Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
vindy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: Št 15. Apr, 2004, 14:00

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa vindy » Ut 27. Okt, 2009, 01:41

no je to tym, ze existuju rozne projekty a ty uvadzas projekt pri ktorom dosahuje najvyssie ppd, ale to neznamena ze bude pocitat iba ten projekt (a zvacsa praveze pocita ten najpomalsi) a preto treba celkovy vykon spriemerovat a este treba pocitat aj s reziou pre windows a ostatne programy (napr gpu klient).
Q8200 @ 2.33GHz - len cisto system a SMP klient bez aplikacii
Project: 2675 (Run 0, Clone 195, Gen 71) 1920.00 pts (181.536 pt/hr) = 5-6k ppd pre 3.2GHz
Project: 2653 (Run 12, Clone 41, Gen 113) 1760.00 pts (106.237 pt/hr) = 3-3.5k ppd pre 3.2GHz
Project: 2665 (Run 2, Clone 445, Gen 97) 1920.00 pts (70.050 pt/hr) = 2-2.3k ppd pre 3.2GHz

esdxx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 469
Dátum registrácie: So 25. Júl, 2009, 14:43
Bydlisko: Bratislava

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa esdxx » St 25. Nov, 2009, 11:41

Tak som sa pridal, moja 275-tka teraz folduje pre pretaktovanie.sk ;)

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa Lkuzman » St 25. Nov, 2009, 12:43

Chalani, zaujímalo by ma ako je to so štatistikou ppd s ati radu 5xxx ... hodí dakto výsledky?
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa Brandoo » St 25. Nov, 2009, 16:11

Je vobec GPU klient, ktory podporuje nove Radeony HD5xxx ?
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

danoxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: So 09. Aug, 2008, 09:47

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa danoxx » Pi 27. Nov, 2009, 12:54

No samozrejme, ze podpora pre ATi HD5xxx neexistuje, da sa sice spustit po istej uprave, ale vykon je smiesny, po pretaktovani Gigabyte HD 5870 to davalo tak 3900-4100 ppd podla ulohy, takze skoda pocitat :laugh:

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21427
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 27. Nov, 2009, 22:01

takže zatiaľ HD5870 5900ppd :(
ale podľa očakávania
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX3090, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

vindy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: Št 15. Apr, 2004, 14:00

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa vindy » Ut 01. Dec, 2009, 22:50

kde to vypisuje?

Užívateľov profilový obrázok
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1686
Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42
Bydlisko: Východ - Michalovce

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa XZKX » St 23. Dec, 2009, 12:58

hmm... neviem či to pridá aspoň 0.001% ale len tak zo srandy počítam na T5870 a x4500 :D
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.

Rozok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1332
Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa Rozok » St 23. Dec, 2009, 15:45

takze uz aj ja som sa pred 5 minutami pripojil dufam ze nejako pomozem pretaktovanie.sk do tohoooo :)
Givin the evil look: http://www.youtube.com/watch?v=BQOds0kC ... r_embedded#! i like it :D

Užívateľov profilový obrázok
COBRA_111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 263
Dátum registrácie: Pi 25. Dec, 2009, 02:39
Bydlisko: Čadca

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa COBRA_111 » Pi 25. Dec, 2009, 02:59

zdravím, chcel by som sa informovať
- mám jeden voľný počítač (staré PC) s následujúcim vybavením a tiež som sa zapojil do výpočtov:

CPU: Intel Core 2 Duo E6850 @ 3000 Mhz
MB: ASUS Striker 2 Extreme
RAM: Corasir 4GB DDR-3 / 1600 MHz (TW3X4G1600C9DHX G)
VGA: ASUS 2x 8800 GTX (SLi) @ 600 MHz / 1000 MHz / 1500 MHz (CORE/RAM/SHADER)

- problém je v tom, že výpočty bežia len na jednej karte a tá druhá je nevyužitá
- chcel by som do výpočtov zapojiť aj druhú kartu, ale neviem ako

- pozeral som aj návody z predošlých stránok ako Example: Running multiple-GPU console clients
alebo Example: Running multiple-GPU system tray clients a How to set up multiple Folding clients, nejako to neviem rozbehať

- môžte mi prosím dakto napísať po slovensky, ako to mám urobiť, aby som využil obe karty na výpočty?
- mám Windows 7 64-bit
- ďakujem
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 3950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut CPU BLOK: EK-Supreme HF-Full EN (Nickel) @ AM4 custom mounting plate KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce RTX 2080Ti O11GB HDD: 970 PRO NVMe M.2 SSD 512 GB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900

vindy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: Št 15. Apr, 2004, 14:00

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa vindy » Pi 25. Dec, 2009, 23:40

tu je pekny navod
http://www.overclock.net/overclock-net- ... lding.html
pokial to stale nepojde, tak to prepisem aj po slovensky.. dolezite je ale vypnut SLI a obidve gpu musia byt pripojene k monitoru + rozsirena plocha vo windowse, zvysok v linku

Užívateľov profilový obrázok
COBRA_111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 263
Dátum registrácie: Pi 25. Dec, 2009, 02:39
Bydlisko: Čadca

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa COBRA_111 » So 26. Dec, 2009, 02:05

vďaka za návod, prečítal som si ho, ale od bodu 13. a ďalej už nerozumiem
- znamená to, že aby som využil 2 karty, musím mať 2 monitory?
- tiež nerozumiem pojmu rozšírená plocha

- najlepšie by bolo vysvetliť mi to od bodu 13. ďalej,
ak by si mal čas, zvyšku (1-12) rozumiem
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 3950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut CPU BLOK: EK-Supreme HF-Full EN (Nickel) @ AM4 custom mounting plate KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce RTX 2080Ti O11GB HDD: 970 PRO NVMe M.2 SSD 512 GB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21427
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa dexterav » So 26. Dec, 2009, 03:37

nemusíš len to treba oklamať bud zapojením druhej karty do monitora, musíš mať 2 vstupy na monitore, poprípade to napojiť do TV, alebo treba použiť tzv .VGA Dummy
http://www.soerennielsen.dk/mod/VGAdummy/index_en.php" onclick="window.open(this.href);return false;
hlavne že NV to sľúbila odstrániť už asi tak pred rokom :(

inak zistil som zaujímavú vec ak je na cpu hton ide vga ako tak naplno okolo 6000ppd ale bez ht iba na polovičný plyn...
na NV to bolo úplne fuk GPU klient prakticky nepotreboval CPU :(

ide niekto na linuxe? vraj má CPU kolient asi 2x toľko ppd ako na Win a nie je problém ani 8 jadier pri i7 :OO=
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX3090, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

vindy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: Št 15. Apr, 2004, 14:00

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa vindy » So 26. Dec, 2009, 21:02

COBRA_111: aky mas monitor? v podstate kazdy bezny lepsi monitor ma aspon 2 vstupy, v tom pripade by ti stacilo iba zapojit dalsi (zvacsa dodavany s monitorom) kabel do druhej grafiky a potom vypnut sli a v nastaveniach obrazovky zapnut "rozsirit pracovnu plochu" a vybrat "druhy" monitor-> je to ten isty monitor, akurat zapojeny cez dalsi kabel.. takto si v podstate mozes prepinat medzi 2 plochami :laugh: jedna z prvej grafiky a druha z druhej... pokial mas ale blby monitor (alebo crt) budes musiet spravit ten dummy plug :-( aj ked napr na 9800gx2 a win Vista to ide aj bez toho

Užívateľov profilový obrázok
COBRA_111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 263
Dátum registrácie: Pi 25. Dec, 2009, 02:39
Bydlisko: Čadca

Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím

Príspevok od užívateľa COBRA_111 » So 26. Dec, 2009, 22:54

monitor mam tento:
HP LP2475w 1920x1200/ 1000:1/ 400jas/ DVI/ USB/ HDMI6ms
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 3950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut CPU BLOK: EK-Supreme HF-Full EN (Nickel) @ AM4 custom mounting plate KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce RTX 2080Ti O11GB HDD: 970 PRO NVMe M.2 SSD 512 GB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"