nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11776
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Reputácia: 3
Bydlisko: Košice

nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Už nejaký ten piatok NV tlačí DCH, najprv len keď si stiahol ovládač cez geforce.com, teraz už aj cez nvidia.com to je už menšie hľadanie, že ako sa dostať k normálnemu ovládaču.

Používate niekto aj DCH ovládač s ovládacím panelom zo Store? Ak áno, aké sú vaše skúsenosti?

Inak, pridám ešte dva spôsoby ako aktuálne ešte získať štandardný ovládač so "starým" ovládacím panelom:
1. Nvidia.com aka sniffer
https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/ > kliknúť na Nvidia logo v hlavičke > z vrchnej ponuky Drivers > All Nvidia Drivers (alebo https://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx ) > v sekcii "Additional Software and Drivers" kliknúť na "BETA Drivers and archive" > vyklikať svoju kartu a v "Windows Driver Type:" zvoliť "Standard" -- kedysi stačilo ísť na nvidia.com, tam si sa rovno dostal na ten vizuálne starší web a tam už v sekcii s ovládačmi sa dalo normálne stiahnuť bez klikania ešte na tú možnosť beta ovládačov a archívu.. :facepalm:
2. stránka tretej strany ako TPU
https://www.techpowerup.com/download/nv ... s-drivers/
CASE: CM NR200P + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair SF750 MB: MSI B550I Edge CPU: Rezeň 3900X + EVGA CLC 280 GPU: GTX 1080Ti un-Strix-ed RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO + MP510 Moňas: >>>tu bude LG 42" OLED TV<<< Myš: Logitech G403 Wireless Klávka: Gamdias Hermes Ultimejtis Audiofekália: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1531
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Reputácia: 1
Bydlisko: Bratislava

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa Vlko »

DCH a standard driver su funkčne rovnaké. Cim sa líšia je menšia velkosť a rýchlejšia inštalácia u DCH, tak načo dávať štandard? hmm
What is the difference between NVIDIA Standard and DCH Display Drivers?

Functionally, there is no difference between NVIDIA’s Standard and DCH drivers. While the base core component files remain the same, the way DCH drivers are packaged and installed differs from previous (Standard) drivers. When directly comparing the two driver types, the DCH driver package has a smaller size and a faster installation time than the Standard package.
Tu je o tom komplet FAQ
https://nvidia.custhelp.com/app/answers ... ows-10-faq

Hladám vždy na nvidia stránke (nvidia experience nepoužívam)
https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us
Clash of Clans
Intel i7 10700F@4.72Ghz, Scythe Mugen 5 Rev. B, Asus PRIME Z490-P, Kingston HyperX Predator 24GB DDR4 3200Mhz CL16, KFA2 GeForce RTX 2060 Super EX 8GB 2Ghz/15,8Ghz, SSD Samsung 860 EVO 250GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WDWD320BEKT, Samsung DVD-RW SH-S183A, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7855
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Reputácia: 2
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa shiro »

Rozdiel vo velkosti je cca 30MB, tazko povedat, ci si vobec niekto vsimne nejaku rychlejsiu instalaciu. A potom este robota navyse s tahanim control panela z MS Store. Kedze sa funkcne nelisia, mozes pri ich update "preplacnut" jeden tym druhym a bude to fungovat. Maximalne dotiahnes ten control panel.

Skorej by mohli daco spravit s tym, ze ich ovladace maju uz cez 600MB...uz davno som sa smial, ci tam niesu integrovane aj nejake stare hry :-)
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1531
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Reputácia: 1
Bydlisko: Bratislava

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa Vlko »

Včera som akurát dával nový driver (GeForce 456.71 hotfix driver), DCH verziu a control panel tam normálne je tiež, nič netrebalo dotahovať z ms store. Pred instalaciou vždy davam DDU v safe mode...
Clash of Clans
Intel i7 10700F@4.72Ghz, Scythe Mugen 5 Rev. B, Asus PRIME Z490-P, Kingston HyperX Predator 24GB DDR4 3200Mhz CL16, KFA2 GeForce RTX 2060 Super EX 8GB 2Ghz/15,8Ghz, SSD Samsung 860 EVO 250GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WDWD320BEKT, Samsung DVD-RW SH-S183A, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED
Používateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6219
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa mino_85 »

Ja taham drivery cez ten nenavideny Geforce Experience. :D Ani som nevedel, ze nejaka DCH verzia vobec existuje a v com je vlastne rozdiel... ak dobre chapem iba v sposobe "distribucie", inak je vsetko identicke?
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Crosshair VIII Dark Hero CPU: Ryzen 9 5900X CPU cooler: Noctua U12A RAM: 32 GB DDR4 G.Skill TridentZ RGB @ 3733 CL16 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 980 PRO 500 GB Storage SSD: Samsung 960 PRO 512 GB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: Intake:bottom - 2x Noiseblocker Multiframe M12-1 semipassive, 1x Noiseblocker Multiframe M12-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker Multiframe M12-2, top - 2x Noiseblocker Multiframe M12-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick Airbus edition Gamepad: Logitech F710 Wheel: - - -

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1531
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Reputácia: 1
Bydlisko: Bratislava

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa Vlko »

Z môjho pohladu áno, ak som niečo neprehliadol :)
Clash of Clans
Intel i7 10700F@4.72Ghz, Scythe Mugen 5 Rev. B, Asus PRIME Z490-P, Kingston HyperX Predator 24GB DDR4 3200Mhz CL16, KFA2 GeForce RTX 2060 Super EX 8GB 2Ghz/15,8Ghz, SSD Samsung 860 EVO 250GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WDWD320BEKT, Samsung DVD-RW SH-S183A, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11776
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Reputácia: 3
Bydlisko: Košice

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Vzniesol som otázku aj preto, lebo raz som s tým už mal skúsenosť a nedopadlo to dobre, no v tom prípade šlo o ovládač k Intel integrovanej grafárne. DCH ovládač bol (z hľadiska fičúr) obmedzený a chýbali tam niektoré základné funkcie (napríklad nastavenie škálovania obrazu).
CASE: CM NR200P + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair SF750 MB: MSI B550I Edge CPU: Rezeň 3900X + EVGA CLC 280 GPU: GTX 1080Ti un-Strix-ed RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO + MP510 Moňas: >>>tu bude LG 42" OLED TV<<< Myš: Logitech G403 Wireless Klávka: Gamdias Hermes Ultimejtis Audiofekália: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ohladom nvidia gpu driverov https://forums.guru3d.com/threads/456-5 ... on.433367/
pouzivam dlho,idu bez problemu
myslim skor ze su stabilnejsie
taky Horizon mi ani raz nepadol ani vo verzii 1.0
13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 21649
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Sered´

Re: nVidia ovládač - skúsenosti s DCH ovládačom

Príspevok od používateľa dexterav »

je to úplne rovnaké a urobíš si to doma za 5min (clean)
tak či onak jediná reálna sračka je telemetria a tá sa tá normálne ručne vypnúť ked si tie obládače rozbalíš a adresár z telemetriou proste zmažeš :D
mno aj GF je síce sračka, ale pomaly a isto tam NV presúva aj relatívne OK veci
ono to DCH sa nijak ani od štandart nelíši okrem CPL, ktorý je ale v výsledku rovnaký len sa ťahá zvlášť
fakt super vevička :facepalm:
prvé verzie DCH mali CPL aspoň voliteľne teraz už sa rovno nainštaluje, alebo aj nie ked sa to poserie ale to je skorej plus
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD,AE9 + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 3060ti + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Návrat na "Ovládače a BIOSy"