AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa scpeter1 » St 10. Sep, 2008, 10:57

X@rdas napísal:Mensie takty ako 160/225 sa neodporuca kvoli sekaniu videa.

NAVOD NA ZMENU TAKTOV:
1.Naistalujte si AMD GPU CLOCK TOOL
2. Stiahnite si http://rapidshare.com/files/144051271/A ... ckTool.rar
su to 2 odkazy ktore si dajte na plochu a low vam nastavi talty 160/225 a high 840/1100.
Pred hranim treba kliknut na high a po na low :D
nie su tam odkazy,ale iba jeden exe subor....
Obrázok
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3023
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa chosefina » St 10. Sep, 2008, 15:04

to potom sry som si to pozeral a mas pravdu winrar mi zrejme odkazy nebral ale rovno exe subor.

Tak napisem ako sa to da spravit.


urobte si odkaz na amd gpu clock tool z ORIGINAL SUBORU a potom


"AMDGPUClockTool.exe" -eng=750 -mem=900

:good:

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12801
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa Per » St 10. Sep, 2008, 15:59

Mensie takty ako 160/225 sa neodporuca kvoli sekaniu videa.
Ake sekanie?ja som si nic nevsimol ani pri fullHD

gidden
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 10. Sep, 2008, 16:21

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa gidden » St 10. Sep, 2008, 16:24

a ako sa da v tom AMDGPUClockTool pomcou prikazu dat defaultne nastavenia ?
(Nemyslim natvrdo 750 a 900 ale defaultne)

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3023
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa chosefina » St 10. Sep, 2008, 18:47

chcelo by to nejaky help ku AMD gct

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 689
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa MacTukahan » St 10. Sep, 2008, 21:16

Ma tu niekdo skusenosti s gigabyte 4850 so zalman chladicom?

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12801
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa Per » St 10. Sep, 2008, 22:32

nechcem zakladat vlakno,tak teda tu..mam problem v starsich hrach..Counter Strike,Oblivion...Podivne mi to trha ked sa hybem z do stran a dopredu a dozadu..ked krutim mysom tak je to plynule..mozem mat aj fps 500/fraps/ a stale to ide akoby to malo 10 ...neviete co to je?

Užívateľov profilový obrázok
gomez008
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 53
Dátum registrácie: Pi 17. Mar, 2006, 02:00

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa gomez008 » St 10. Sep, 2008, 22:37

louth napísal:nechcem zakladat vlakno,tak teda tu..mam problem v starsich hrach..Counter Strike,Oblivion...Podivne mi to trha ked sa hybem z do stran a dopredu a dozadu..ked krutim mysom tak je to plynule..mozem mat aj fps 500/fraps/ a stale to ide akoby to malo 10 ...neviete co to je?
máš na to príliš silnú mašinu preto to sekanie :D
Tak ma napadlo... nemôže to byť kvôli tomu že používaš Vistu?

Užívateľov profilový obrázok
Mokvos
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: St 30. Aug, 2006, 02:00

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa Mokvos » St 10. Sep, 2008, 22:39

Ani ja som si pri 100/200 nevsimol ziadne sekanie videa alebo dake podobne problemy.

gidden
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 10. Sep, 2008, 16:21

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa gidden » St 10. Sep, 2008, 23:41

louth napísal:nechcem zakladat vlakno,tak teda tu..mam problem v starsich hrach..Counter Strike,Oblivion...Podivne mi to trha ked sa hybem z do stran a dopredu a dozadu..ked krutim mysom tak je to plynule..mozem mat aj fps 500/fraps/ a stale to ide akoby to malo 10 ...neviete co to je?
Ak mas dvojjadrova AMD (Athlon 64 X2) tak skus :

Kód: Vybrať všetko

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/Setup.exe
aha nemas, tak nic

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12801
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa Per » St 10. Sep, 2008, 23:57

gidden napísal:
louth napísal:nechcem zakladat vlakno,tak teda tu..mam problem v starsich hrach..Counter Strike,Oblivion...Podivne mi to trha ked sa hybem z do stran a dopredu a dozadu..ked krutim mysom tak je to plynule..mozem mat aj fps 500/fraps/ a stale to ide akoby to malo 10 ...neviete co to je?
Ak mas dvojjadrova AMD (Athlon 64 X2) tak skus :

Kód: Vybrať všetko

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/Setup.exe
aha nemas, tak nic
hmm :cool:

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12801
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa Per » St 10. Sep, 2008, 23:59

gomez008 napísal:
louth napísal:nechcem zakladat vlakno,tak teda tu..mam problem v starsich hrach..Counter Strike,Oblivion...Podivne mi to trha ked sa hybem z do stran a dopredu a dozadu..ked krutim mysom tak je to plynule..mozem mat aj fps 500/fraps/ a stale to ide akoby to malo 10 ...neviete co to je?
máš na to príliš silnú mašinu preto to sekanie :D
Tak ma napadlo... nemôže to byť kvôli tomu že používaš Vistu?
...v novych hrach COD4,Crysis to nerobi

gidden
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 10. Sep, 2008, 16:21

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa gidden » Št 11. Sep, 2008, 00:23

X@rdas napísal:chcelo by to nejaky help ku AMD gct
No tak podla :
AMDGPUClockTool.exe clock
by malo ist na povodne vratit pomocou :
AMDGPUClockTool.exe -restore
ale mne to nevrati povodne freq

Užívateľov profilový obrázok
gomez008
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 53
Dátum registrácie: Pi 17. Mar, 2006, 02:00

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa gomez008 » Št 11. Sep, 2008, 06:59

louth napísal:...v novych hrach COD4,Crysis to nerobi
No veď. V nových hrách ktoré sú optimalizované aj pre Vistu. Fakt by som skúsil nahodiť XP na ten tvoj komp inak neviem.

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3023
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: AMD/ATi Radeon HD 4850/4870

Príspevok od užívateľa chosefina » Št 11. Sep, 2008, 18:01

velmi netrpezlivo cakam kedy vyda ATI novy bios na 4870 kde sa budu moct menit takty pamate bez toho aby obrazovka blikla :x .
To je jedina vec ktora mi vadi na 4870. :wallbash: . Spotreba ked si znizim takty je super ale KED si ich znizim. 4870 x 2 ma tento problem vyrieseny tak nechapem preco ho na klasickej 4870 nevyriesili. :wallbash:

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"