Saphire X1800XT 512MB

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
Lukoone
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 185
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: (ZA)

Saphire X1800XT 512MB

Príspevok od užívateľa Lukoone » Ne 20. Aug, 2006, 15:43

Ake mate skusenosti s touto kartou ??? Mam ju a je celkom zaujimava
ako vykonovo je perfektna ale mam problem ze mi robi nejake blbosti a neviem ci to moze byt ? Napr v hre nfs MW mam tien okolo auta kockaty mozem dat aj sreen ...a stale mi padda tato hra nachvilku zamrzne a znovu sa zapne a vo windowse vypisuje nieco s vpu recoover ?!?! podelte sa s nejakymy skusenostiamy

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Ne 20. Aug, 2006, 15:45

Zrejme sa ti prehrieva. Skus si stiahnut RivaTuner a skus zistit ake mas pri hre teploty. Ten screen mozes hodit, nech vidime o co ide. Robil si dake upravy? Taktovanie, alebo daco s chladicom?
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » Ne 20. Aug, 2006, 15:48

vpu recover? Nieco podobne hlasili radeony 9550/9600 na niektorych chipsetoch... bud reinstall driverov na chipset, alebo catalystov.. ale neviem ci to moze byt aj u X1800
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » Ne 20. Aug, 2006, 16:01

bud prehrievanie karty alebo slaby zdroj mas tam chladic od vyroby?

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ne 20. Aug, 2006, 16:16

Typicky priklad zbytocnych postov :roll: . Keby autor nebol lenivy uviest v prvom poste celu zostavu, presny popis problemu a screen, tak uz to mohlo byt aj vyriesene :roll: .
Mozno by sa zislo taketo temy rovno mazat... ludia by sa snaD poucili

Užívateľov profilový obrázok
Jefry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 207
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Slovakia - sweet home. Koš

Príspevok od užívateľa Jefry » Ne 20. Aug, 2006, 17:31

jaffar napísal:Typicky priklad zbytocnych postov :roll: . Keby autor nebol lenivy uviest v prvom poste celu zostavu, presny popis problemu a screen, tak uz to mohlo byt aj vyriesene :roll: .
Mozno by sa zislo taketo temy rovno mazat... ludia by sa snaD poucili
Sak je tu novy aj Ty si musel nejako zacat :lol:
Odporucam minimalne otvorit bednu a preinstalovat windovs najlepsie format C :wink:
Ak si menil kartu a dosku pripadne cele pc ci upgradoval,
stary windovs nerozbehas a lepsie bude to formatnut.
Na cisty win hodit Omega 6.3 drivery.
Ati tray tool a Atitool a rivatuner a monitorovat teploty.
Vsetko nad 80 je zle. :!:
K takejto karte je mimimum 450 znackovy zdroj.
Behat na niecom slabsom je risk.
Komp

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 20. Aug, 2006, 18:27

vitaj na fóre Lukoone :)

/ tie "kockate" tiene su sposobene tym ,ze EA nie je schopna poriadne programovat a optimalizovat hry pre ATI Radeon X1x00
takisto to sposobuje chybajuci Percentage Closer Filtering (PCF) u X1x00.
Podobne "kockate" tiene budes mat pri BF 2 :wink:


- nie je to prehrievanie ....
je to chyba hry a EA ,popripade ATI ,ze neimpementovala PCF.

- naprogramovat by sa tie tiene dali aj bez podpori PCF (aby neboli "kockate") ,ocividne sa EA ale nechce.
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Lukoone
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 185
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: (ZA)

Príspevok od užívateľa Lukoone » Ne 20. Aug, 2006, 23:20

tekze zdroj mam 420W tym to nebude moja zostava je pd 930@3600Mhz a 2048Mb ram .....teplota v klude 54 a v burne mam okolo 72 to je ok ...drivery mam najnovsie 6.8 bedna je vetrana ...mam tam sice new bios ktory oznacuju ako PE ale to mi este znizilo teploty a ide lepsie ....len pri tejto hre mi to robi ...
ObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » Ne 20. Aug, 2006, 23:43

no 420W na pD pri 3600MHz mi pride hooodne malo s x1800 je zaujimave ze ti pc ide.
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
Lukoone
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 185
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: (ZA)

Príspevok od užívateľa Lukoone » Ne 20. Aug, 2006, 23:59

port77 napísal:no 420W na pD pri 3600MHz mi pride hooodne malo s x1800 je zaujimave ze ti pc ide.
videl uz frcat na slabsich zdrojoch a islo to ok ..ako spominal crux bude to asi tou firmou EA leo mi to blbne iba pri nfsmw a nic ine to nerobi ..3d marky prejdu v pohode aj hry ako fear , farcry ,hl2...atd ...ale ak maate nejake skusenosti poradte ....

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 21. Aug, 2006, 10:05

Lukoone napísal:
port77 napísal:no 420W na pD pri 3600MHz mi pride hooodne malo s x1800 je zaujimave ze ti pc ide.
videl uz frcat na slabsich zdrojoch a islo to ok ..ako spominal crux bude to asi tou firmou EA leo mi to blbne iba pri nfsmw a nic ine to nerobi ..3d marky prejdu v pohode aj hry ako fear , farcry ,hl2...atd ...ale ak maate nejake skusenosti poradte ....
nie asi :roll: na 100% je to tak ako som povedal :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Lukoone
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 185
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: (ZA)

Príspevok od užívateľa Lukoone » Po 21. Aug, 2006, 12:57

crux2005 napísal:
Lukoone napísal:
port77 napísal:no 420W na pD pri 3600MHz mi pride hooodne malo s x1800 je zaujimave ze ti pc ide.
videl uz frcat na slabsich zdrojoch a islo to ok ..ako spominal crux bude to asi tou firmou EA leo mi to blbne iba pri nfsmw a nic ine to nerobi ..3d marky prejdu v pohode aj hry ako fear , farcry ,hl2...atd ...ale ak maate nejake skusenosti poradte ....
nie asi :roll: na 100% je to tak ako som povedal :wink:
a existuje teda nieco cim to fixnem aby to nerobilo ???

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 21. Aug, 2006, 13:02

hmmm , cakaj rozmyslam ....
ano,ze nebudes hrat NFS:MW
s pozdravom, crux.

JeepeRs
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ne 25. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: O.k.Namestovo
Kontaktovať užívateľa:

Re: Saphire X1800XT 512MB

Príspevok od užívateľa JeepeRs » Po 21. Aug, 2006, 13:46

Lukoone napísal:Ake mate skusenosti s touto kartou ??? Mam ju a je celkom zaujimava
ako vykonovo je perfektna ale mam problem ze mi robi nejake blbosti a neviem ci to moze byt ? Napr v hre nfs MW mam tien okolo auta kockaty mozem dat aj sreen ...a stale mi padda tato hra nachvilku zamrzne a znovu sa zapne a vo windowse vypisuje nieco s vpu recoover ?!?! podelte sa s nejakymy skusenostiamy
Na 80% to bude tym Pe biosom... Flashni si tam povodny bios a skus otestovat potom. Mne ten bios robil presne to iste... nemam s nim dobre skusenosti radsej si tam nehcaj ten co tam bol a pretoc grafiku cez atitool...
MB:Dfi LP UT nF4 ultra-D CPU:AMD AthlonX2 4200+@2.75 ghz 1.52v Scythe SCINF-1000 INFINITY VGA:ATI Radeon X1800XT 512MB@670/823RAM:2*1024 Corsair@DDR 460 2.5 3 2 6 HDD:2*120 gb WS120JS Raid0,160 gb Seagate Sata2 PSU:Nexus NX5000

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Saphire X1800XT 512MB

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 21. Aug, 2006, 14:24

JeepeRs napísal:Na 80% to bude tym Pe biosom... Flashni si tam povodny bios a skus otestovat potom. Mne ten bios robil presne to iste... nemam s nim dobre skusenosti radsej si tam nehcaj ten co tam bol a pretoc grafiku cez atitool...
preco si to myslis :?
cital si prispevky odmna ? :?
s pozdravom, crux.

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"