PROBLEMIK so 7800Gt 256ddr3

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

PROBLEMIK so 7800Gt 256ddr3

Príspevok od užívateľa quicky » Št 05. Apr, 2007, 15:04

takze pani...ma tato karta nejaky trottle mod?

ked som mal cpu na 4.5ghz 2mb cache,ram 2x1gb 667@940mhz CL5,a grafiku na 490/1220mhz,tak som spravil v 3dmarku03 18.450b...
ako nahle som dal grafiku na 500/1200mhz tak som spravil 14.350b,ako je to mozne? cpu a ram ostali nezmene! tak kde moze byt chyba? samozrejme,ze bez artefaktov a Vmodov :wink:
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 05. Apr, 2007, 15:22

ano ma trotle mod :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 05. Apr, 2007, 15:49

ako sa pusta ten trotle mod? da sa to obist? mam na nom zalman ,teploty su v pohode...tak jak teda?
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 05. Apr, 2007, 16:32

popravde bez Vmodu je 490viac ako dost...
mna moja msi bez neho prakticky nepustila cez 485...max pri chladeni vzduchom je okol 520...
zalezi aj na frekvencii shaderov, ktore idu v defaulte jadro + 40mhz
povedane inak mozno ani viac neda...
inak z VF900 + vmod 1,5V teplota v lete 72st
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 05. Apr, 2007, 17:08

viem viem,premyslam,ze by som bios upravil tak ,ze shadery zaklad z 40 by som znizil na 20napr a tym padol by som mohol dat cca 520+20 namiesto 500+40 mhz... a mozno by to slo ,len kto vie
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 05. Apr, 2007, 17:18

no ta moja isla shadery len 520 :(
inak 485 + 40 je prakticky to iste ako 510 + 10
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 05. Apr, 2007, 17:20

mno ved toto,takze teoreticky no ,kto vie co je lepsie ,ci vysoke jadro samotne zaklad,alebo tie shadery vyssie a jadro nizsie:) ak ma chapes :)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 05. Apr, 2007, 17:22

najlepsie je vsetko co najvyssie...
hento som potestoval na svojej...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 05. Apr, 2007, 23:01

ujo google :wink:
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 06. Apr, 2007, 01:58

tak poprve neviem ci vsetky ale 7800 a 7900gtx maju jadro rozdelene na 3casti:) 2dmod,3dmod a shader takty..shader takty su zo zakladu robene z gpu clock + 40mhz :) trotle mod je ,ze pri urcitej frekvencii ,ktora uz karte nesadne znizi svoj vykon a tym sa uchladila,atd... a mna zaujima,preco pri vyssom takte ako 490mhz na gpu klesne vykon o 4tisic bodov v marku,ci teda ma nejaky trotle :wink:
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 06. Apr, 2007, 10:13

7800 to tak maju, 2D a 3D maju aj 7900...
lebo ta karta tych 490 nezvlada, bud potrbude vacsie napatie alebo
sa proste prehrieva, ak tam mas iba default chladic tak je to takmer iste...
trotle sa da vypnut v RT...
uz som to raz napisal 490 je takmer hranica...takze tych 500 ozaj nemusi zvladat..
dokonca ano po Vmode
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 06. Apr, 2007, 10:18

necitas co pisem ? :)
pisem ,ze na 490 mhz je to stable bez Vmodu artefaktov atd...ale ked uz dam 500mhz tak vsetko bezi tiez bez artefaktov ale proste hadze mi smiesne cisla v 3dmarkoch...to zn ,ze je tam trotle a nevim kde to vypat ,mam tam zalman vf700cu
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21140
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 06. Apr, 2007, 10:27

ani ty :)
vypnes to v RT...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10811
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 06. Apr, 2007, 11:48

nooo tak troska som sa hral s biosom tej 7800Gt ,znizil som shadery na 30mhz,zvysil V o 0.1V a full stable 510mhz na jadre zatial,bez prehrievania,trothle a pod...vysledok 3dmark2003 18750b :wink: uvidime co to povie dalej :wink:
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"