AMD Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
sobrancan16
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 133
Dátum registrácie: Pi 13. Júl, 2012, 15:37

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa sobrancan16 » Pi 13. Júl, 2012, 16:38

tak a keby som ho nataktoval ?
Spoiler: ukázať
MB: Gigabyte Z77X-D3H CPU: Intel Core i5-3570K 3,4GHz CPU COOLER: Noctua NH-U12P SE2 RAM: Corsair Vengeance 8GB 2x4GB 1600Mhz DDR3 CL9 VGA: ASUS Radeon R9290-DC2OC-4GD5 PSU: Antec True Power 550W 80+ GOLD HDD:Western Digital Caviar AV Green 1TB, SATAII, 64MB, MICE : Zowie ZA11 Keyboard : SteelSeries Shift HeadSet : Kingston HyperX Cloud CASE: Fractal Desing CORE 3500

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa overlordslovak » Ne 15. Júl, 2012, 15:00

skor napis celu tvoju zostavu..v CPU problem nebude maximalne budes mat stale dlhy loading na zaciatku hry...
i7

BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 14. Mar, 2012, 15:42
Bydlisko: Bratislava

6950 flash

Príspevok od užívateľa BAXO » Ne 05. Aug, 2012, 15:23

Zdravim vás, chcel by som sa spýtať na toto.
Som majiteľom karty eah6950 DCII 2GB, no a kupoval som ju s tým že ju flashnem na 6970, čo sa nakoniec aj podarilo.
Najskôr som odomkol tie shadery a potom naflashoval samotny bios 6970, takze je to v podstate uz originalna 6970.
obrazok tu http://www.baxo.ic.cz/6950-6970.png

ide mi teraz o to, ze medzi nimi by mal byt vykonnostny rozdiel asi 10-20%, moze to byt teda aj 5fps?
Mam to tak, ze prva poloha switchu je original 6950 a druha je original 6970 kvoli testom, takze
som spravil testy v unigine benchmark v3.0 pri tychto nastaveniach:

http://www.baxo.ic.cz/6950.html
http://www.baxo.ic.cz/6970.html

Je tam relativne vidiet nejaky rozdiel, ale zaujima ma ci ten rozdiel suhlasi. Teda ci je to vykonnostne naozaj 6970 a nie nejake slabsie, lebo sa mi ten rozdiel nezda, budto je tam fakt taky maly rozdiel medzi nimi alebo ta 6970 bola len brutalne overpriced.
Pri 8x AA a 8 Anisotropy su vysledky taketo, skusal som dat benchmark na maximalne nastavenia aj teselaciu extreme, a to bol rozdiel medzi obidvomi kartami asi len 1-2fps maximalne.

CPU mi grafiku urcite nebrzdi, mam intel i5 2500K taktovany na 5ghz.

Užívateľov profilový obrázok
jurk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 230
Dátum registrácie: St 10. Dec, 2008, 19:15
Bydlisko: Varín
Kontaktovať užívateľa:

Re: 6950 flash

Príspevok od užívateľa jurk » Ne 05. Aug, 2012, 15:53

ide mi teraz o to, ze medzi nimi by mal byt vykonnostny rozdiel asi 10-20%, moze to byt teda aj 5fps?
fps sa zvayšilo o 13%
scores sa zvayšilo o 13%
min sa zvayšilo o 14%
max sa zvayšilo o 12%

percentualne to sedi. ;)

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1366
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: 6950 flash

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ne 12. Aug, 2012, 02:36

Sprav ešte OC a budú ďalšie FPS :)
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
i7 2600K @ 5Ghz + NZXT Kraken X62
MB:
ASUS P8P67Pro
RAM:
Kingston HyperX 2x4GB 1866mhz
SSD:
Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync
CASE:
Lian Li Lancool K62
COOLING:
12cm Noctua 600rpm outtake and Noctua 12cm 800rpm in PSU and 2x 14 Lian-Li 400rpm intake

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
neurotick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 647
Dátum registrácie: So 26. Dec, 2009, 18:04
Bydlisko: Myjava 3

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa neurotick » Ut 02. Apr, 2013, 21:56

... konkretne MSI 6970 Lightning sa zacala po 2 rokoch aktivnej sluzby prehrievat az takym stylom ze mi padali hry pri artefaktoch na obrazovke. Kartu som teda rozobral, precistil a zlozil... taky malicky fotoreport
Uvidite samy ako to bolo "kvalitne" napastovane. Len dodam ze teplota klesla pri stress teste az o viac ako 15C :OO=
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Pretaktovanie 6950

Príspevok od užívateľa Shaggy22 » St 03. Apr, 2013, 12:47

Takze, pretaktovanie CPU mam za sebou. Teraz vas budem otravovat v tejto sekcii.. Zaujima ma ci je mozne tuto graficku kartu pretaktovat. Zatial som skusal taktovat v MSI afterburner.. no viac ako na 840,1325 ma nepusti. Chcel by som ist vyssie. Cela moja zostava je : Intel i5 760 4ghz, 8 gb ram, doska gigabyte p55-usb3, zfroj fortron 700 W
Grafika je presne http://www.alza.sk/asus-eah6950-2di2s-2gd5-d202657.htm
Nieco som hladal na nete.. Viem ze sa grafika taktuje v OS cez programy ako je MSI afterburner. Problem je ze neviem ako odomknut aby som mohol taktovat na vyssie frekvencie a priblizne ake vysoke frekvencie a voltaz tato grafika zvladne.

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa yesper » St 03. Apr, 2013, 13:14

musis zapnut unofficial overclock

Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Shaggy22 » St 03. Apr, 2013, 13:38

Dakujem za skoru odpoved :)
Uz to testujem.. Nasiel som tu clanky na unlock na 6970. Naco je to dobre ked frekvencie 6970tky dosiahnut aj cez takyto overclocking ? cez afterburner ? Ako dlho treba nechat v zatazi GPU aby som zistil kedy je stable ?

Užívateľov profilový obrázok
error7
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1560
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2012, 14:52
Bydlisko: Odorín/Košice

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa error7 » St 03. Apr, 2013, 14:55

No ak sa da tak crysis 3, staci ze budes hrat narocne hry minimalne hodinu popripade nejaky furmark na 10-20 minut.

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa overlordslovak » St 03. Apr, 2013, 16:51

odomknutie na 6970 je dobre preto ze sa ti doodomkne zvysna cast jadra...proste nie len frekvencie ale aj fyzicky jadro..
i7

Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Shaggy22 » St 03. Apr, 2013, 17:16

je moja graficka karta vhodna na odomknutie ? je velke riziko ze sa poskodi ?

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa overlordslovak » St 03. Apr, 2013, 22:31

akoze malo by to ist hladko...ale tak napr. moje grafiky GIGABYTE odomknut nejde a potom ako sa mi pokazili to uz nechcem ani skusat...ale ty by si tam mal mat prepinac medzi BIOSmi 1 a 2 takze mas to tak povediac zalohovane...
i7

Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Shaggy22 » Št 04. Apr, 2013, 16:32

Takze.. Skusal som unlock.. podľa navodu co je tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 50#p852644. Robil som vsetko podľa postupu..
Pri stlaceni tlacitka Program. Mi vypisalo modru obrazovku s erorom ze sa ukoncil proces aby nedoslo k poskodeniu hardware.. Typicky eror s modrou obrazovkou. Znamena to ze som nieco pokazil ci sa to neda odomknut alebo co ? :D.. Inak karta funguje nadalej normalne. Ziadne biosy som neprepinal na karte (mechanicky)

Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Re: Radeon HD 6970/6950 (recenzie, informácie...)

Príspevok od užívateľa Shaggy22 » Št 04. Apr, 2013, 18:29

Takze sa mi to podarilo flashnut.. no podarilo ako podarilo :D... robil som to podla tohoto navodu http://verrytechnical.com/safely-unlock ... ics-cards/

Winflash napisal ze sa to flashlo a treba restart.. tak som restartoval. No zialbohu windows nedokazal nabehnut stale sa rebootoval komp.. tak som prepol bios mechanikcky,, normalne fungujem..
Teraz otazka.. ako nahram povodny bios namiesto toho co sa mi podarilo dokaslat. Da sa to ?.. Je definitivne ze neodomknem moju kartu ?

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"