OVERENY Pencil-mod pre HD3850!!!

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

OVERENY Pencil-mod pre HD3850!!!

Príspevok od užívateľa scream » St 19. Dec, 2007, 19:27

Osobne odskusane na Sapphire 3850 512MB ale udajne funguje aj pre club3d a powercolor. Princip je najst a zacmarat R650.


Obrázok




...samozrejme som na to neprisiel ja Cool
_________________

Pred modom: 720/2100

Po mode : 850/2100 benchmarkable
825/2100Mhz uplne stabilne, bez artefaktov.

3Dmark 2006 11 000 bodov

:D

Teplota so stock chladenim okolo 77stupnov.


PENCIL MOD NA PAMATE!!!

http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... membf1.png

Staci zacmarat R710.... vraj staci uplne jemne pre bezpecnu voltaz.

TESIM SA NA VASE VYSLEDKY :wink:
Naposledy upravil/-a scream v Št 24. Jan, 2008, 10:35, upravené celkom 1 krát.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » St 19. Dec, 2007, 20:51

Vynikajuce!
Takze si ziskal kartu vykonnejsiu ako 3870, len by ma zaujimalo, ci niekto aj odmeral napatie na jadre po mode. Ide o to, ci jeho hodnota nieje pre jadro nebezpecna a ako je tato hodnota stabilna.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa scream » St 19. Dec, 2007, 21:29

nemam cim odmerat takze bohuzial(ked sa najde niekto v KE co ma VM tak sa branit nebudem)... ale pri tej teplote tipujem ze to napatie nebude kriticke.... a to som sa fakt snazil cmarat co najlepsie...da sa nacmarat aj menej samozrejme zalezi od skillu a ceruzky.... na powercolore sa to ale niekomu podarilo prehnat ale na nom je napajkovany rezistor kdezto u sapphire to vyzera ako na obrazku.

...okrem toho karty su nove a na kazdu je 2 roky warranty....este na nu planujem dat S1 takze teploty cakam max 60-65 a mozno este pojde kustik hore s taktami
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » St 19. Dec, 2007, 21:52

V kazdom pripade je to velmi zaujimave, ak si vezmeme cenu HD 3850 512MB okolo 6000,-SK a modom sa dosiahne vykon vyssi, ako ma HD 3870, je to skvela cena k ponukanemu vykonu.
Naviac, strata zaruky nehrozi, keDze zasah do karty nieje permanentny. :o
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa zwARO » St 19. Dec, 2007, 23:00

nerozumiem tomu.nikdy som to nevidel tak sa spytam aby som bol mudrejsi :)
takze mas kartu a proste si dakde na nete nasiel ze co mas zaciarkat obycajnou ceruzkou? :8O: a ono ti to zvysilo vykon? ci to pencil a tak je len nejaky slang? lebo mi to pride divne ze daco zaciarkas ceruzkou a dava to hned viac vykonu...pre mna Scifi ;)

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2687
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » St 19. Dec, 2007, 23:21

Jednoducha odpoveD. V ceruzke je tuha. Tuha je vodiva. Zaciarkanim zmenis odpor (znizis jeho hodnotu). Teda pojde viac stavy. :) Tym padom vacsie takty, ale aj teplota a moznost znicenia karty....
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa scream » St 19. Dec, 2007, 23:39

no zajtra asi kupim nejaky lacny multimeter za 2 kila a zmeram to....nie zeby som sa bal o kartu skor xcem vediet ci jej este mozem prikurit :twisted: Aj ked do hardmodu by som velmi nerad pustal pretoze pri nom sa na tej karte pajkuju velmi malicke spoje a na to treba mat skill a dobru mikropajku....ja nemam ani jedno, ani druhe.

Co by som ale mozno este skusil je v-mod pamati tam je to pajkovanie trosku menej obtiaznejsie.

V kazdom pripade ma laka z karty za 5k vytrieskat maximum. Takych 900Mhz na jadre by bolo cool 8)
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa zwARO » St 19. Dec, 2007, 23:41

zaujimave :) a to treba zaciarkat len tu 1 striebornu vec a je to ? aebo treba setky co su tam.
a ked sa to vygumuje tak sa to vrati spat ? 8) to uz asi nie,ze? :)

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5743
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » St 19. Dec, 2007, 23:58

len konkretny odpor. a ked ceruzku odstranis, tak je karta v povodnom stave.
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa scream » Št 20. Dec, 2007, 00:36

co myslite s akou ceruzkou to bude mat vacsi efekt, s makkou alebo s tvrdou? Ktora bude klast vacsi odpor?
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
gomez
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 92
Dátum registrácie: Ne 14. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Nitra / Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gomez » Št 20. Dec, 2007, 12:54

nieco podobne na 2900pro 256bit ? :)

Užívateľov profilový obrázok
miqra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1685
Dátum registrácie: Pi 30. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Levoča

Príspevok od užívateľa miqra » Št 20. Dec, 2007, 13:06

myslim si ze makka bude lepsia, viac tuhy naskrabes na plosak... :wink:
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 2x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, GigaByte AORUS GTX1080TI, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 24" ASUS VE247H

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa scream » Št 20. Dec, 2007, 16:29

no kupil som neska multimeter za 129SK s DPH tak uvidime ake hodnoty to da :)
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
wendigo5
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: Pi 28. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa wendigo5 » Št 20. Dec, 2007, 17:05

HneD ich tu hoD. Som strasne zvedavy :wink:
Milujeme tých ktorí nás odmietajú. A pre tých,ktorí si to nevážia odmietame tých, ktorí nás milujú

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4141
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa scream » Št 20. Dec, 2007, 17:49

Pri uvedenych frekvenciach hore ide do GPU 1,41-1,42V.

Takze pohodicka kedze 3870ka ma default voltaz 1,33-1,34 V.

S dobrym chladenim sa niet coho bat :wink:

tiez nemam moc vydareny kus kedze bez vmodu ide max na 720 a co som pozeral niektori vytiahnu jadro aj na 760-770... takze s dobrym kuskom nieje 900Mhz neralne pri voltazi do 1,45V.

Nejaky dalsi odvazlivec? co xce 3850 s vykonom 3870? :)
Naposledy upravil/-a scream v Št 20. Dec, 2007, 19:28, upravené celkom 1 krát.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Colorful 1060 6g Gaminng, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"