Gigabyte EoP 2018

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13693
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa Snake » Št 03. Jan, 2019, 11:44

Gigabyte dostal pekny darcek ku koncu roka:

https://www.secureauth.com/labs/advisor ... rabilities

Slusny exploit v niekolkych appkach :D

TOP obfuskacia ich servera :D

Kód: Vybrať všetko

server.dat:/jBx46IbKq05oFpPnVdFf1dZFvEY76UGEA+i8rcL8odb+2IRzD87fLZ8C4w3QwXJ
Co je 3DES s MD5 klucom "secret"

(ich server je ftp://swftp.gigabyte.com.tw/LiveUpdate2/)

A uplny strop je:
2018-07-12: Gigabyte responded that, according to its PM and engineers, its products are not affected by the reported vulnerabilities.
:hysterical:

Som rad ze zakaznikom nedavam NIC od tejto firmy. Som zvedavy na prvy exploit a hlasenia BSoD od pouzivatelov, mozno potom sa tajvanci pohnu.
#rollerman

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4390
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa shajek » Št 03. Jan, 2019, 11:59

je to pekne smutne :) ale vo vysledku je problem software ktory aj tak (dufam) nikto nepouziva. Ale ano, spravanie spolocnosti je minimalne na zamyslenie
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa wingo » Št 03. Jan, 2019, 12:02

Ja som to pochopil tak že chyba je v driveroch, ktoré môže zavolať akákoľvek appka (vírus) ak vie čo má volať.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13693
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa Snake » Št 03. Jan, 2019, 12:04

Ano, chyba tam overenie kto moze dane funkcie volat, a kedze sa jedna o LowLevel access (dokonca do MSR registrov kks - cize cele ASLR moze byt pri sikovnej implementacii nahovno).
#rollerman

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4390
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa shajek » Št 03. Jan, 2019, 12:09

No to sa pýtam, keď mám GB dosku, drivre na zvuk dodáva realtek, na siet realtek/intel atd atd., nic od GB nemam co nainstalovat (iba software na ovladanie dosky - podsveitenie, vetraky, atd) - tento software instaluje nejake svoje drivre alebo sa jedna priamo o nejake systemove drivre na GB dosky ?

takze aj ked som v zivote neinstaloval ten SW tak som stale mozna obet ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13693
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa Snake » Št 03. Jan, 2019, 12:13

Nie musis nainstalovat ich appky, oni to robia kvoli ovladaniu led a podobnych kravin, ale v podstate hocijakemu procesu umoznili direct ovladat hw, a kedze sa jedna o kernel driver, tak umoznili aj eskalaciu opravneni, tzn ze hocijaky proces moze povysit svoje prava cez ich appku, tym padom bypassnut cele UAC a cely security model.

//edit: a ano, kedze ich appky mas tak si obet.
#rollerman

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4390
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa shajek » Št 03. Jan, 2019, 12:18

hej, tak ako som pisal na zaciatku :) len ma wingo "pomylil" ... kazdopadne viac ako to, ze maju taku dieru ma dostalo to spravanie spolocnosti :D som zvedavy kedy a ako to budu riesit lebo to je vyslovene vysmech. Mam pocit ze jednemu zakaznikovi som to tam dal kvoli LED co chcel , idem to veru dat na poriadok
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa wingo » Št 03. Jan, 2019, 12:26

No idem ja odinštalovať čo mám, ak ešte dačo mám okrem updatera keďže ten mi ani nejde odinštalovať, nejako to zblblo a vyhadzuje chyby pri odinštalácii a ani nefuguje správne, ale spustiť sa spustí.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13693
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa Snake » Št 03. Jan, 2019, 12:32

A nezabudnut cez autoruns skontrolovat ci to neostalo v systeme :) (sysinternals)
#rollerman

XYZ.HELP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 243
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 19:26
Bydlisko: Bratislava

Re: Gigabyte EoP 2018

Príspevok od užívateľa XYZ.HELP » St 16. Jan, 2019, 01:31

Takze ked mam gigabyte dosku z390 aorus pro, vyuzivam software od GB - SIV, RGB Fusion 2.0, BIOS updater, APP Center. Mam ten soft odinstalovat? Ake su rizika ak nie je vymazany?


Nevyznam sa do problematiky :(( (UAC , security model, kernel driver, 3DES s MD5).
i7 9700k 5GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone X, CS:GO Global Elite :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"