Prepalenie BIOSU z MSI 6600 diamond na MSI 6600GT,ako na to?

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Prepalenie BIOSU z MSI 6600 diamond na MSI 6600GT,ako na to?

Príspevok od používateľa Monster »

Caute chalosi,prosim vas kde zozneniem ten bios???a ako to mam spravit aby som nedosral kartu?diky za rady.
Používateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava (29)

Príspevok od používateľa Rusty »

Predpokladam ze vies trosicku po anglicky : TU

Mas tam v sekcii download aj nvflash aj navody ako na flashnutie. V sekcii biosy si stiahni bios z MSI 6600GT. Ten mam odskusany.
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

No stiahol som siten bios aj nvflash ale ako dalej,po anglicky viem tak akurat play a quit. :D
prosim ta napis mi teraz ako to tam mam dostat,ci musim nieco vypnut alebo zapnut ci to robit v systeme alebo cez nejaku boot disketu.
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

a este ci je to aj nejaky iny rozdiel okrem taktu?
Používateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Humenné (23)

Príspevok od používateľa djkakadu »

zapni si comp a chod ms-dos
zapni prislusny program a podla instrukcii v onom programe mas vsecko vysvetlene.
ked si nepochopil hladaj ujo google ti pomoze :roll:
djk@k@du ! oNLy All
Používateľov profilový obrázok
killswitch
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5791
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: BA-Okolie

Príspevok od používateľa killswitch »

na tvojom mieste,pokial o tom toho moc nevies,by som sa do toho nepustal...mas aspon PCI grafiku,keby daco?
skus to radsej zverit nejakemu kamaratovi,co o tom nieco vie...alebo studuj a ked budes presvedceny,ze to zvladnes sam z pameti,vtedy to skus...
nie je to nic tazke,ale boli uz aj taky,co sem(alebo na ine fora) potom pisali,ze co sme im to poradili...
Plne príležitostný moderátor.
Používateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava (29)

Príspevok od používateľa Rusty »

Musis si spravit bootovaciu disketu ( pokial nevies ako, tak daj dnu disketu, klikni pravym na a: v my computer, format, a tam dole zaskrtni create ms dos startup disk ). Potom na tu disketu nakopci ten bios co si si stiahol. Premenuj ho ( ten bios ) na bios.rom Potom si nastav v biose bootovanie z diskety.

Ked sa ti nabootuje napis :

nvlfash -4 -5 -6 bios.rom

Vsjo.

Da ti to takty na geforce 6600GT default, cize 500/500(1000)
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

da sa to aj cez boot cd???nemam floppy :D
Používateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava (29)

Príspevok od používateľa Rusty »

Neskusal som ... Vyskusaj, ale jednoduchsie to je cez USB
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

ako cez usb????
Používateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava (29)

Príspevok od používateľa Rusty »

Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

tam som to kukol a neni to tam.
Používateľov profilový obrázok
Monster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1129
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: PD

Príspevok od používateľa Monster »

rusty sapravil som to tak ako si mi napisal a v pohode to prepalilo,ale aj tak mi pise ze mam 6600 a nie gt a tak mi hodilo na 500/900.
bios som daval MSI6600GTVTD128MB-Rev01.zip.
Používateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Stará Turá - BA

Príspevok od používateľa SurrendeR »

BIOSom neprepalis nazov karty. Ja som sa tak pokusal prepisat a prerobit MSI 6200 na 6600 ale stale pisalo ze je 6200. A vebec mi to nevadilo, lebo mala takty 550/680
Takze to ze ti tam nepise GT by som sa ani nevzrusoval, hlavne ze to ma takty a vykon GT
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
Používateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)

Príspevok od používateľa Wizik »

Tak sem sa zapojim...to akoze ked prepalim bios a este tam nieco flashnem ci co ste to tu pisali tak mozem tym zvysit zakladne takty GK? :8O: Mam sa este vela co ucit...takze ked mam sparkle 6600 tak to prepalenim biosu mozem zvysit na vykon 6600gt?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Návrat na "Grafické karty"