby siel obraz, aj 3D, ale nejake rozsirene funkcie necakaj.

U takto starych grafik je uz hodne slho fuk, aku verziu ovladaca mas, vykon ti to nezlepsi...
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Marek848
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Bydlisko: Sobrance

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa Marek848 » Št 27. Aug, 2015, 14:56

Lebo "prepišeš" ovladač, na 3dguru je majster od teho "asder00" :-) http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=401834

nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa nexon » Št 27. Aug, 2015, 15:51

aha v pohode potom...

@anti66666 počul som už niečo take sa da cez utilitu Mobility modder alebo niečo take. Je to spoľahlive to od toho asder00?
Ako to funguje nie sú tam nejaké obmedzenia?

Marek848
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Bydlisko: Sobrance

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa Marek848 » Št 27. Aug, 2015, 16:43

Tam sa len prida id hw,a ofiko ovladač od amd je 15.7.1 (15.200.1062.1004) ,tu je neofiko (15.201.1102) su testy tam,čitaj.Neviem skušam,zatial ok.

Edit: Podpisane su od Amd ,možno pracuje tam . :-D

nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa nexon » Št 27. Aug, 2015, 16:56

musíš podrobne lebo do grafík nie som až taký machér ako do antivírusov :D
Nemám radšej nechať ten original z amd z roku 2013?

Marek848
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Bydlisko: Sobrance

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa Marek848 » Št 27. Aug, 2015, 17:30

Skus najst tu http://catalog.update.microsoft.com/v7/ ... .1062.1004 najdi tvoju grafiku,ale ak sa do Windows nedostaneš ... Nemam tvoju grafiku tak neviem .

nexon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2015, 20:31

Re: Driver pre grafiku

Príspevok od užívateľa nexon » Pi 28. Aug, 2015, 15:03

toto od MS nenašlo nič idem skusiť toto od toho asder00...
aha teraz som zistil že toto od asder00 je len pre 64 bit systém a ja mám 32 bit systém... nejaký nápad? nemá 32 bit ovládač?

Napísať odpoveď

Návrat na "Ovládače a BIOSy"