Velky problem s Ati R9600PRO Help pls!

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
gila1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Velky problem s Ati R9600PRO Help pls!

Príspevok od užívateľa gila1 » Po 02. Apr, 2007, 19:25

Zdravim, mam nasledovny problem: Kupil som si grafiku R9600PRO 256MB 128bit, a ked tam nainstalujem akekolvek ovladace, ci uz nove alebo stare, alebo originalne co boli k nej, tak mam v hrach vytazenost CPU 100%, a napr. v CS ked pohnem mysou, tak pohyb je taky akoby spomaleny, oneskoreny, NEJEDNA SA O ZNIZENIE FPS!!, jednoducho len oneskoreny spomaleny pohyb... tym padom je hratelnost na velmi nizkej urovni.

Robilo mi to aj na grafike co som mal predtym (R9600 SE),ale robilo mi to LEN s inymi verziami ovladacov ako boli original na CD ku grafike, s originalnymi som problem nemal...

A teraz mi to robi na akychkolvek... Neviem si s tym rady, ci nieco nastavit v biose, alebo vo windowse.
Virusy ani podobna haved takisto nie, to mam vsetko otestovane, a nad tym proste nespekulujte, tym to nieje, je to v niecom inom:)

Zistil som, preto to robi, lebo nejaka aplikacia zere vykon CPU inak ako ma... Urcite poznate vo spravcovi uloh windowsu medzi procesmi Procesy systemovej necinnosti... tak toto by malo mat stale hodnotu 99, lenze ono to ma tu hodnotu inu, skace to, napr. v CS to skoci na 20, a zase samotny proces HL.exe si bere 99%, a to by teda rozhodne robit nemalo... takze uz viem v com je problem,ale neviem jak ho odstranit

Je to dost zlozity problem podla mna, lebo zatial na to nikto nevedel odpoved, takze sa spolieham na pretaktovanie.sk, dufam ze aspon tu mi trocha pomozete :)

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 02. Apr, 2007, 20:04

no nazdar >> na starej VGA som mal v istych hrach rovnaky problem (napr. CounterStrike) nic nepomahalo,, len sa to prestat hrat :D Viac ti neviem povedat, raz mi to prestalo robit po preinstalovani Windowsu, ale preco, to ti nepoviem :?
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7504
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Velky problem s Ati R9600PRO Help pls!

Príspevok od užívateľa shiro » Po 02. Apr, 2007, 21:01

gila1 napísal:


Zistil som, preto to robi, lebo nejaka aplikacia zere vykon CPU inak ako ma... Urcite poznate vo spravcovi uloh windowsu medzi procesmi Procesy systemovej necinnosti... tak toto by malo mat stale hodnotu 99, lenze ono to ma tu hodnotu inu, skace to, napr. v CS to skoci na 20, a zase samotny proces HL.exe si bere 99%, a to by teda rozhodne robit nemalo... takze uz viem v com je problem,ale neviem jak ho odstranit
Lol si ma pobavil....procesor je od toho aby sa pouzival. To, ze hra zerie cely jeho vykon je naprosto normalne.

Skor sa pohraj s ovladacmi, ATi ma s nimi problemy snad odjakziva, este som nevidel ovladac, co by fungoval na prvy sup.

ATi maju dobre grafiky, ovsem kvalita ovladacov ma odradza od kupy cohokolvek od ATi. - preto existujem na nVidia grafikach, kde taketo somarinky neexistuju [noflame pls, hovorim z vlastnej skusenosti]

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 02. Apr, 2007, 21:07

ale ked to vezmes zo siroka, je len par pripadov, kde je problem s ovladacmi od ATI (ak sa vobec o tom da vraviet) a to tak ci onak nepomoze galia01 s tym problemom. Z vlastnej skusenosti >> skus preinstalovat Win, ak mas cas, mozno to aj tebe pomoze ;)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Príspevok od užívateľa bmw_case » Po 02. Apr, 2007, 21:41

popo666 napísal:ale ked to vezmes zo siroka, je len par pripadov, kde je problem s ovladacmi od ATI (ak sa vobec o tom da vraviet) a to tak ci onak nepomoze galia01 s tym problemom. Z vlastnej skusenosti >> skus preinstalovat Win, ak mas cas, mozno to aj tebe pomoze ;)
:roll: to neni riesenie... Da sa to aj bez toho.. Stare ovladace, aj z karty co bola pred nou a pred-pred nou odinstaluj drivercleanerom. Pouzi OMega drivers.Napriklad na mojej grafe(Radeon 9600XT 256mb) to znamenalo v niektorych hrach narastaz o 6-9 FPS... Odporucam ti ich nainstalovat v nudzovom rezime...

Ale to s tou "pomalou mysov" poznam mal som to na gf 440mx.. Stacilo nastavit odozvu v ovladacoch a bolo po probleme.. Ale de sa to robi na atinach newem.. :( Mozno to vie niekto iny.. :)
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
gila1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa gila1 » Po 02. Apr, 2007, 22:04

no sak omega drivers som uz skusal,ale neskusal som to s tym drivercleanerom a nudzovym rezimom... preco akurat hentak?? v com je to ine,oproti normalnej instalaci/odinstalacii vo wine??? hm?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7504
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Po 02. Apr, 2007, 22:32

Niekedy tie ovladace neodstrania po sebe uplne vsetko, preto existuje drivercleaner.

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Ut 03. Apr, 2007, 14:58

@ gila1
A aky mas pocitac, hlavne aku mas zakladnu dosku?
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
gila1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa gila1 » Ut 03. Apr, 2007, 22:02

uz som skusil aj to jak mi niekto radil ze preinstalovat v safe mode, proste ten navod s tym drivercleanerom, a rovnako stale...

velijura:
No, moja zostava nieje bohviejaka...
Zakladna doska: Abit KD7A, chipset: KT400A

GRAFIKA: Predtym: Manli Ati Radeon 9600SE 64bit, 128MB
Teraz: Club3D Ati Radeon 9600PRO 128bit 256MB...

Procesor: AMD AthlonXP 2100+ @ 1900Mhz
HDD: 200GB, RAM:512MB

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Ut 03. Apr, 2007, 22:32

NO, ja by som v prvej rade zmenil kombinaciu tej zakladnej dosky a grafiky...z vlastnej skusenosti (aj keD na inom VIA chipsete) si dovolim tvrdit, ze cely problem bude najskor tam...

BTW: skus sa pohrat s nastavenim AGP - zmena rychlosti 4x/8x, vypnutie/zapnutie FW atd., mozno to pomoze...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
gila1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa gila1 » Ut 03. Apr, 2007, 22:52

no hej,ale ja urcite zakladnu dosku menit nebudem, je to v softwareovom nastaveni... lebo sak predtym na shitnejsej grafike mi to s original ovladacmi nerobilo...
aj by som sa pohral s FW, a aj s biosom,ale neviem co a jak,lebo v biose je tych fast writeov pre agp viac, a ak myslis vo wine tak tam som to uz skusal... ale este som neskusal zmenit agp na 4x, ved to mi pojde vsetko pomalsie!!! :cry: ci nie?

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » Ut 03. Apr, 2007, 23:02

nemas len cs nastavene na d3d namiesto opengl? d3d v cs zvykne robit to, ze mas tzv plavajucu mys (alebo spomalenu). proste reaguje oneskorene.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Ut 03. Apr, 2007, 23:16

gila1 napísal:no hej,ale ja urcite zakladnu dosku menit nebudem, je to v softwareovom nastaveni... lebo sak predtym na shitnejsej grafike mi to s original ovladacmi nerobilo...
aj by som sa pohral s FW, a aj s biosom,ale neviem co a jak,lebo v biose je tych fast writeov pre agp viac, a ak myslis vo wine tak tam som to uz skusal... ale este som neskusal zmenit agp na 4x, ved to mi pojde vsetko pomalsie!!! :cry: ci nie?
Problem u tejto kombinacie obvykle byva v ovladaci pre AGP. Skus znizit tu rychlost AGP na 4x a vypnut FW v BIOSe a aj v ovladacoch grafickej karty. Ak to nepomoze tak potom asi len vymenit grafiku, najlepsie za nVidiu alebo Radeon inej serie ako je R95xx/9600, keDze dosku si chces nechat...

Tym znizenim rychlosti AGP z 8x na 4x ti to pomalsie urcite nepojde, ta grafika to aj tak nevyuzije...

Inak mohol by si este skusit preinstalovat ovladac na AGP, mozno postaci len to... :wink:
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
gila1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa gila1 » St 04. Apr, 2007, 00:47

tak uz som skusil aj dat AGP na 4x, aj som vypol fast write a stale rovnako.. :x :o :?

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 04. Apr, 2007, 06:06

Tak vymen graficku kartu...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"