Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Po 27. Aug, 2018, 13:50

Zdravím neviem či to patrí úplne do tejto témy, snáď áno :) Chcel by som vymeniť grafickú kartu v pracovnej stanici HP Z 210 Xeon e3 1240 8gb ddr3 ram , momentálne je tam Nvidia quadro 600 ktorú by som chcel vymeniť za "gaming friendly grafiku. Pri prvom pokuse o výmenu sa PC ani nezapol iba pípal ( dal som tam radeon HD 5650 na skúšku). Je tam možná výmena alebo je to nemožné?
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Po 27. Aug, 2018, 16:29

Ja som mal v Z-kovej workstejsne normalne hraciu grafiku, dokonca aj v servry :D Karta je urcite funkcna? Napajanie zo zdroja si v pohode spravil? Ja som na zdroji vobec nemal 8pin tak som musel Molexy redukovat aby som mal cim napajat kartu. Inak zdroje v tych workstejsnoch su pekny hnoj.
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Po 27. Aug, 2018, 20:10

Pridavné napájanie som mal 6pin a ten tam bol na zdroji. Po zapnutí počítač iba pípal a power button blikal na červeno, keď som quadro vrátil sa zapol normálne.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Po 27. Aug, 2018, 20:26

Skusil by som vymenit zdroj ak mas nejaky iny, je mozne, ze na 12V vetve jednoducho nema dost stavy a potom ide do dosky malo a nezapne sa.
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6642
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 28. Aug, 2018, 08:19

A nikoho cely cas nezaujima co chcel pc tym beep kodom povedat? ;-)

Inac bacha na tieto znackove workstation pc. Uz som zazil aj to, ze v samotnom biose bola bloknuta podpora hw ineho typu, ako tam daval vyrobca v roznych verziach daneho pc. Cize aj ked vsetko sedelo a zdroj postacoval, proste sa to nerozbehlo s inou grafikou ako s tymi, s ktorymi to clovek mohol kupit od vyrobcu.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Ut 28. Aug, 2018, 10:53

Skúsil som flashnut najnovší bios ale nepomohlo to. Našiel som význam toho pípania
Blinks RED 6 times,once per second,then 2 second pause,6 beeps
Pre - video graphics card error:
(BIOS did not detect a VGA-
compatible device)
For systems with integrated graphics, replace system board.
For systems with graphic cards,

1 Reseat the graphics card. Power on the system.

2 Replace the graphics card.

3 Replace the system board.
Takže asi je dosť možné že je zablokovaná výmena HW za iný ako písal shiro.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 28. Aug, 2018, 11:02

Pozeram na googly fora a chalani maju v Z210ke natrepane gtx 960, gtx 750ti a v pohode ficia, takze toto sa mi nejak nezda.
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6642
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 28. Aug, 2018, 12:41

v takom pripade by bolo dobre skusit aj nejaku z novsich grafik, nie 10+ rocnu. A riadne ju tam osadit, zaistit, skusit zapnut. ak nepojde, pohybat s nou, reosadit, skusit zmenit polohu v slote a znova skusit zapnut.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Ut 28. Aug, 2018, 12:51

No bolo by to fajn lenže takú nemám a nebudem kupovať pokiaľ nebudem mat istotu že tam bude fungovať, ešte ma napadla možnosť že osadiť nvidia grafiku do druhého pcie 16x slotu a quadro tam ponechať.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 28. Aug, 2018, 15:13

Prezrel si BIOS ci tam nemas nejake blbe nastavenie? Nemas znameho ktory ti vie na 2 hodiny pozicat grafiku len aby si to odskusal?
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Ut 28. Aug, 2018, 18:12

Bohužial nie najbližšie je gtx 770 v Prahe :D Bios som pozrel okrem zapnutia a vypnutia HT som nič obmedzujúce nenašiel.
Videá som videl aj ja a nikde som nenašiel limitáciu možno tomu PC nechutia iba ati grafiky :(
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6642
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 28. Aug, 2018, 19:22

ohladom nejakeho vypnutia limitacie tam ani nic nenajdes, bios to ma zakodovane natvrdo v sebe.
ale ak ini ludia tam prevadzkuju ine grafiky, tak by sa hodilo opytat sa ich, alebo tam jednoducho skusit novsiu grafiku, nie 10+r staru.
ta moze mat problem ze je uz proste prilis stara...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 28. Aug, 2018, 20:01

Ja by som mal aj obavy v akom stave je zdroj, nakolko tento workstation nie je prave novy a ten 400W zdroj co tam davali standardne moze mat najlepsie roky za sebou.
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa radar » Ut 28. Aug, 2018, 20:25

Zdroj ma trápi najmenej v šaflíku mám 550w fortron.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz;
Gigabyte 7970;S24B300;Evo 850 120Gb+Kingston HyperX 3k 120GB +WD1Tb;Powered by S12 II 520w;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1161
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena grafickej karty v pracovnej stanici HP Z210

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 28. Aug, 2018, 20:45

Skusal si to aj s nim?
Spoiler: ukázať
OC Build: Asus Rampage II Gene, Xeon x5660 + W3670, MSI GTX 1070Ti Armor+, Kingston Triple-channel 3x2GB, 500SSD Crusial MX500, 1TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
AUDIO
Headphones - Massdrop HD6XX (Sennheiser HD650), DAC/HeadAmp - Audinst MX-1
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"