Strana 1 z 2

Velky problem s Ati R9600PRO Help pls!

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 19:25
od užívateľa gila1
Zdravim, mam nasledovny problem: Kupil som si grafiku R9600PRO 256MB 128bit, a ked tam nainstalujem akekolvek ovladace, ci uz nove alebo stare, alebo originalne co boli k nej, tak mam v hrach vytazenost CPU 100%, a napr. v CS ked pohnem mysou, tak pohyb je taky akoby spomaleny, oneskoreny, NEJEDNA SA O ZNIZENIE FPS!!, jednoducho len oneskoreny spomaleny pohyb... tym padom je hratelnost na velmi nizkej urovni.

Robilo mi to aj na grafike co som mal predtym (R9600 SE),ale robilo mi to LEN s inymi verziami ovladacov ako boli original na CD ku grafike, s originalnymi som problem nemal...

A teraz mi to robi na akychkolvek... Neviem si s tym rady, ci nieco nastavit v biose, alebo vo windowse.
Virusy ani podobna haved takisto nie, to mam vsetko otestovane, a nad tym proste nespekulujte, tym to nieje, je to v niecom inom:)

Zistil som, preto to robi, lebo nejaka aplikacia zere vykon CPU inak ako ma... Urcite poznate vo spravcovi uloh windowsu medzi procesmi Procesy systemovej necinnosti... tak toto by malo mat stale hodnotu 99, lenze ono to ma tu hodnotu inu, skace to, napr. v CS to skoci na 20, a zase samotny proces HL.exe si bere 99%, a to by teda rozhodne robit nemalo... takze uz viem v com je problem,ale neviem jak ho odstranit

Je to dost zlozity problem podla mna, lebo zatial na to nikto nevedel odpoved, takze sa spolieham na pretaktovanie.sk, dufam ze aspon tu mi trocha pomozete :)

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 20:04
od užívateľa popo666
no nazdar >> na starej VGA som mal v istych hrach rovnaky problem (napr. CounterStrike) nic nepomahalo,, len sa to prestat hrat :D Viac ti neviem povedat, raz mi to prestalo robit po preinstalovani Windowsu, ale preco, to ti nepoviem :?

Re: Velky problem s Ati R9600PRO Help pls!

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 21:01
od užívateľa shiro
gila1 napísal:


Zistil som, preto to robi, lebo nejaka aplikacia zere vykon CPU inak ako ma... Urcite poznate vo spravcovi uloh windowsu medzi procesmi Procesy systemovej necinnosti... tak toto by malo mat stale hodnotu 99, lenze ono to ma tu hodnotu inu, skace to, napr. v CS to skoci na 20, a zase samotny proces HL.exe si bere 99%, a to by teda rozhodne robit nemalo... takze uz viem v com je problem,ale neviem jak ho odstranit
Lol si ma pobavil....procesor je od toho aby sa pouzival. To, ze hra zerie cely jeho vykon je naprosto normalne.

Skor sa pohraj s ovladacmi, ATi ma s nimi problemy snad odjakziva, este som nevidel ovladac, co by fungoval na prvy sup.

ATi maju dobre grafiky, ovsem kvalita ovladacov ma odradza od kupy cohokolvek od ATi. - preto existujem na nVidia grafikach, kde taketo somarinky neexistuju [noflame pls, hovorim z vlastnej skusenosti]

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 21:07
od užívateľa popo666
ale ked to vezmes zo siroka, je len par pripadov, kde je problem s ovladacmi od ATI (ak sa vobec o tom da vraviet) a to tak ci onak nepomoze galia01 s tym problemom. Z vlastnej skusenosti >> skus preinstalovat Win, ak mas cas, mozno to aj tebe pomoze ;)

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 21:41
od užívateľa bmw_case
popo666 napísal:ale ked to vezmes zo siroka, je len par pripadov, kde je problem s ovladacmi od ATI (ak sa vobec o tom da vraviet) a to tak ci onak nepomoze galia01 s tym problemom. Z vlastnej skusenosti >> skus preinstalovat Win, ak mas cas, mozno to aj tebe pomoze ;)
:roll: to neni riesenie... Da sa to aj bez toho.. Stare ovladace, aj z karty co bola pred nou a pred-pred nou odinstaluj drivercleanerom. Pouzi OMega drivers.Napriklad na mojej grafe(Radeon 9600XT 256mb) to znamenalo v niektorych hrach narastaz o 6-9 FPS... Odporucam ti ich nainstalovat v nudzovom rezime...

Ale to s tou "pomalou mysov" poznam mal som to na gf 440mx.. Stacilo nastavit odozvu v ovladacoch a bolo po probleme.. Ale de sa to robi na atinach newem.. :( Mozno to vie niekto iny.. :)

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 22:04
od užívateľa gila1
no sak omega drivers som uz skusal,ale neskusal som to s tym drivercleanerom a nudzovym rezimom... preco akurat hentak?? v com je to ine,oproti normalnej instalaci/odinstalacii vo wine??? hm?

Napísané: Po 02. Apr, 2007, 22:32
od užívateľa shiro
Niekedy tie ovladace neodstrania po sebe uplne vsetko, preto existuje drivercleaner.

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 14:58
od užívateľa velijura
@ gila1
A aky mas pocitac, hlavne aku mas zakladnu dosku?

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 22:02
od užívateľa gila1
uz som skusil aj to jak mi niekto radil ze preinstalovat v safe mode, proste ten navod s tym drivercleanerom, a rovnako stale...

velijura:
No, moja zostava nieje bohviejaka...
Zakladna doska: Abit KD7A, chipset: KT400A

GRAFIKA: Predtym: Manli Ati Radeon 9600SE 64bit, 128MB
Teraz: Club3D Ati Radeon 9600PRO 128bit 256MB...

Procesor: AMD AthlonXP 2100+ @ 1900Mhz
HDD: 200GB, RAM:512MB

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 22:32
od užívateľa velijura
NO, ja by som v prvej rade zmenil kombinaciu tej zakladnej dosky a grafiky...z vlastnej skusenosti (aj keD na inom VIA chipsete) si dovolim tvrdit, ze cely problem bude najskor tam...

BTW: skus sa pohrat s nastavenim AGP - zmena rychlosti 4x/8x, vypnutie/zapnutie FW atd., mozno to pomoze...

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 22:52
od užívateľa gila1
no hej,ale ja urcite zakladnu dosku menit nebudem, je to v softwareovom nastaveni... lebo sak predtym na shitnejsej grafike mi to s original ovladacmi nerobilo...
aj by som sa pohral s FW, a aj s biosom,ale neviem co a jak,lebo v biose je tych fast writeov pre agp viac, a ak myslis vo wine tak tam som to uz skusal... ale este som neskusal zmenit agp na 4x, ved to mi pojde vsetko pomalsie!!! :cry: ci nie?

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 23:02
od užívateľa glide
nemas len cs nastavene na d3d namiesto opengl? d3d v cs zvykne robit to, ze mas tzv plavajucu mys (alebo spomalenu). proste reaguje oneskorene.

Napísané: Ut 03. Apr, 2007, 23:16
od užívateľa velijura
gila1 napísal:no hej,ale ja urcite zakladnu dosku menit nebudem, je to v softwareovom nastaveni... lebo sak predtym na shitnejsej grafike mi to s original ovladacmi nerobilo...
aj by som sa pohral s FW, a aj s biosom,ale neviem co a jak,lebo v biose je tych fast writeov pre agp viac, a ak myslis vo wine tak tam som to uz skusal... ale este som neskusal zmenit agp na 4x, ved to mi pojde vsetko pomalsie!!! :cry: ci nie?
Problem u tejto kombinacie obvykle byva v ovladaci pre AGP. Skus znizit tu rychlost AGP na 4x a vypnut FW v BIOSe a aj v ovladacoch grafickej karty. Ak to nepomoze tak potom asi len vymenit grafiku, najlepsie za nVidiu alebo Radeon inej serie ako je R95xx/9600, keDze dosku si chces nechat...

Tym znizenim rychlosti AGP z 8x na 4x ti to pomalsie urcite nepojde, ta grafika to aj tak nevyuzije...

Inak mohol by si este skusit preinstalovat ovladac na AGP, mozno postaci len to... :wink:

Napísané: St 04. Apr, 2007, 00:47
od užívateľa gila1
tak uz som skusil aj dat AGP na 4x, aj som vypol fast write a stale rovnako.. :x :o :?

Napísané: St 04. Apr, 2007, 06:06
od užívateľa velijura
Tak vymen graficku kartu...