GPU so 4 výstupmi ?

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 20. Sep, 2019, 09:47

Ahojte, prosím o radu s GPU s 3-4 nezávislými výstupmi, radšej asi DVI (ak nie sú, môže byť HDMI). Nepotrebujem to na hranie, ale do kanclu na prácu + yobrazovanie Webu.

Netuším aké sú možnosti, rozdiely, na čo si dať pozor,...

Ďakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20653
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 20. Sep, 2019, 09:51

tak asik jediný problém dneska je to že síce máš 4 výstupy alebo aj viac ale každý je iný
alebo skorej máš 4x hdmi, poprípade 4xDP...
4xDVI bude ťažké kedže je to už mrtve
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 20. Sep, 2019, 10:09

By som zobral aj bazárovku, v pohode. Ak sa nebude dať inak, tak 4x HDMI, prípadne ak existujú korekcie DP-to-HDMI, môže byť aj DP. Len to neviem či existuje...
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6677
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa stiv » Pi 20. Sep, 2019, 10:28

P2000 ma 4x dp

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5054
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa mino_85 » Pi 20. Sep, 2019, 10:39

Ak to potrebuješ len ako zobrazovadlo, tak najlacnejšie asi toto, len bacha na rozlíšenie cez DVI http://www.pny.eu/consumer/explore-all- ... o-p620-dvi
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2412
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa wingo » Pi 20. Sep, 2019, 10:39

Pokiaľ viem neexistuje bežná karta čo by mala 4xDVI alebo 4xHDMI. Možno nejaká profi špeciálne na to určená.
1. Ak chceš 4x rovnaký výstup, tak len niektoré špeciálne karty čo majú 4-6x DP.
2. Ak chceš využiť existujúce porty bežných kariet, možno dakde nájdeš 2xDVI + 2xHDMI, ale to bude špecialitka, karty s 2xDVI mali bežne 1xHDMI a 1xDP.
3. Alebo využiť existujúce porty a redukcie z DP na HDMI alebo DVI, napr. 2xHDMI a 2x cez redukcie DP->HDMI, alebo 1xDVI + 3x redukcia DP->DVI
4. Využiť viacero kariet, napr. 2 karty každú s 2xDVI a máš 4xDVI. Dajú sa využiť aj porty na doske z integrovanej grafiky.

Pozor na max počet podporovaných monitorov na jednu kartu, AMD už dlho (myslím že už od uvedenia GCN architektúry) podporuje až 6, ale iba cez DP, cez DVI alebo HDMI môžu byť naraz pripojené iba 2 monitory na jednu kartu. To platí aj pre pasívne, tzn. lacnejšie DP-HDMI alebo DP-DVI adaptéry. Nemôžeš použiť 4x pasívne DP-HDMI adaptéry, 2 z nich musia byť aktívne adaptéry. Rovnako ak už máš 2 monitory pripojené na HDMI alebo DVI, tak všetky ostatné monitory pripojené na DP cez redukcie musia používať aktívne redukcie.
nVidia podporuje 4 monitory (tu by malo byť jedno cez aký port či redukciu) na kartu od generácie Pascal (10xx) podľa supportu Asus (link nižšie), ale čítal som že to podporoval už Maxwell (9xx).
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1035209/
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20653
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 20. Sep, 2019, 10:48

ono tie NVS by mohli byť riešením a tie najslabšie modely nestoja hory doly aj ked lacné niesú ked sa človek zamyslí aký HW tam
celý problém je v podstate v tom že na bežných GK sa 4 rovnaké výstupy moc nevidia a napr dvi už teraz duplom
wingo to zhrnul inak vcelku slušne
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 20. Sep, 2019, 10:54

Hej, perfektné info, ďakujem.

Nevadí aj kombinácia portov (cez redukcie upravíme ako treba), skôr ide o to, že potrebujem mať 3-4 monitory naraz zapnuté a na každom zobrazovať niečo iné, ale naraz. Aby proste išli naraz tie 3-4 monitory.

Zobrazovanie len desktop, web,... Nie hry, žiadny video edit.

OTÁZKA - keď mám na doske VGA + v slote druhú, viem vo Win7 naraz zobrazovať z oboch grafík, a ešte aj zo všetkých portov?

edit: tá P620-tka sa dá za 139€, čo je znesiteľné, ak to bude fungovať tak ako potrebujem... Samozrejme poteší lacnejšie/šikovnejšie riešenie, pokiaľ je možné :red:
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
paksi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 289
Dátum registrácie: Pi 16. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa paksi » Pi 20. Sep, 2019, 10:58

Skús ak zoženieš Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+
https://www.asrock.com/Graphics-Card/AM ... %208G%20OC+/

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20653
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 20. Sep, 2019, 11:16

tie NVS sú primárne zobrazovadlá takže sa čaká že to bude ozaj ok
lebo inšie nevedia :D
tá 5700 snád cenovo trochu mimo hlavne ak to ide do kanclu a len na 2d
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 20. Sep, 2019, 11:30

Jasné že je to mimo (RX5700), nejdem na tom drtiť hry kámo, len čisto PDF, Firefox, max. nejaké YT video + H264 z disku :OO=

Dík aj za ten tip, ale ja nepotrebujem gaming
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 20. Sep, 2019, 15:15

OTÁZKA - keď mám na doske VGA + v slote druhú, viem vo Win7 naraz zobrazovať z oboch grafík, a ešte aj zo všetkých portov?
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1908
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 21. Sep, 2019, 16:36

Ono treba si davat aj pozor na to, v akom rozliseni a kolko monitorov dokazala karta obsluzit ..

Pre otca som to riesil par rokov dozadu a skoncili sme u AMD FirePro W4100, lenze tam slo zobrazit len na 2 monitory cez adaptery na DVI s rozlisenim 2MPx a treti uz bol problem lebo bol HDMI takze skoncilo to ze pracovne Eizo boli na W4100 cez aktivne DP>DVI adaptery a 24" FHD monitor pre surfovanie siel priamo z dosky na HDMI .. neskor som dokupil aktivny adapter na HDMI a sli vsetky naraz, ale treba si davat pozor co a ako spolu pracuje

ak ti BIOS dovoli mat aktivne obe karty (vacsinou ano) tak vies pouzit 1 z dosky a 3 z PCI-E GPU
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
dodiken
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 682
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Nová Baňa

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa dodiken » Ne 22. Sep, 2019, 05:45

Ja mám doma takpovediac "navyše" staršiu AMD kartu, ktorá má 6xminiDisplayPort.
Ale potrebuje prídavné napájanie 1x6pin.
https://www.amazon.co.uk/7850-Eyefinity ... B00K1VXLH2
Define R4 Titanium grey + 4*Nexus D12, Nexus Value 430 + Nexus D12, Pure Platinum Z77, Core i5-3470@3800MHz - Matterhorn Pure + Noctua P12, EVGA GTX 1050Ti FTW 4GB GDDR5, Kingston 4*4GB-1600MHz, Kingston SVP200S3/60GB, WD1003FZEX+WD5002AALX v boxe Himuro v kombinácii s penou, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPU so 4 výstupmi ?

Príspevok od užívateľa schyzoy » Po 23. Sep, 2019, 11:14

Skúsim teda či mi pôjde naraz VGA z dosky + tie výstupy na GPU, to som neskúšal. Tá 7850 dodiken vyzerá dobre, otázka je cena
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Zamknuté

Návrat na "Grafické karty"