nVidia G-SYNC

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3469
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa eSsay » Št 13. Sep, 2018, 22:26

jj, presnejšie ja mám 140 lock, lebo keď sa dá 144, tak tie fps niekedy prehopsnú cez tú hranicu a "vidieť" tearing.

Hej?? Hmm.... musím vyskúšať zahrať s vypnutým, či uvidím rozdiel.
MB: MSI Z370 Gaming Pro Carbon CPU: i7-8086K DELID Conductonaut @ 5.1GHz all cores 1.328V COOLER: Be quiet! Dark Rock Pro 4 + Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) @ 3200MHz CL14 1.36V VGA: MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11G + Thermal Grizzly Minus Pad 8 + Kryonaut SSD: Samsung 860 EVO 1000GB CASE: Fractal Design Define C FANS: 3x Be quiet! Silent Wings 3 PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 850W Platinum AUDIO: Mackie CR4 + Sennheiser HD 598 SR + NeoMusicia microphone + Hicon by Sommer cables MONITOR: LG 32GK850G KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk + SteelSeries QcK+

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Št 13. Sep, 2018, 23:29

S trhaním obrazu práveže problém nemám. Len preskakuje snímky keď sa nachádzam v nejakom stiesnenom priestore, kde GPU asi nemá veľmi čo vykresľovať a tlačí šialené množstvo snímkov aj napriek zapnutej v-sync. Limitujem ich teda s riva tunes, čo tento problém eliminovalo.
V niektorých hrách ako Tomb Raider sekanie myšky vyriešilo "mouse smoothing" v nastavení. Hra sa ale i tak občas akoby spomalí, najma v cutscénach.
V AC syndicate zase myška stutteruje len keď sa veziem v kočiari, pešky ide plynulo. Tam som mouse smoothing nenašiel, ale ide pravdepodobne o rovnaký problém.
Hellblade-Senua sacrifice zase ide plynulo, no stutteruje na určitých bodoch, kde sa asi nahrávajú textúry. Toto bude asi hrou, lebo problém som videl u viacerých.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

ranwej
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Po 31. Okt, 2011, 21:36

Re: Problém s G-sync? - microstuttering/lag

Príspevok od užívateľa ranwej » Po 24. Sep, 2018, 20:31

rulerkelso napísal:
St 12. Sep, 2018, 22:23
Ahoj,
existuje nejaká metóda ako si overiť, či g-sync funguje tak, ako má? Monitor (s2417dg) ukazuje, že je G-sync aktívny, v hrách sa však aj napriek vysokým FPS vyskytujú neduhy v podobe jemného stutteru a lagu a to aj napriek tomu, že sa FPS pohybujú v blízkosti refresh rate.
Skúšal som 120 aj 144Hz.
Nedochádza síce k trhaniu obrazu, ale keď FPS dosiahne max. refresh rate, príde mi to, ako by vtedy v hre preskakovalo snímky.
Pri zníženi je to už spomínaný stutterin/či juddering? už som z toho jeleň :laugh:
Keď ku G-sync aktivujem ešte aj V-sync cez Nvidia control panel, stuttery sa ešte viac zvýraznia.
Ďalšia čudná vec je, že aj keď sa snímky nemenia, výkon je nekonzistentný.
Napríklad snímky v hre pri pozeraní jedným smerom dosahujú maximum 120fps, obraz ide čisto. Otočím sa druhým smerom, kde je zrejme náročnejší terén na vykresľovanie, prípadne zapnem v hre Antialiasing, naďalej ukazuje 120 snímkov, no obraz ide nečisto-zase stutter.

Ďalšia vec je, že ovládanie klávesnicou (šipkami :-) ) je plynulejšie ako ovládanie myšou.

TLDR: čakal som od G-sync, že hry pôjdu plynule, vzlášť keď som dal dosť veľa € na nový hardvér. Myslím si, že chyba je v monitore a niesom si teda isty či spomínaný g-sync funguje správne.
Aktivoval som ho v spravovaní 3d nastavení, aj v nastavení G-sync (režim okna + celá obrazovka)
S gsyncom by si pri spravnom nastaveni nemal mat stuttering, teda aspon vo vacsine hier nie. Je mozne, ze hra ma blby engine a ani gsync ti nepomoze. Mas tieto problemy vo vsetkych hrach, alebo len niektorych? Mne napriklad blblo hlavne CS:GO a Quantum Brake, tam som nedosiahol uplnu plynulost nikdy. Ale vacsina hier, a ze som ich hral vela, bezali plynule.

Spravne nastavenie pre GSync by malo vyzerat takto:

Driver 3D settings:
Typ monitora: GSYNC
Refresh rate: highest available
VSYNC: Force ON (toto funguje ako extra frame limiter)

A samozrejme zapnut Gsync pre fullscreen aj windowed.

Game settings:
Refresh rate: monitor max
Vsync, tripple buffering: OFF (lepsie funguje VSYNC v driveroch, teda vacsinou)
FPS limit: monitor refresh - 3 frames

Toto neplati pre kazdu hru, niekedy moze pomoct zapnut VSYNC v hre a vypnut v driveroch a pojde to tak lepsie, zalezi od hry, ale vacsinou plati, ze vsync v hre je menej spolahlivy. GSYNC sa v podstate musi pouzivat spolu s VSYNC, bol tak dizajnovany, ak VSYNC nezapnes, tak sa sem tam stutter objavi, ak tvoje fps prekroci max refresh rate. Tomuto brani FPS limiter, ale ten nie je 100%, cize VSYNC sa z casu na cas aktivuje a "zachranuje" plynulost. Neboj sa, VSYNC sa aktivuje az ked fps prekroci rozsah GSYNC monitora, a input lag nie je taky velky, ako na monitore bez gsync.

https://www.blurbusters.com/gsync/gsync ... ttings/14/

Dalsia vec, co sposobuje stuttering, je myska, najma bezdrotova. Uisti sa, ze mas 1000hz polling rate, a ak pouzivas bezdrotovu, natiahni prijimac blizko k mysi, tak do pol metra idealne, viem o com hovorim, mal som s tym problem.

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » So 29. Sep, 2018, 23:55

Jop tak to mám nastavené. Vsync som skúsil s, bez aj rýchle, takisto vsync implementovaný v hre.
Problémy sú viac-menej so všetkými hrami, čo som zatiaľ skúšal na novom PC.

AC Unity - hitching (krátke záseky) v portálových misiách keď nastane nejaká nová udalosť alebo pri prvom kille. Behanie po svete je kupodivu plynule, takže nieje problém so streamingom textúr.
AC Syndicate - hra ide plynulo, pokiaľ nesadnem na kočiar. Vtedy mám mikroštuter keď otáčam myš.
ROTR - prepady snímkov pri určitých prechodoch medzi oblasťami (asi načítavanie textúr? :? ) čo spôsobuje opať vyššie spomenutý hitching.
Týchto miest je v celej hre len zopár najma ku koncu hry, takže táto hra ide inak pekne plynulo. Dokonca ani v kontroverznom Geothermal valley sa to ani raz nekouslo. Snímky ironicky padali v lineárnych koridoroch, ktoré spájajú jednotlivé oblasti, no iba v niektorých.
Middle Earth SoM a SoW V obidvoch hrách preskakuje snímky keď behám po svete. Zas niečo so streamovaním textúr? :?
Hellblade: Senua Sacrifice - táto hra u mňa ide ako pes s 3 nohami. A to vačšina hráčov tvrdí, ako je tá hra dobre optimalizovaná. Snímky vysoké, prepady FPS malé, no na obrazovke je to hotový stutterfest. Hra sa kouše zakaždým, keď prejdem určitými miestami. Opať niečo s nahrávaním textúr. Je jedno či low či ultra nastavenie.

FPS je pri všetkých hrách vysoké, ale každý prepad aj pár snímkov je hneď cítiť. Podla mňa problém so synchronizáciou alebo frame timing.
Windows aj GPU drivery aktuálne, pre istotu som preinštaloval aj ostatné drivery.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Ne 21. Okt, 2018, 12:05

Takže, dnes test Witcher 3: opať hra "seká" - stuttering keď hýbem myšou.
Vlastne výkon je veľmi nekonzistentný. FPS je stále 60+ (lieta miedzi 60-100), no hra sa seká aj keď limitujem 60fps cez RTSS. Stuttering sa najviac prejavuje keď zapálim faklu/pochodeň, netuším prečo keďže to nemá veľký vplyv na výkon.
Stuttering mizne len keď dosiahnem veľmi vysoké FPS 100+.
Hra ide plynule pokiaľ nesiahnem na myš. Len sem tam skočí snímka, veľmi zriedkavo (ironicky to býva v stiesnených jaskyniach alebo chalupách).

Nebude to myšou? Hlodavca som si priniesol z Kauflandu za pár eur, už má nejaký ten rôčik a polling rate biednych 125Hz :D
125Hz myš a 144Hz monitor asi nejde dohromady, či? Som z toho jeleň.
Viete odporučiť nejakú hernu myš pre plynulé hranie? Alebo myslíte, že problém bude inde a kúpa predraženej myši s vysokou odozvou bude zbytočná?
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4866
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa mino_85 » Ne 21. Okt, 2018, 14:12

K tej myši si aj inštaloval nejaký soft? Pri myši z Kauflandu pochybujem, ale ak hej, tak prvé čo by som vypol je to. Niekedy tieto veci vedia robiť šarapatu. Prípadne skús povypínať aj iné monitorovacie softy, MSI Afterburner, prípadne Riva Tuner ak používaš. Aida, HM Monitor a podobné záležitosti čo sledujú HW za behu.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Ne 21. Okt, 2018, 15:38

Práveže nepoužívam nič z toho. Jedine MSI afterburner a RTSS mám nainštalovaný, no je jedno či sú spustené alebo nie. Na pozadí nejdú žiadne programy. Vyťaženie disku žiadne, procesor 0% v idle, počas hrania neprekročí ani 30%, GPU ide správne na 100% pri high performance nastavení.

Bude to niečo s G-sync/Vsync alebo myšou. Prípadne vadný monitor? Stále sa pokúšam zistiť, v čom je háčik. Keďźe doteraz v každej hre ktorú som skúšal boli nejaké problémy v podobe stutteru alebo krátkych mrznutí.
Aj napriek tomu, že hardvér zakaždým dosahuje celkom vysoké snímky pri 2k.
Kludne môžem "capnúť" FPS na 60, toto číslo sa ani nepohne, ale výkon je nekonzistentný. Odozvu ukazuje pekne 16.6ms keď capnem cez rtss.
60 snímkov vôbec nevyzerá plynulo aj napriek tomu, že nijako nefluktuujú :cry:
Pri znížení grafického nastavenia ide kamera plynulejšie (stále to nieje "buttersmooth") pri tých istých snímkoch - ďalšia záhada :?
Bez gsync a s pevnou frekvenciou monitora je hra prakticky nehrateľná.

Vyskúšal som zapojiť joystick, ktorý mám požičaný od kolegu a s ním je otáčanie kamery plynulé :?
Asi mám proste smolu na tieto problémy.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 21. Okt, 2018, 16:58

inak to čo popisuješ som mal na w3 dávno pradávno, fps v norme ale stuter jak sviňa, poprípade pohyb myšou najprv nič a zrazu sa rotočil ako vlčik :D
mno logicky je to myšou kedže z joy to nerobí :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 21. Okt, 2018, 18:03

@rulerkelso: ak máš G-sync monitor, tak:

v hre vypni Vsync, zapni podľa možností FPS limit na hodnotu = obnovovacia frekvencia monitora -4 (v tvojom prípade teda 140). Externý FPS limiter (keď je to možné) radšej nepoužívať. Ak ho musíš použiť tak na hodnoty 1-4, 1/2, 1/4. z tvojich 144 Hz, teda 140, 72 alebo 36.
v NVCP zapni Vsync, všetko ostatné môžeš nechat na pôvodných hodnotách "default".

Príklad zlého nastavenia. "Vsync zapnutý v hre a 60 FPS limit so 144 Hz monitorom" bude spôsobovať na 100% problémy lebo hra bude chcieť 72 FPS alebo limiter ho pustí iba na 60.

Čo sa týka Witcher 3, vypni GOG overlay. Ten spôsobuje stuttering.

Ešte by to mohlo byť spôsobené Windows 10 a Standby Memory "bugom".
Stiahni ISLC a nechaj ho bežať ped tým ako pôjdeš niečo hrať:
https://www.wagnardsoft.com/content/int ... 0-released

Keď ani to nepomôže by som skúsil ešte vymazať všetky ovládače pomocou DDU a nainštalovať ich "nanovo".
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Ne 21. Okt, 2018, 19:26

To všetko som už skúšal, rôzne druhy V-sync, niektorí tvrdia, že v prípade Witchera lepšie funguje ingame vsync ako ten z NVCP.
Hra má možnosť limitovať len na 60 a 30 fps- pri 60 kamera priam skáče a je cítiť aj dosť veľký lag :-)
Skúsil som aj rôzne nastavenia a citlivosti myši, zapnúť ingame kurzor, atď.
Dokonca som skúšal aj spomínaný standby memory fix, avšak cez Task Scheduler. Tiež mám nainštalovanú "timer resolution" apku, ktorá nič nezlepšila.
Škoda, že nemám druhý monitor. Aspoň by som overil či nieje nejaká závada v ňom. Ani na ploche sa kurzor myši nepohybuje veľmi plynulo.
O tom overlay viem, no mám steam verziu (steam overlay off)

Gsync mám inak nastavený správne podľa návodu, aj v menu monitora píše po zapnutí hry, že g-sync funguje, aj správne frekvencia je navolená.
Už som prešiel všetky možné fóra a poradne ohladne g-sync za tie 3 mesiače čo mám tento PC + monitor takže začínam pochybovať či ide o softvérovú chybu.
Ovládače mám aktuálne, ten grafický som aktualizoval včera večer. DDU použivam zakaždým.

V utorok kúpim novú myš, tak aspoň vylúčim jednu z možností.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1224
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa BiFino » Ne 21. Okt, 2018, 23:03

Neviem či to už bolo spomínané, ale určite vypni game DVR ak si tak ešte nespravil - ak máš win 10

Open Registry Editor (Run > regedit)
Go to HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore
Set the value of DWORD “GameDVR_Enabled” to 0
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\
Create key “GameDVR”
Create DWORD 32bit called “AllowgameDVR” and set to 0

Vypni v biose a aj vo Windowse HPET - spusti CMD ako admin s príkazom: bcdedit /deletevalue useplatformclock

Nastav si vyprázdňovanie standby memory - stiahni si napr. https://wj32.org/wp/software/empty-standby-list/ a môžeš si k tomu vytvoriť cez task scheduler tasku, ktora ti bude každých 10 min vyprázdňovať standby memory.

Ak používaš nejaký soft k myške tak ho skús odinštalovať a vyskúšať to s microsoft drivermi.

V priečinku kde máš nainštalovanú hru - pravý klik na ikonu hry - vlastnosti - karta kompatibilita a tam zaškrtni - zakázať optimalizácie zobrazenia na celú obrazovku.

Pred spustením hry vypni antivírusový systém.

Daj vedieť či pomohlo.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Po 22. Okt, 2018, 20:20

Vďaka za ďalšie návrhy riešenia. Bohužiaľ všetko z toho som už spravil (game DVR je prvé, čo vždy vypínam :) ), okrem HPET. O tom čítam prvý raz.

"bcdedit /deletevalue useplatformclock" mi vyhadzovalo chybu, uznalo mi však tento príkaz:
"bcdedit /set useplatformclock false"
žiadna zmena tym nenastala. Ani k lepšiemu ani k horšiemu.
V biose som nič také nenašiel.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1224
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa BiFino » Po 22. Okt, 2018, 21:21

Niektoré dosky majú takú možnosť v biose, napr. MSI a ASROCK co mám skúsenosť. Ak ti ten príkaz vyhadzoval chybu tak si to už mal vypnuté.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 22. Okt, 2018, 22:21

mali by to mať všetci výrobcovia

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: nVidia G-SYNC

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Po 22. Okt, 2018, 22:41

Jop, bude to tým :) . Bolo tam čosi také, že element chýba. Tak som to vygooglil a takisto som dospel k záveru, že funkcia bola vypnutá.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"