nVidia GeForce 7900GTO

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » Po 26. Feb, 2007, 23:38

Ta karta ide tusim stale horsie a horsie. Pri tom ako som ju kupil som ju mohol mat skoro na 705/1640 a teraz ked som dal zistenie optimalnych frekvencii po nainstalovani Windowsu tak mi dalo 688/1500 tak som na ttych frekvenciach hral Blood Rayne 2 a asi po 20min blik a obraz ostal komplet sedy z hry ani pamiatka z obrazu a sede pruhy na monitore.
Tak som sa CTRL+ALT+DEL vyhodil do win a tam obraz isiel normalne zmenil som frekvencie na default 650/1320 a hodil sa do hry a isla uz normalne ale vypol som ju.
Toto sa mi stalo uz aj u bety stalkera aj u Gothic 3 aj u Oblivionu, kartu som nemal moc pretaktenu u Gothic3 sa mi to stalo pri loadovani a ked sa hra naloadovala stale bola taka obrazovka,
Ked som stlacal ALT+TAB tak pruhy boli akurat farba pozadia sa zo sedej zmenila na bielu alebo fialovu alebo neviem na aku.
Vyskusam kartu na defaulte dam jej poriadny zahul ako pojde ak uvidim chybu poleti na reklamaciu.
Co to podla vas je??
Dufam ze vas vcelku moj dlhy post neunavil :wink:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1257
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » Po 26. Feb, 2007, 23:44

MichiGen napísal:Ta karta ide tusim stale horsie a horsie. Pri tom ako som ju kupil som ju mohol mat skoro na 705/1640 a teraz ked som dal zistenie optimalnych frekvencii po nainstalovani Windowsu tak mi dalo 688/1500 tak som na ttych frekvenciach hral Blood Rayne 2 a asi po 20min blik a obraz ostal komplet sedy z hry ani pamiatka z obrazu a sede pruhy na monitore.
Tak som sa CTRL+ALT+DEL vyhodil do win a tam obraz isiel normalne zmenil som frekvencie na default 650/1320 a hodil sa do hry a isla uz normalne ale vypol som ju.
Toto sa mi stalo uz aj u bety stalkera aj u Gothic 3 aj u Oblivionu, kartu som nemal moc pretaktenu u Gothic3 sa mi to stalo pri loadovani a ked sa hra naloadovala stale bola taka obrazovka,
Ked som stlacal ALT+TAB tak pruhy boli akurat farba pozadia sa zo sedej zmenila na bielu alebo fialovu alebo neviem na aku.
Vyskusam kartu na defaulte dam jej poriadny zahul ako pojde ak uvidim chybu poleti na reklamaciu.
Co to podla vas je??
Dufam ze vas vcelku moj dlhy post neunavil :wink:
v com si dal zistenie optimalnych frekvencii?

ja hram gothica3 ,obliviona a este sa mi nic take podobne s moju grafu nestalo.
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: GT 440 2GB , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: Corsair HX650w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » Ut 27. Feb, 2007, 00:01

Shoty napísal:
v com si dal zistenie optimalnych frekvencii?

ja hram gothica3 ,obliviona a este sa mi nic take podobne s moju grafu nestalo.
V coolbits v ovladacoch, a v Oblivionovi mam pri OC problem s tym ze scerna obraz ked je zapnute HDR, bez HDR to nespravi vsetko zcerna ale hra ide dalej a je vidiet vsetky ukazatele.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
beardie
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2278
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa beardie » Ut 27. Feb, 2007, 00:10

nemas zapraseny vetrak alebo nemenil si nieco v case co ti zmenilo cirkulaciu vzduchu?

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1257
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » Ut 27. Feb, 2007, 00:16

MichiGen napísal:
Shoty napísal:
v com si dal zistenie optimalnych frekvencii?

ja hram gothica3 ,obliviona a este sa mi nic take podobne s moju grafu nestalo.
V coolbits v ovladacoch, a v Oblivionovi mam pri OC problem s tym ze scerna obraz ked je zapnute HDR, bez HDR to nespravi vsetko zcerna ale hra ide dalej a je vidiet vsetky ukazatele.
no ja ani coolbits nemam nainstalovanej :D ,taktujem grafu cez atitool-026 a nemam nikde problem,skus

ozaj este ma napadlo aku verziu ovladacov pouzivas? ja 91.47
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: GT 440 2GB , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: Corsair HX650w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » Ut 27. Feb, 2007, 00:38

Shoty napísal: no ja ani coolbits nemam nainstalovanej :D ,taktujem grafu cez atitool-026 a nemam nikde problem,skus

ozaj este ma napadlo aku verziu ovladacov pouzivas? ja 91.47
Tiez mam 91.47 :) a neviem preco ale cez atitool mi taktovat neislo ten program asi nerozoznal kartu islo len testovat i ked uz neviem na akej verzii som to skusal.
beardie menil som zdroj a kable mam teraz natlacene natahane viacmenej vzadu a mam tam ovela viac priestoru a este k tomu mam na predu vybratu jednu tu prepazku aby do skrinky isiel z predu vzduch ked bude zatvorena ale stalo sa mi to pri otvorenej skrini :!: :? vetrak zapadnuty prachom nieje :lol: a aj ked ho dam na nejakych 65% potom teplota nestupne aspon podla driverov vyssie nez nejakych 52 stupnov, inak tie dve ohniska na zadku karty zatial nechladim :D :D
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1257
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » Ut 27. Feb, 2007, 00:47

MichiGen napísal:
Shoty napísal: no ja ani coolbits nemam nainstalovanej :D ,taktujem grafu cez atitool-026 a nemam nikde problem,skus

ozaj este ma napadlo aku verziu ovladacov pouzivas? ja 91.47
Tiez mam 91.47 :) a neviem preco ale cez atitool mi taktovat neislo ten program asi nerozoznal kartu islo len testovat i ked uz neviem na akej verzii som to skusal.
beardie menil som zdroj a kable mam teraz natlacene natahane viacmenej vzadu a mam tam ovela viac priestoru a este k tomu mam na predu vybratu jednu tu prepazku aby do skrinky isiel z predu vzduch ked bude zatvorena ale stalo sa mi to pri otvorenej skrini :!: :? vetrak zapadnuty prachom nieje :lol: a aj ked ho dam na nejakych 65% potom teplota nestupne aspon podla driverov vyssie nez nejakych 52 stupnov, inak tie dve ohniska na zadku karty zatial nechladim :D :D
tebe ide regulacia otaciek ventilatora manualne?,v akom programe to regulujes? mne to vsetko automatika robi,v idle mam 38 st.a este k tym ohniska zo zadu.ja ich chladim
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: GT 440 2GB , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: Corsair HX650w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » Ut 27. Feb, 2007, 00:52

Shoty napísal: tebe ide regulacia otaciek ventilatora manualne?,v akom programe to regulujes? mne to vsetko automatika robi,v idle mam 38 st.a este k tym ohniska zo zadu.ja ich chladim
Viem vsak som videl tvoje homemade chladenie :wink:
Regulacia mi funguje v rivatunery proste nastavim rychlost ventilatora na fixed alebo ako je to tam napisane dam si percenta a apply, pri 100% je to velmi hlucne do 72% je to v pohode ale ked sa stale toci na tych 70-72 tak zacne neskor vydavat mierne neprijemne zvuky takych 65-68% je idealne asi.Defaultne sa mi zda ze ide stale na 50%
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
barco
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1692
Dátum registrácie: Pi 19. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom

Príspevok od užívateľa barco » Ut 27. Feb, 2007, 12:22

Viem ze to je asi zly napad, al skus ju nataktovat v niecom inom ;)
Napr. v ATiToole, alebo PowerStripu.

Mne moja Gainwardka ide dobre taktovat len v Rivatunery, tam idem stabilne 530/750, v ATiToole sa dostanem s pamatami na 700Mhz a artefakty :?

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » Ut 27. Feb, 2007, 15:42

barco napísal:Viem ze to je asi zly napad, al skus ju nataktovat v niecom inom ;)
Napr. v ATiToole, alebo PowerStripu.

Mne moja Gainwardka ide dobre taktovat len v Rivatunery, tam idem stabilne 530/750, v ATiToole sa dostanem s pamatami na 700Mhz a artefakty :?
Power strip som mal :( a je jedno v com to nataktujem no neviem
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1257
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » Ut 27. Feb, 2007, 17:26

MichiGen napísal:
Shoty napísal: tebe ide regulacia otaciek ventilatora manualne?,v akom programe to regulujes? mne to vsetko automatika robi,v idle mam 38 st.a este k tym ohniska zo zadu.ja ich chladim
Viem vsak som videl tvoje homemade chladenie :wink:
Regulacia mi funguje v rivatunery proste nastavim rychlost ventilatora na fixed alebo ako je to tam napisane dam si percenta a apply, pri 100% je to velmi hlucne do 72% je to v pohode ale ked sa stale toci na tych 70-72 tak zacne neskor vydavat mierne neprijemne zvuky takych 65-68% je idealne asi.Defaultne sa mi zda ze ide stale na 50%
jj pomohol si mi ,uz si tie otacky mozem konecne regulovat.isiel som na defaulte na 49 percent.
konecne som pocul 7900GTO na plnych tockas.dobry vrtulnik :D
este jedna otazocka.nasiel som v rivatuner toto :
Obrázok

naco to je dobre a co je dobre s tym spravit, co tam nastavit
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: GT 440 2GB , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: Corsair HX650w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » St 28. Feb, 2007, 10:54

hmm... ja som na kartu flashol na zaciatku bios z GTX a ponechal aj jej takty a ziaden problem zatial. Fan mam povodny a regulaciu automaticku ...

2Michigen: aky mas vlastne zdroj?

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » St 28. Feb, 2007, 13:25

Mtex napísal:hmm... ja som na kartu flashol na zaciatku bios z GTX a ponechal aj jej takty a ziaden problem zatial. Fan mam povodny a regulaciu automaticku ...

2Michigen: aky mas vlastne zdroj?
Zdroj je v podpise Enermax Liberty 500W (550W peak)
EDIT/: Pardon nebol tam doplnil som ho

Shoty tam v tom rivatunery neviem ciby malo nejaky vyznam tam nieco menit ked je tam vsade pisane AGP, neviem.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11152
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa GABO » St 28. Feb, 2007, 16:57

No u mna nieco podobne ale zatial problem iba v Oblivione ale aj to som vyriesil. Ono treba skusi dat dole chladic a znova ho nasadit ci niekde na pametiach medzi to teplovodivou vlozkou sa nezrobili nejake bubliny alebo co. Este ma napadlo ci nie su niektore z pameti vadne...myslim napr. ze v Oblivione QUARLS3 zaberie celu pamet postupne a narazi na nejaky vadnu cast a OFF...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2624
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MichiGen » St 28. Feb, 2007, 17:04

gabriel napísal:No u mna nieco podobne ale zatial problem iba v Oblivione ale aj to som vyriesil. Ono treba skusi dat dole chladic a znova ho nasadit ci niekde na pametiach medzi to teplovodivou vlozkou sa nezrobili nejake bubliny alebo co. Este ma napadlo ci nie su niektore z pameti vadne...myslim napr. ze v Oblivione QUARLS3 zaberie celu pamet postupne a narazi na nejaky vadnu cast a OFF...
To aj mna napadlo, mozno sa do toho zajtra pustim ale ten chladic je docela mohutny mam strach aby som nemal problem ho tam dat naspat(tym nemyslim zeby som ho neuniesol :lol: ). Inak ty chladis kartu aj zozadu ?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"