Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 589
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)
Kontaktovať užívateľa:

Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa commodore64 » Po 03. Sep, 2018, 17:34

Caffte!

Potreboval by som poradit s nakupom/nenakupom GK. Mam starsiu kartu, ktora mi zatial staci. Hravat sa nehravam vobec, pracujem so sadou Adobe Creative Cloud (PS, Illu, INDD hlavne). Mam 2 monitory 2 x (1920x1200) EIZO+NEC a to bezi na starsej HD7850-ke. Rad by som 3. monitor, idealne 27" alebo 32".

Pri specifikacii ku GK som nasiel tuto info:
Max Monitors Supported 3
Max External Resolution 4096 x 2160

Myslite, ze ta stara karta spusti, zobrazi dalsi monitor? Napr. 2K@27"... Mam radsej investovat do novej karty? Pozeral som tak letmo GTX1060 by mohla byt fajn. Robievam vacsinou katalogy, takze nie 3D, nie Fireworks, nie Premiere.

Vdaka vopred za pomoc.
Spoiler: ukázať
PC: Case: LanCool Dragonlord K-62 Doska: GIGABYTE Z170-Gaming K3 Proc: Intel Core i5-6600K @ 4,2GHz RAM: Kingston 16GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black GPU: ATI Radeon HD7850 PSU: be quiet! Dark Power 550W Pro P7 Cooling: Noctua NH-U12P SE2 + Noctua NF-S12B + YateLoon 14cm + Scythé Kaze Master Black Ace LCD: Eizo FlexScan 2431W + NEC 2470WVX Disky: Samsung 850 EVO 250GB + Crucial M4 128 GB + WD Black 640GB + Samsung 500GB Keyboard: MS Sidewinder X4 Mys: Razer Imperator + Razer DA + Logitech MX Master 2S Zvuk: Sennheiser HD 212Pro System: W10 x64 PDA: Samsung Galaxy S7 edge Most important: Adobe CC

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1116
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa Pronto » Po 03. Sep, 2018, 17:39

V pohode ti to pojde, ale karta bude makat ako blazon.
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 589
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa commodore64 » Po 03. Sep, 2018, 17:52

Nechapem tej informacii, ze "Max External resolution - 4096 x 2160 px". Ci je to rozlisenie, ktore dokaze vyplut 1 port alebo je to sucet rozliseni z viacerych portov.
Spoiler: ukázať
PC: Case: LanCool Dragonlord K-62 Doska: GIGABYTE Z170-Gaming K3 Proc: Intel Core i5-6600K @ 4,2GHz RAM: Kingston 16GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black GPU: ATI Radeon HD7850 PSU: be quiet! Dark Power 550W Pro P7 Cooling: Noctua NH-U12P SE2 + Noctua NF-S12B + YateLoon 14cm + Scythé Kaze Master Black Ace LCD: Eizo FlexScan 2431W + NEC 2470WVX Disky: Samsung 850 EVO 250GB + Crucial M4 128 GB + WD Black 640GB + Samsung 500GB Keyboard: MS Sidewinder X4 Mys: Razer Imperator + Razer DA + Logitech MX Master 2S Zvuk: Sennheiser HD 212Pro System: W10 x64 PDA: Samsung Galaxy S7 edge Most important: Adobe CC

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 03. Sep, 2018, 19:14

To je na jeden výstup podľa mňa
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: MSI GTX 1080 Gaming X+; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4049
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa mino_85 » Po 03. Sep, 2018, 19:36

Je to rozlíšenie na jeden port. Podľa toho čo som dogooglil, tak HD7850 má DP verziu 1.2 a HDMI 1.4, ale treba ešte pre istotu overiť. To znamená DP vypustí aj 4K@60 Hz, HDMI 4K@30 Hz, pri 60 Hz už nastupuje kompresia farieb. 1440p rozlíšenie DP aj HDMI bez problémov @ 60 Hz. Čiže ten nový 2K moňas by som zavesil na DP alebo HDMI a jeden zo starších FullHD na DVI. Malo by to všetko šľapať v pohode, len je možné jak píše Pronto, že karta zapne už 3D takty. Vyskúšaj, uvidíš. :-)
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 589
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kolko monitorov zapojim do starsej GK?

Príspevok od užívateľa commodore64 » Po 03. Sep, 2018, 20:39

Pani, mega vdaka. Ja som spekuloval nad GPU, ale idem rovno spekulovat nad monitorom. Pre mna absolutny ideal by bolo 2560x1600 px - vyrabalo to HP, ale uz sa velmi neda dostat. Skoda windowsackeho/adobackeho (ne)skalovania. Viem si predstavit v strede jeden 2K monitor a po bokoch budu sekundovat tieto sucasne 1920x1200px. Malo by stacit.
Spoiler: ukázať
PC: Case: LanCool Dragonlord K-62 Doska: GIGABYTE Z170-Gaming K3 Proc: Intel Core i5-6600K @ 4,2GHz RAM: Kingston 16GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black GPU: ATI Radeon HD7850 PSU: be quiet! Dark Power 550W Pro P7 Cooling: Noctua NH-U12P SE2 + Noctua NF-S12B + YateLoon 14cm + Scythé Kaze Master Black Ace LCD: Eizo FlexScan 2431W + NEC 2470WVX Disky: Samsung 850 EVO 250GB + Crucial M4 128 GB + WD Black 640GB + Samsung 500GB Keyboard: MS Sidewinder X4 Mys: Razer Imperator + Razer DA + Logitech MX Master 2S Zvuk: Sennheiser HD 212Pro System: W10 x64 PDA: Samsung Galaxy S7 edge Most important: Adobe CC

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"