MSI Afterburner

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11692
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky

MSI Afterburner

Príspevok od používateľa crux2005 »

MSI Afterburner, duchovný nasledovník RivaTunera, má rovnakého autora a účeľ - pretaktovanie grafických kariet.

Obrázok

Odkazy na stiahnutie: Návody: Posledné verzie:
  • v2.1.0 final
  • v2.2.0 beta 9
s pozdravom, crux.
Používateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4494
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Reputácia: 16
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Monster1 »

Toto tu chýbalo, veľa ludi sa pýta na AF ale nenapadne ich pozrieť sa do FAQ témy, tuto to bude oveľa lepšie, pozerám že už mi nejdú obrázky v návode, skúsim to poriešiť keď budem mať čas.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

velmi dobry soft,skoda ze nevie volty na mojej karte
13.6.2008 - 4.2.2020
kobi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ut 13. Sep, 2011, 10:38
Reputácia: 0

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa kobi »

Pouziva niekto Android aplikaciu MSI Afterburner APP?
http://event.msi.com/vga/afterburner/app.htm

Vyzera to super, pretoze sa netreba prepinat do WIN, avsak nepodarilo sa mi to rozbehat. Skusal som povolit ten remote server vo windows firewally, ale stale mi pisalo:
Unable to connect to MSI Afterburner host...

Skusal som vypnut firewall. Pripojit sa sice pripojil, ale ziadne hodnoty to nevypisalovalo. Kde robim chybu? Pripadne ake mate s touto aplikaciou skusenosti?
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7767
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Reputácia: 7
Bydlisko: IL

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa ericc64 »

MSI Afterburner 2.2.0 Beta 8

Change list:
Spoiler: ukázať
Change list:

Improved MSI On-Screen Display server v4.2.3:
Improved video frames timestamping approach may improve smoothness of videos captured on low framerates
Improved RTV1 codec provides better compression ratio (significantly better under certain conditions) without affecting the image quality and encoding performance
Added alternate RTV1 compression mode providing 1.5x - 2x better realtime compression performance at the cost of some minor image quality loss. Video quality slider is now unlocked for RTV1 format, 100% quality selects original compression mode whilst any other value selects new high performance compression mode
Now MSI Afterburner displays captured video file time, size, per-frame compression ratio and time in the On-Screen Display next to the video capture progress indicator
Now multithreaded video capture optimization is forcibly disabled by default on single core CPUs
Kernel mode RTCore driver has been upgraded to v1.6. New driver introduces RivaTuner-styled experimental protected MMIO IOCTLs and removes outdated IOCTLs dedicated for some old and currently abandoned RTCore technology based applications (HIS iTurbo and RMClock)
Now MSI Afterburner starts significantly faster than before due to optimized I2C devices scanning, cached database access and optimized GPU context switching in profile load routine
Fixed RTV1 codec installation issue on 64-bit systems
Now power users may unlock additional hidden video capture formats via the configuration file
Now screenshot and video capture quality can be adjusted with precise 1% steps instead of 5% steps in the previous version
Now video capture framerate can be adjusted in [1 FPS; 100 FPS] range with precise 1 FPS steps instead of [25 FPS; 100 FPS] range
Added Polish localization
Download : http://downloads.guru3d.com/MSI-Afterbu ... -2799.html
Spoiler: ukázať
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII IMPACT CPU: AMD Ryzen 9 5900X @ 4750 Mhz RAM: Team Group Xtreem 16 GB DDR4 4133Mhz CL18 @ 3800 Mhz CL16 VGA: Sapphire Nitro + 6900XT @ 2500/2100 MHz SSD: Samsung 970 EVO 1TB PSU: Corsair SF750 CASE: ITX Benchtable LCD: ViewSonic VX2758-2KP-MHD KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Asus ROG Falchion + Logitech G305+ A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bose QuietComfort 35 II

WATTER → CPU: EK-Velocity VGA: EK-VGA Supremacy RADIATOR: MO-RA3 420 PRO Stainless Steel + 8x Noctua NF-A20 FLX PUMP: EK-D5 PWM G2 RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT 16/11 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Brandoo »

Vie niekto ako zapnut monitoring teploty pamati a VRM ?

http://event.msi.com/vga/afterburner/Tr ... oltage.htm

To triple overvoltage mi ide ale nemam tam teploty pamati a VRM. Grafa je http://www.msi.com/product/vga/N570GTX- ... on-OC.html
A AF mam najnovsi 2.2.0 Beta 8

dik
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Používateľov profilový obrázok
Hunac
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: Št 03. Júl, 2008, 16:48
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava-Petržalka

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Hunac »

Mam pocit, ze ta karta nema snimace teplot na pamatiach a vrm, tym padom ti afterburner, ale ani ziaden iny soft nema co ukazat.
MB: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI CPU: AMD Ryzen 5 5600x + Noctua NH-U12S GPU: Gainward RTX 2060 SUPER PHOENIX GS RAM: Patriot Viper @ 3600Mhz 18-19-19-39 SSD: Gigabyte Aorus Gen4 500GB SSD: Samsung 860 QVO 1TB PSU: Seasonic X-750 CASE: Jonsbo U5 + Noctua fans MONITOR: Dell AW3418DW SOUND: Creative X-FI Titanium SPEAKERS: Onkyo HTX-22 HD KB: Corsair Strafe RGB MX Silent MOUSE: Logitech G502
Používateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7155
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Reputácia: 2
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Ak to nevies zviditelnit tu:

Obrázok

..tak ti to zrejme grafa nepodporuje.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm | FiiO K3
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Brandoo »

No to je zaujimave, lebo je v support liste na tej stranke kde to propaguju.

Asi im napisem, ze ci to vobec grafa podporuje, ked tam pisu ze ano.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Brandoo »

No odpoved z MSI ... tato grafika nepodporuje triple temp monitor, lebo nema display port. Co ma video vystup spolocne s teplotnymi senzormi ?
Dear Sir/Madam:
Thank you for contacting MSI Technical Support.

Regarding your concern, it is normal. Your graphics card can't support triple monitor. Because this card don't have displayport, however the software only show the ports of the graphics card.
Sorry for any inconvenience.

Best regards,
MSI Technical Support Team!

To som pochopil tak, ze musim mat monitor zapnuty do display portu, aby som videl aj teploty pamati a VRM. Ale kedze DP nemam, tak smola. :facepalm:

edit

No som zvedavy co na to odpisu ... ze Hawk tiez nema DP a triple temp podporuje teda ma cidla.

Tiez som zistil jak nainstalovat starsie bety ... staci len posunut datum na datum vydania alebo podobny ...
Naposledy upravil/-a Brandoo v Po 31. Okt, 2011, 11:19, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Používateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12182
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Reputácia: 0
Bydlisko: RK (34)

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa STENLY »

Hunac napísal:Mam pocit, ze ta karta nema snimace teplot na pamatiach a vrm, tym padom ti afterburner, ale ani ziaden iny soft nema co ukazat.
podporuje... mal som Hawka a beta 5 to zobrazovala... monitor napojeny samozrejme cez dvi-vga redukciu...
písali sme o tom aj v téme pre 560Ti
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1869
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa zodiaq »

Kód: Vybrať všetko

https://market.android.com/details?id=com.msi.afterburner&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tc2kuYWZ0ZXJidXJuZXIiXQ..
Skusali ste niekto rozbehat Afterburner app pre android? Mam vsetko stiahnute ale nejde mi to nastavit, remoteserver uz pri spusteni hodi error Proces nemoze ziskat pristup k suboru lebo ho uz pouziva iny proces... :/
My last build i3-8100, MSI B360 Mortar, Kingston HyperX 2x4GB,WD Blue SN550 500GB
HTPC Gigabyte Brix - Celeron 3205U,1600Mhz 2x4GB, Samsung 850EVO 120GB
Sony PS4 Slim 1TB, Samsung UE43TU8000, Xiaomi Note 5 Pro[/size]
LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7392
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa LordKJ »

jo, ide mi to cez wifi na lokalnej sieti
Používateľov profilový obrázok
Youki
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1612
Dátum registrácie: Ut 28. Okt, 2008, 11:09
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa Youki »

Nema niekto podrobny navod jak to nastavit,konkretne tu IP adresu.
Spoiler: ukázať
CPU: Core i7-3930K @ 4700Mhz / 1.40V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
Používateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6720
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: MSI Afterburner

Príspevok od používateľa ujo Andydúla »

Dá sa v Afterburneri nastaviť iné, než prednastavené max a min hodnoty taktov?
Ide mi o to, že sa mi moja GTX460 občas neprepne do Idle taktov (kvôli chybe v Google Chrome), tak by som jej nanútil idle takty 51 MHz na jadro, ktoré má v 2D móde.
Ďakujem! ;)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Návrat na "Grafické karty"