ICH10R - write back cache

Všetko ohľadne benchmarkov a výsledkov z nich...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15340
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 14. Feb, 2009, 15:43

Pani, stretol sa uz niekto z vas s takymto javom ? Vyzera, ze write-back cache pridava v mojom pripade az brutalny vykon.

Zostava - 5x WD6400AAKS zapojenych v RAID5 na radici ICH10R.

HDTach, long bench, write-back cache vypnuty :
Obrázok

HDTach, long bench, write-back cache zapnuty :
Obrázok

Samozrejme, som na UPS, takze write-back cache mozem mat kludne zapnuty.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15340
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 14. Feb, 2009, 19:23

Pridavok len pre pobavenie - HD Tune je z toho RAID pola trosku mimo :
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1560
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa Reinok » So 14. Feb, 2009, 20:23

Tak tomu sa hovorí hustá vec...v čom pocituješ ten vyšší výkon?
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15340
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 14. Feb, 2009, 22:44

Ked som kopiroval z WD6400AAKS mimo pola na toto RAID5 pole, tak to islo dost kruto rychlo - priemerne okolo 100MB/s, myslim si, ze to limitoval ten samostatny disk, RAID pole by este dokazalo ist aj rychlejsie :-) . Mne islo o zlucenie kapacity diskov, ale ani ta rychlost nie je na zahodenie.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa Toman » St 18. Feb, 2009, 09:12

nejak som toto hlbsie nikdy neskumal, kde sa zapina a vypina write back cache? mam ICH9 (bezR)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15340
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 18. Feb, 2009, 10:10

Nuz, v tom pripade nikde. Je to vlastnost RAID pola, ktoru mozes zapnut v uzivatelskom rozhrani Intel Matrix Storage.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: ICH10R - write back cache

Príspevok od užívateľa Toman » St 18. Feb, 2009, 10:19

- aj som si mislel, dik

T. :-)

- vcera som nahodil novy 1Tb disk a "Sequental Read Speed mam na zaciatku 140MB/s, vcelku fajn mam pocit
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Napísať odpoveď

Návrat na "Benchmarky"