Sapphire ATI Radeon 9550

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
HeLiXS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 46
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Sapphire ATI Radeon 9550

Príspevok od užívateľa HeLiXS » Ne 26. Feb, 2006, 16:27

Chcel by som sa spytat, ci sa oplati taktovat tuto grafiku, a aky chladic by ste mi poradili.
MB: Giga-byte 7VT600 1394 | CPU: AMD Athlon XP 2200+ 1808@2010 mhz | VGA: Sapphire ATi Radeon 9550 128MB 250/400@400/450 mhz | RAM: 512MB GoodRAM + 256MB V-DATA, DDRAM PC-400 | HDD: Maxtor 80GB, 8MB cache, ATA-133 | CD-RW: Teac CD-W552E | DVD-RW: LG GSA-4167B | Audio: Creative SB Live 5.1 Digital ; Creative Inspire P5800 | TV: Leadtek WinFast TV 2000XP Expert | CRT: Hansol 730ED | Keyboard: Chicony KU-0108 black | Mouse: Delux M-308 | Printer: HP PSC 1350 | NET: LAN 8mbit/1mbit| Phone: Motorola SLVR L7 + 512MB TransFlash Sandisk| PDA: PalmOne Tungsten T5 + 512MB SD card
3D Mark: 2001se: 12200marks ; 2003: 3300marks
Notebook: ASUS A6KM; Turion 64 2.0ghz, Geforce 7300, 1GB RAM, 100GB HDD, DVD-RW, Wifi 802.11bg...

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » Ne 26. Feb, 2006, 17:59

urcite oplati, chladic mozes nechat aj ten co je, OC 30-40% na jadre v poho :) pamate uz zalezia na vyrobcovi, samsungy 5ns na asusoch slapali krasne 200@270 :)
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
jarcoauticko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 19. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jarcoauticko » Ne 26. Feb, 2006, 21:15

caf ja mam His 9550 128MB 128BIT a dal som to na 480 na chipe a 580 na ramkach a to mam 5ns Hynix.

Užívateľov profilový obrázok
HeLiXS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 46
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

RE:

Príspevok od užívateľa HeLiXS » Po 27. Feb, 2006, 01:09

Pamate su elixir, staci ak kupim paivy na pamate?
MB: Giga-byte 7VT600 1394 | CPU: AMD Athlon XP 2200+ 1808@2010 mhz | VGA: Sapphire ATi Radeon 9550 128MB 250/400@400/450 mhz | RAM: 512MB GoodRAM + 256MB V-DATA, DDRAM PC-400 | HDD: Maxtor 80GB, 8MB cache, ATA-133 | CD-RW: Teac CD-W552E | DVD-RW: LG GSA-4167B | Audio: Creative SB Live 5.1 Digital ; Creative Inspire P5800 | TV: Leadtek WinFast TV 2000XP Expert | CRT: Hansol 730ED | Keyboard: Chicony KU-0108 black | Mouse: Delux M-308 | Printer: HP PSC 1350 | NET: LAN 8mbit/1mbit| Phone: Motorola SLVR L7 + 512MB TransFlash Sandisk| PDA: PalmOne Tungsten T5 + 512MB SD card
3D Mark: 2001se: 12200marks ; 2003: 3300marks
Notebook: ASUS A6KM; Turion 64 2.0ghz, Geforce 7300, 1GB RAM, 100GB HDD, DVD-RW, Wifi 802.11bg...

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » Po 27. Feb, 2006, 14:56

naco pasivy? Skus s normalnym chladenim ake tam je, mne pasivy pri oc na pamate pomohli cistych 0% nahor
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2615
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » So 18. Mar, 2006, 08:47

pasivy by mali helfnut o 10-15 MHz hore ak samozrejme spravne priliehaju
nepouzil by som asi teplovodivu pasku ale temo lepidlo
toto riesim aj ja a asi napilim box z opterona (soc 940)
...

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Príspevok od užívateľa bmw_case » Št 23. Mar, 2006, 20:13

na tej karte je vinikajuci chladic a 4pipky:) Daj pasivy na pamate a hura do taktovania.Som simpatizant trixx ( OC utility) a mozes sa dostat tusim az na 9600pro.. 8)
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
Axisko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: Ut 24. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Axisko » Ne 26. Mar, 2006, 12:56

OMG, v dnesnej dobe pozeraj po R9550 len pokial mas hlboko do penazenky. V dnesnej dobe si na tom uz solidne nezahras :D

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5731
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Ne 26. Mar, 2006, 13:24

Axisko napísal:OMG, v dnesnej dobe pozeraj po R9550 len pokial mas hlboko do penazenky. V dnesnej dobe si na tom uz solidne nezahras :D
no tak posledne tri posty su ozaj prinosne...jeden tam chce dat lepidlo,druhy rozprava o pipelines a treti rozprava o nakupe...co keby ste si precitali znova,co sa vas zakladatel threadu pyta?
a hlavne nezabudajte,ze nie kazdy sa na pocitaci hra,resp. to nie je hlavna cinnost...
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
mirke
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 844
Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: BA

Re: Sapphire ATI Radeon 9550

Príspevok od užívateľa mirke » Ne 26. Mar, 2006, 16:17

HeLiXS napísal:Chcel by som sa spytat, ci sa oplati taktovat tuto grafiku, a aky chladic by ste mi poradili.
bolo obdobie ked bola tato karta v Low-end jedna z best vykon/cena a kupovala sa hlaven koli OC, pretoze ma jadro od vyroby dost podtaktovane.

Na taktovanie ti kludne staci stock chladic co je na tej karte - jadro sa vobec nezahrieva ani po pretaktovani.

Jadro by ti malo zvladat okolo 400hz lepsie kusky sli aj cez 500Mhz.

Ja co som mal Sapphire 9550 tak mi slo jadro na 480Mhz so zakladnym chladicom sa vobec nezahrievalo a pamate som mal Samsungy 4ns a tie sli pekne na 550Mhz DDR.

typujem ze ty mas Elixiry 5ns, tak tie co viem moc hore nejdu tak niekde 440-450 max.

Po pretaktovani je rozdiel vo vykone na tejtro karte vyrazne citit, takze taktuj :D

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Príspevok od užívateľa bmw_case » Št 30. Mar, 2006, 19:22

killswitch napísal:
Axisko napísal:OMG, v dnesnej dobe pozeraj po R9550 len pokial mas hlboko do penazenky. V dnesnej dobe si na tom uz solidne nezahras :D
no tak posledne tri posty su ozaj prinosne...jeden tam chce dat lepidlo,druhy rozprava o pipelines a treti rozprava o nakupe...co keby ste si precitali znova,co sa vas zakladatel threadu pyta?
a hlavne nezabudajte,ze nie kazdy sa na pocitaci hra,resp. to nie je hlavna cinnost...
@killswitch:
Zlatinko ja komp pouzivam na autocad a na mixovanie hudby, obcas s nim robim aj nejaku party tak mi zalezi na to aby vyzeral.O hrach tu neni ani reci.Pytal sa ci sa oplati pretaktovat tak nevidim nic zle na tom ked som napisal ze sa s nou da dostat az na 9600pro... A k taktovaniu patri chladenie a dotycneho urcite potesi fakt ze koli par mhz nemusi menit fan. :deal: poho..
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
miso23
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 642
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Prievidza

Príspevok od užívateľa miso23 » Št 30. Mar, 2006, 19:49

nechce sa mi zakladat new thread tak sa opytam tu:
Kamos ma Sapphire ATI Radeon 9550 a chceli sme ju taktnut pomocou RivaTuneru...Ale aj ked len o kusok zvysim frekvenciu na jadre,hned to spadne naspat na default...Skusal som to s 3Dmarkom....poradte co je zle nastavene v RivaTuneri...Ja mam Nvidiu a s ATI nemam ziadne skusenosti :roll:
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11603
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 30. Mar, 2006, 19:52

- netusim co robite zle ,ale asi nieco ano ...
- pouzi ATItool :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
miso23
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 642
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Prievidza

Príspevok od užívateľa miso23 » Št 30. Mar, 2006, 19:55

raz som dal atitool jednemu kamosovi co mal este staru Ati a skoro mu to dos*alo comp!zapol,blik a reset
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11603
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 30. Mar, 2006, 20:10

tak to hovori za vsetko .... :roll:
s pozdravom, crux.

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"