nVidia GeForce 9800 GX2

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3372
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » Ne 23. Mar, 2008, 08:42

tak napriklad na Legion Hardware http://www.legionhardware.com/document.php?id=721&p=3

Aj v rozliseni 1920x1200 su si obe verzie HD3850 rovne , ako pisal michigen, R6xx maju slusny memory management, v porovnani s takou 8800GTS 320MB

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4344
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 23. Mar, 2008, 12:20

cuculka napísal:povedala by som ze ani moc velky nie..ja mam 256mb a kamarat ma 1gb 8600gt a idu nam hry skoro rovnako...zatial teda...samozrejme jemu o neco lepsie....
ale 1GB karta ma na 100% ddr2 a pamate su pomalsie! + 1GB na 128bit je totalna somarina...
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6590
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 23. Mar, 2008, 12:28

Presne tak, DDR2 osadene na 8600 maju frekvenciu len 800 MHz, zatial co karty 8600 osadene DDR3 pamatami bezia na 1400 a viac MHz.
V tomto pripade rozhoduje frekvencia pamate nie jej kapacita - teda jej priepusnost je dolezitejsia.
Rovnako na tom boli X1650 karty osadene DDR2 a DDR3 pamatami.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » Ne 23. Mar, 2008, 13:31

no lenze jemu ide lepsie ako mne teda podla 3d marku2006 mal o 400bodov viac a tu istu zostavu ma ako ja...a samozrejme nic netaktovane...no couz...buid ja mam nejky zly kus alebo on stasite..
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4344
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 23. Mar, 2008, 13:35

na synteticke benchmarky sa mozem...
3Dmark06 nikto nehraje...
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 938
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Príspevok od užívateľa cuculka » Ne 23. Mar, 2008, 13:39

tak mozem snim nejake testiky spravit na hrach cez fraps a uvidi sa...ale pisu ja ze na je 16gb/s a ja mam 22.4gb/s..no sak mozem snim neco peesit
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4344
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 23. Mar, 2008, 14:21

sa tesim na testiky :wink:
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6590
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 23. Mar, 2008, 16:00

Jasne testuj testuj, napis sem o tom, ale do ineho vlakna tykajuceho sa kariet 8600gt, uz sme odbocili dost a s GX2 tato debata nemala uz nic spolocne... :wink:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » St 26. Mar, 2008, 23:22

Tak uz je doma :wink:
Obrázok

Zrovna som dostruzlikal 8pin konektor zo zdroja lebo to neslo zasunut kvoli tomu znamemu problemu :)
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Lycan
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 520
Dátum registrácie: Ut 27. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: (okr. Nitra)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Lycan » Št 27. Mar, 2008, 17:44

Tomco85 napísal:Tak uz je doma :wink:
Obrázok

Zrovna som dostruzlikal 8pin konektor zo zdroja lebo to neslo zasunut kvoli tomu znamemu problemu :)
hmm vidim ze ju uz mas :D skusal si na nej hrat :?: ... je dobra :?: Ake ma minimal. FPS :?:
650W, i5 3,6 Ghz, GTX 760

Užívateľov profilový obrázok
doomed
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doomed » So 29. Mar, 2008, 21:29

ta GK vyzera ako beast ..v dobrom slova zmysle... :D

ak by sa ti chcelo mohol by si ju par vetami zrecenzovat... :)

hlavne hluk a teploty ma zaujimaju popripade neake OC

Užívateľov profilový obrázok
vladio
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Nová Baòa

Príspevok od užívateľa vladio » Ne 30. Mar, 2008, 11:23

No vykonovo fajn Gk, ale cena mi nejde dokopy, vsak za tu cenu mam HD3870x2 a HD3870 CF, a myslim, ze by to 9800GX2 netromfla. Inak tato cena sa mi uz paci, eln keD pride na sklad som zvedavy.
http://graficke-karty.alza.sk/graficka- ... d89460.htm
Ale myslim, ze afjn

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Príspevok od užívateľa alle » Ne 30. Mar, 2008, 12:21

Tomco85 napísal:...
hmmm pekna tehlicka :) neprevratila sa ti skrinka keD si ju zalozil?
:o keD vidim tie piny na zdroj,tak ta grafa si bude ziadat dvojitu porciu,potom kup z lidla ten merac spotreby som zvedavy kolko si to bude brat

2Vladio:no jo lenze to je verzia s 512mb pamatou cize na jedno jadro 256mb pamate,co je dost malo na dve jadra,cize ta grafabude mat vykon asi ako 8800GT 256mb v Sli

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Príspevok od užívateľa alle » Po 31. Mar, 2008, 22:33


Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"