AMD Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Rozok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1332
Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Rozok » Št 30. Dec, 2010, 02:29

Pekná práca ericc, už aby si tam mal tú vodu ;) "6970" si ju zaslúži :-D
Givin the evil look: http://www.youtube.com/watch?v=BQOds0kC ... r_embedded#! i like it :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21319
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 30. Dec, 2010, 11:15

len mám nedobré tušenie že 1000 nepadne vôbec alebo iba veľmi málo :(
nezdá sa žeby 69xx trpeli lepším OC ako 58xx :-(
ale 1050 by potešilo :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11650
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 30. Dec, 2010, 12:08

@dexter: nie je ani dôvod, aby išiel Cayman lepšie pretaktovať

architektúra sa nezmenila tak, aby to malo nejaký výraznejší vplyv na OC a najdôležitejší menovateľ je výrobný proces - 40nm
ten priniesol voči 55nm síce možnosť väčšej komplexnosti čipov, ale nepriniesol nejaké výraznejšie zvýšenie frekvenčného stropu

u nVidii je teda už dlhšie strop niekde okolo 900 MHz (samozrejme, kolíše to aj od kusu) a u AMD okolo 1000 MHz
všetko nad je už veľmi zriedkavé alebo je nutné zvýšiť neprimerane napätie
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21319
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 30. Dec, 2010, 12:58

ja som to napísal práve preto že viem že ten strop ja taký ako je
ale netreba hned byť 100% pesimista :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7269
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Št 30. Dec, 2010, 23:12

Vodnik nahodeny , OC je v stadiu testovania :) ... Swiftech MCW60-R + pasivy + upraveny Thermalright 5850/5870 VRM R4

Foto karty :
Obrázok Obrázok

Teploty na @ 1536 SP @ 890/1375 - 1,175 V
Obrázok

:bye:
MB: Gigabyte B550i Aorus Pro AX CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4200 MHz RAM: Patriot Viper Steel 16 GB 4000 MHz CL19 @ 3800 Mhz CL16 VGA: ??? @ ??? MHz SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB PSU: Corsair SF750 CASE: Cooler Master NR200P + 4x Noctua NF-A12x25 LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Cooler Master Masterkeys Lite L + Logitech G305+ A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

WATTER → CPU: HEATKILLER IV BASIC VGA: EK-VGA Supremacy RADIATOR: MO-RA3 420 PRO Stainless Steel + 2x Noctua NF-A20 PUMP: EK-D5 PWM G2 Motor RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT 16/11 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1799
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Pi 31. Dec, 2010, 17:58

Ahojte, tak odhodlal som sa to risknut a rychlo som sa zbavil 6870 aby som si zohnal 6950 kym bola v Ageme na sklade. Dufal som ze sa bude dat odblokovat a nastastie sa podarilo. Po dnesnej kupe Sapphire 6950 som neskutocne spokojny kedze som usetril cca 100€ co nie je mala suma. (osobny nazor,tak pre koho). Prikladam screen z GPU-Z 0.5. :cool:
Obrázok

Dalsie komponenty :
CPU: X4 955 4,02Ghz@1,52V + Corator DS (idle/load, 32C/55C) NB: Viac nez 2400 som zatial neskusal kvoli chipsetu.
MB: Gigabyte MA-785GT-UD3H
RAM: 2x2 Corsair dominator 99924 1600
HDD: WD Caviar Black 500 32
PSU: Corsair HX520
Case: Lancool K62

Na zaciatok len tolko ze teploty nepresiahli tych 95C (o kval. vzdusne chladenie sa stara zadna Noctua + 14ky Lian Licka), MSI Kombustor som nechal bezat len na tych 15min. kedze vela casu som moc nemal. Na zaciatku som mal tiez tu istu chybu s tym errorom "Cannot erase ROM" ale nastastie stacilo len precitat clanok na TechPower. Ak v nasl. dnoch najdem cas spravim aj nejake tie porovnanie. Je velice otazne dokedy sa takto karty budu moct odomykat kedze este "par 6950" ma AMD na sklade. Nakoniec len dodam ze mohli spravit ten stock chladic aj nejak lepsie, kedze autom. regulovanie Catalystu je nieco strasne. - momentalne pouzivam Afterburner a verziu 10.11 kedze zahadne sa mi karta necchela detektovat ani po uplnom vymazani starych driverov (DriverSweeper). Po tomto kroku sme museli s kamaratom nahodit "origos" drivere ktore boli prilozene od Sapphire :-/. Karta sa nakoniec pekne detektovala len stale pretrvava chyba v afteri kde sa nezobrazuje aktualny catalyst. Samozrejme aj to je len sila zvyku. (obrazovo pockat na novsiu verziu). :bye:
R5 3600 - B450 Mortar Max - MSI Armor 1080Ti - Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3600 Cl17 - 970 EVO 500 GB - Dell 2716DG 1440p -

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa STENLY » So 08. Jan, 2011, 00:50

ASUS Shows Off Humongous Radeon HD 6970 DirectCu II Graphics Card

Ide o trojslové riešenie chladenia... naposledy malo také chladenie ATI Radeon HD 4870 X2
Ten chladič sa mi strašne podobá na VF3000 od zalmanu... pravdepodobne pôjde o malú úpravu...

http://www.techpowerup.com/img/11-01-07/73a.jpg
http://www.techpowerup.com/img/11-01-07/73b.jpg
http://www.techpowerup.com/img/11-01-07/73c.jpg
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

MAPO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 488
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 16:26

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa MAPO » So 08. Jan, 2011, 07:55

nikde nevidím prepínač biosov :?
Spoiler: ukázať
| MB: Gigabyte MA-78G-DS3H rev. 1.0 | CPU: AMD Athlon 64 x2 5400+ BE @ default (200*14) / Brisbane, 65 nm / | RAM: A-DATA DDR2 4GB (2 x 2GB) 800+ MHz Extreme Edition @ default (800 5-5-5-18 1.8V) | GPU: Gigabyte Radeon HD 4850 512MB + Zalman VF830Cu @ default (625 # 1000) | HDD: SAMSUNG SpinPoint F1 HD502HJ (500 GB, 7200 ot./min.) | DVD: LG GH22LS30 | PSU: Fortron Saga+ 450P | CASE: Cooler Master Elite 330k |

Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4286
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Monster1 » So 08. Jan, 2011, 10:33

Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Brano6969
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 123
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 12:25
Bydlisko: Poprad Juh Zaborskeho

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Brano6969 » So 08. Jan, 2011, 13:49

Na tyzden budem mat 6950 od Sapphire a chcel by som urobit flash na 6970.Program winflash dajak nejde tak by som poprosil o radu ako to spravit jednoducho a bezpecne.Uz som cital aj http://forums.techpowerup.com/showpost. ... stcount=19.Mohol by to niekto prelozit.
Uz som skusal spustit winflash aj z navodu na http://www.youtube.com/watch?v=UEZL5vez ... 7&index=24 .....ale nic.
Chcel by som poprosit ericca aby mi s tym pomohol.
http://www.youtube.com/watch?v=zvp5-SlV1Q0&NR=1

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7269
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa ericc64 » So 08. Jan, 2011, 14:14

http://www.techpowerup.com/downloads/19 ... Tools.html

Stiahni si toto .... Rozbal a jednoducho pusti flash_to_6970

Obrázok

Vsetko to spravi za teba ... :) Ak by to nahodou neslo , tak potom rucne ....

Stiahnes bios s 6970 : http://www.techpowerup.com/vgabios/8884 ... 01124.html a potom sa drzis tohto navodu : http://forums.techpowerup.com/showpost. ... stcount=19

Uloz si winflash na plochu ... z nazvom winflash ...
Stiahnuty Sapphire HD 6970 bios prepis napriklad na unlock a skopiruj priamo do winflash ...
Start ... napis cmd .. musis byt prihlaseny ako admin ...
napises: cd desktop ... potom napis: cd winflash - teraz si vo winflash
napises: atiwinflash -unlockrom 0
napises: atiwinflash -f -p 0 unlock.bin

Restart PC ... Pomocou Gpu-Z 0.5.0 skontroluj ci mas aktivnych 1536 SP

Hotovo :-)
MB: Gigabyte B550i Aorus Pro AX CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4200 MHz RAM: Patriot Viper Steel 16 GB 4000 MHz CL19 @ 3800 Mhz CL16 VGA: ??? @ ??? MHz SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB PSU: Corsair SF750 CASE: Cooler Master NR200P + 4x Noctua NF-A12x25 LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Cooler Master Masterkeys Lite L + Logitech G305+ A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

WATTER → CPU: HEATKILLER IV BASIC VGA: EK-VGA Supremacy RADIATOR: MO-RA3 420 PRO Stainless Steel + 2x Noctua NF-A20 PUMP: EK-D5 PWM G2 Motor RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT 16/11 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3

Brano6969
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 123
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 12:25
Bydlisko: Poprad Juh Zaborskeho

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Brano6969 » Ne 09. Jan, 2011, 15:35

Tak dik za navod dufam ze to zvladnem ak nie atk napisem.Inak kartu budem mat za 284 eur.
Nasiel som aj iny navod.

Kód: Vybrať všetko

http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/19680-pretaktovani-radeon-hd-6900-bios-powertune-a-spotreba
Mam este par otazok.Je treba prepnut spinac na poziciu 1 alebo 2???
Aky bios mam stiahnut od Asus alebo Sapphre???Ktory je lepsi???
Subor winflash musi byt na desktop ploche cize na obrazovke alebo staci v adresari???

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7269
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Ne 09. Jan, 2011, 15:47

Dal som ti dobry navod, ktory funguje na 100% .... Ten na PCtuningu neries .......

Prepinac musis mat na 1 ....

Ja som daval bios s Pctuningu , upraveny Asus ... Ten mi ale blbol ... Dal som Sapphire a funguje bez problemov , takze ja radim ten : http://www.techpowerup.com/vgabios/8884 ... 01124.html

Akurat pri Sapphire biose nefunguje zvysovanie V cez Smart Doctor ... To mi ale nefungovalo ani pri Asus biose :laugh: Teda fungovat fungovalo, ale karta sa v zatazi podtaktovavala , vypnutie powertune nejako nefungovalo :rolleyes: Cakam na novy MSI Afterburner, hadam to tam pojde ....

Daj si Sapphire bios ...
Normalne v priecinku ....

Obrázok

:rolleyes:
MB: Gigabyte B550i Aorus Pro AX CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4200 MHz RAM: Patriot Viper Steel 16 GB 4000 MHz CL19 @ 3800 Mhz CL16 VGA: ??? @ ??? MHz SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB PSU: Corsair SF750 CASE: Cooler Master NR200P + 4x Noctua NF-A12x25 LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Cooler Master Masterkeys Lite L + Logitech G305+ A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

WATTER → CPU: HEATKILLER IV BASIC VGA: EK-VGA Supremacy RADIATOR: MO-RA3 420 PRO Stainless Steel + 2x Noctua NF-A20 PUMP: EK-D5 PWM G2 Motor RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT 16/11 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3

Brano6969
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 123
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 12:25
Bydlisko: Poprad Juh Zaborskeho

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Brano6969 » Ne 09. Jan, 2011, 23:04

Dik za vysvetlenie.A co spotreba a hlucnost narastlo to moc alebo ani nie.Co som cital na inych forach tak hlucnost sa zvysila a spotreba ani nie.Ako je to u teba.
Ak by som nebol spokojny tak sa da nahrat spat bios na 6950.

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7269
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Ne 09. Jan, 2011, 23:25

http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 15#p754682

Hlucnost sa zvysi ... Tak isto aj spotreba, u mna to bolo 60W vo furmarku ... Je to tym, ze sa do karty pusta viac V a ma vyzsie takty ....

Ak nebudes spokony, alebo karta nebude stabilna po flashnuti , postupovat podla toho navodu : http://techpowerup.com/articles/overclo ... idcard/159
Spoiler: ukázať
In case your card does not boot at all you can use AMD's new backup BIOS feature:
1.Set the BIOS switch (pictured above) in the 2 position to enable the recovery BIOS and restart the computer. This will let you boot the card without problems.
2.Boot into Windows/DOS prompt and get ready to flash the card - do not start the flashing process just yet.
3.Set the BIOS switch in the 1 position with the system running and ready to flash.
4.Flash your saved BIOS to the card.
5.Reboot, done.
Je dobre si povodny bios zalohovat :) Napriklad v Gpu-Z ....
MB: Gigabyte B550i Aorus Pro AX CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4200 MHz RAM: Patriot Viper Steel 16 GB 4000 MHz CL19 @ 3800 Mhz CL16 VGA: ??? @ ??? MHz SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB PSU: Corsair SF750 CASE: Cooler Master NR200P + 4x Noctua NF-A12x25 LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Cooler Master Masterkeys Lite L + Logitech G305+ A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

WATTER → CPU: HEATKILLER IV BASIC VGA: EK-VGA Supremacy RADIATOR: MO-RA3 420 PRO Stainless Steel + 2x Noctua NF-A20 PUMP: EK-D5 PWM G2 Motor RESERVOIR: HEATKILLER Tube 150 D5 TUBING: EK-Tube ZMT 16/11 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"