VGA čo utiahne 300W zdroj

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 932
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa svabster » St 01. Feb, 2017, 14:46

Ahojte,

Potreboval by som poradiť, potrebujem do HP dekstopu novú grafickú kartu, je tam i7 2600, 16gb ram ale integrovaná karta a čo je najhoršie len 300W zdroj.
Viete mi poradiť nejakú grafickú kartu ktorú by tento zdroj dokázal utiahnúť?
Rozmýšľam nad 1050 Ti ale ešte sa chcem spýtať Vás či náhodou nemáte lepší nápad.

vďaka moc

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa mp3turbo » St 01. Feb, 2017, 14:53

vela priestoru ti nezostava - ked vypalis poriadne procesoru, tak spolu s doskou teda cipsetom, nejakymi pamatami a diskami zoberu veselo okolo 140W.

CPU : 95W max, NEPRETAKTOVANY, ak ho mas zdvihnuty tak letis cez 150W len tak fikne na tejto starine
cipset : okolo 15W
pamate : 2x 8GB zoberie niekde okolo 10W
2x HDD : okolo 6-12W podla cinnosti


Povedane inak, zostava ti zhruba 160W na grafiku. Nemozes povedat ze "ale CPU mi nejde na 100% takze nezerie furt 95W" - ano to je pravda, avsak ty to musis stavat na najhorsi mozny scenar. Grafika naplno, CPU naplno, mas len tristo wattov.

Este dalsia sialenost : tych 300W nemas dohromady na jednej spolocnej vetve, mas tam oddelene veci. Cize je veselo mozne ze pri 260W zatazi na 12V dratoch sa ti zdroj vypne. Matematika z inej stranky : mozno ti zostane na grafiku 120W a nie 160W ako som hore napisal.

Blbe co ? Zopar HP desktopov poznam. Neda sa v tom tvojom vymenit aj zdroj ? Ked tam capnes hocico dnes bezne 450W, tak mas totalne inu situaciu a prakticny nemusis nad nicim rozmyslat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5235
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa Leon » St 01. Feb, 2017, 15:07

2600 asi veľmi neOCne ;ppp
.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa mp3turbo » St 01. Feb, 2017, 15:17

ty wogo fakt, ja ked vidim 2600 tak automaticky mi tam skace 2600k :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 932
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa svabster » St 01. Feb, 2017, 15:26

Hej veď aj to je otázka že či nevymeniť aj zdroj len sa mi do toho moc nechcelo :(

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7021
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa LordKJ » St 01. Feb, 2017, 15:28

je tam klasicky ATX zdroj?, ci nejake tie divne srandy co ani neviem aky format maju
[......]

Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 932
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa svabster » St 01. Feb, 2017, 16:19

myslím že je tam klasické ATX...

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20190
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa dexterav » St 01. Feb, 2017, 20:23

ak je tam taký zdroj ský si myslím ani 1060 nebude žiaden problém
len tak na okraj moja pretaktovaná 1080 žerie cca 210 max
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 932
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: VGA čo utiahne 300W zdroj

Príspevok od užívateľa svabster » Po 06. Feb, 2017, 19:26

Tento zdroj tam mam: http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayIS ... 6401737621

Bohuzial nema konektor na pridavne napajanie graf. Karty.

Ako nahrada by bol vhodny tento zdroj?
https://m.alza.sk/evga-600w-d4475127.htm?catid=18849164

Vdaka za radu

Napísať odpoveď

Návrat na "Grafické karty"