Upgrade Bios z 750m na 755m

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
M4x_E=mc2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2019, 23:51

Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa M4x_E=mc2 » So 05. Jan, 2019, 00:11

Ahojte mam problém s flash biosu na mojej grafickej karte.Chcem prepísať bios z grafickej karty 750m na 755m. Jedna sa o notebook y510p 2x 750m. Na internete som sa dočítal že to nie je možne z toho dôvodu lebo tento model ma bios grafickej karty spoločný s biosom počítača. Stále mi to vypisuje to čo je na obrázku. Ďakujem za každú radu.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1888
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa patro16 » So 05. Jan, 2019, 13:27

a naco tam chces flashovat ten iny bios ked medzi tymi gpu je rozdiel len v core clock 13Mhz a 400Mhz pre pamäte co by sa malo dat urobit aj cez sw?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7082
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa shiro » So 05. Jan, 2019, 13:29

na vykone nic neuvidis, je to z blata do kaluze.
Dat si tu hlasku do translatora je to najmenej a za 10s vies, co to pise.
V skratke - nenaslo to ziadnu EEPROM pamat (bios tej grafiky) tam, kde ho to ocakava a kde by mal byt - preto sa nic neflashlo.
zbytocne riskujes, asi ta mrzi, ze mas funkcny ntb.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

M4x_E=mc2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2019, 23:51

Re: Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa M4x_E=mc2 » So 05. Jan, 2019, 14:00

Čiže he to tak že tieto grafické karty v notebooku nemajú svoju vlastnú bios pamäť. A keď ste sa pýtali prečo to robím tak nie pre výkon ale chcem skúsiť či mi to nepomôže s problémom ktorý mi tá grafická karta robí. To že hocikedy prestane pracovať blikane obrazovka a výpise “ Display driver stopped responding and has recovered“ skúšal som už všetko na ten problém tak preto som chcel skúsiť flash bios . A dá sa to aj tak urobiť i keď to má spoločný BIOS ?

Áno viem že tým nič nehodlám myslím výkon ale ja som chcel skúsiť či mi neopraví problém s “ Display driver stopped responding and has recovered“ všetko som už skúšal na tento problém a myslel som si že toto by to mohlo vyriešiť. Druha otázka dá sa to vôbec urobiť keď to má spoločný bios ? ..

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4390
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa shajek » So 05. Jan, 2019, 16:04

Neopravi
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

M4x_E=mc2
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2019, 23:51

Re: Upgrade Bios z 750m na 755m

Príspevok od užívateľa M4x_E=mc2 » Po 07. Jan, 2019, 19:49

No čiže áno nakoniec som si zničil grafickú kartu na doske. vôbec nechcela taktovať stále ostávala na 135Mhz a 405Mhz pamäť. Cize asi som nieco urobil s biosom na grafickej karte. Inak tu druhu grafickú kartu sa dalo flashnuť. Tak som sa rozhodol restovať bios tým že odpojím baterku na základnej doske tu som odpojil asi tak na 8 hodín. Notebook som poskladal a aj tak to nepomohlo stále sa grafická nechcela fungovať. Vyriešil to až tento návod kde sa prepise bios pomocou USB. https://blog.jimsjump.com/2016/02/07/le ... ry-solved/ bios sa prepísal na v 3.05 (mal som 3.08) A grafická karta už potom pekne fungovala. Píšem to len preto ak by mal podobný problém alebo by potreboval flash biosu na Y510p. Podla tohto navodu viete flash bios aj bez toho aby vám fungoval Display alebo by ste vôbec sa nevedeli dostať do biosu, jedne čo potrebujete je usb a aby sa notebook zapol)
Ďakujem za rady, rozhodol som sa že si poskladám stolný PC. Pekný deň.

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"